Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość znów temat o kasie

Koleżanka stwierdziła,że jestem rozrzutna... bo wydałam 75zł na przyprawy.

Polecane posty

Gość znów temat o kasie
To nie tak. ona jest bardzo sympatyczna tylko czasem coś tak jej się wyrwie jak ktoś robi inaczej niż ona.

Gość no i kolejne damulki
co to ich nic nie dziwi, nie jedza wegety za 2 zł ani maki z młyna za złotówkę jedzą za to takie po 6-10 zł i o dziwo żyją za 1000zł na m-ce ! żenua ......

Gość oszczednamamusia
Jak jestescie rozrzutne rozrzutni :) .. to - zajrzyjcie na serwis www.czasnafinanse.pl Mozna sie dzieki niemu nauczyc troszke oszczędzać :) Sama sie nauczylam ! Pozdrawiam .

Gość adelajda..ada
a kto tu pisze ze zyje za 1000zł:D chyba Ty:D biedny nie wyda 75zł na przypraway :D

Gość adelajda..ada
to tak jak z innymi rzeczami, jeden je łososia inny wpierdala mielonkę:D

Gość hmmmmmm ????
dla mnie 75 zl na przyprawy to dużo ...może dlatego ze ja używam głowie soli i pieprzu wiec wydaje na to grosze.

Gość cfgdsvc hsd h dbv
Twój portfel, Ty rządzisz vegety nigdy w życiu nie kupiłam i nie mam zamiaru kupować mam całą półkę różnych ziół i przypraw i za każdym razem mogę stworzyć inną kompozycję smakową

Gość cfgdsvc hsd h dbv
a kucharzem jestem kijowym, ale to nie oznacza, że nie mam kubków smakowych i zjem wszystko, nawet sól z barwnikami

Gość Bądź sobą
ciebie za przyprawy a do mnie koleżanka się rzuciła-jak bym za jej chciała kupić... Bo wysłałam jej link do leżaczka w którym była cena no ale chciałam wiedzieć czy zna kogoś kto ma taki leżączek i czy warto... a cena to 350 zł jakoś...

Gość Autorka chciała się pochwalić
ile to ona wydaje:O Żałosne to jest. Przecież każdy kupuje co i za ile chce. Nie obchodzi mnie że wydawałaś 75 zł na przyprawy,więc się nie interesuj,że ja dzisiaj kupię mąkę,kucharka i inne przyprawy w tesco:O Uwielbiam ludzi co lubią się wpierdalać w nie swoje sprawy i się chwalić:O

Gość Autorka chciała się pochwalić
Na marginesie,to Twój interes ile wyłożysz z portfela na to, ale dla mnie 75 zł to kupa kasy na przyprawy i wole kupić.....tak w tesco!

Gość w takim razie u mnie
nie wiem gdzie kupiłaś te przyprawy, jak mieszkałam w Polsce wszystko kupowałam w Tesco, Lidlu i rachunek za takie pierdoły wychodził +/- 20zł, jakaś ściema by się dowartościować :P

Gość ja tam kupuję vegetę i jej
używam ale w małych ilościach a reszta to właśnie zioła różne. ktoś się pytał jakie zioła do czego - na opakowaniach tych ziół jest czasem napisane, do czego można je dodawać, kupuj różne i z czasem będziesz miała swoje ulubione, ja np. już wiem, że nigdy więcej nie kupię białego pieprzu - nie znoszę jego smrodu. Do pytania autorki - gdyby mnie było stać też bym kupowała takie rzeczy i robiła z nich różne zdrowe rzeczy i nie uważam, że to coś złego. byłoby może wtedy, gdybyś wydała na to swoje ostatnie 75 zł ale tak to nie wiedzę problemu.

Gość adelajda..ada
dla was to co nie napisze sie to zaraz chwalenie, wielkie halo, ze wydala 75zl na przyprawy, majątek naprawdę:D

Gość mazska
ja kupuję wegete i tanią mąkę bo nas kryzys dopadł. Ale też miałam taką sytuację, że jak kupiłam synowi buty - fakt na jeden sezon bo rośnie - za 270zł to niby przyjaciółka mojemu mężowi wygadała, że po co takie drogie itp. Ona na siebie wydaje, butów ma chyba z 30 par a córce swojej ciągle czegoś odmawia. Wkurzało ją że ja na moje dziecko potrafię wydać...

Ale na przyprawach właśnie tak ogólnie jest napisane "do zup, mięs...", a mnie ciekawi o konkrety jak np żurek - majeranek, rosół - lubczyk, jabłecznik - cynamon... A cena mnie nie dziwi. Ostatnio patrzyłam czosnek niedźwiedzi - 8zł, i były inne takie nieznane mi saszetki po 8-10zł - kilka i już wychodzi taka kwota Robię pierogi z mięsem drobiowym - czym doprawić? :P

skoro jesteś na wychowawczym, to może się zastanów, zanim wydasz 75 zł na przyprawy ludzie mają tyle kasy na przeżycie tygodnia, co niektórzy kardamon, laska wanilii to nie są rzeczy niezbędne a mąki nie trzeba kupować najdroższe, ja kupuję żytnią pełnoziarnista w tesco za 2,49.

Gość no ale przecież nie kupiłaś
samych przypraw więc po co zakładasz temat, że na same przyprawy ty;le wydałaś?:O bez sensu:O przcież kupiłaś też inne produkty i stąd kwota wcale nie uważam ,że to dużo, ale gdybyś wydała faktycznie tylko na SAME PRZYPRAWY 75 zł , to byłabym zdziwona, bo nie wiem co musiałąbys kupić z przypraw żeby tyle wydać, no ale bez kontrowersyjnego tematu na Kafe dzień stracony, nie?:D

Gość abdcefghijklmnop
jak na wychowawczym to chyba nie bieduje, bo inaczej by do pracy poszla,nie kazdy moze sobie pozwolic na siedzenie w domu autorko - to nawet malo wydalac, ja za doniczke mięty i bazylii zabulilam prawie 50zł

Gość marzena z białegostoku
a wydawaj ile chcesz co nam do tego, nie widzę sensu zakładania takiego tematu

Gość dgsdgsdgs
co tu sie dziwic 75zl na przyprawy. skoro czesc Polek potrafi kupic za 75zł stanik? chyba lepiej już jedzenie, co?

Gość dgsdgsdgs
kupuj i smacznego. mąkę lubisz porządną, eko jaja też i eko inne deka:) wiem ze lepsze i wogole ale nie daj sie nabrac, bo handlowcy cudują i oklamj

Gość marzena z białegostoku
stanik za 75zł, w Triumphie tyle kosztuje, a nawat wiecej

No całkiem fajne ściągawki, ale kiedyś miałam gdzieś lepszą i właśnie tamtej nie pamiętam. Ona była pisana od drugiej strony tzn np zupa pomidorowa - aby polepszyć jej smak dobrze dodać to, zrobić tamto, dać coś jeszcze... Z tym, że tamto tyczyło się ogólnie gotowanie, a nie tylko przypraw i cholera nie mogę znaleźć. A nauczyłam się pycha kalafiorową z niej robić bo zawsze robiłam kalafiorową jak normalną jarzynówkę raz dodając to raz tamto, a ciekawostką było by dodać pomidora. Zawsze co bym nie dała wystarczy dorzucić pomidora i kalafiorową jest PRZEZAJEBISTA :) A przepisy przepisami są różne, tam było napisane co dzięki czemu czyli jak złagodzić takie danie, jak je wyostrzyć, a jak naprawić ;)

Gość ja tam kupuję vegetę i jej
o to naprawdę ciekawa strona, jak znajdziesz to daj znać, chętnie bym skorzystała :) Ja najcześciej gotuję jakieś sosy i gulasze (na razie pracuję i to jest najszybciej odgrzać) ale niedługo zostanę bez pracy i chętnie bym się zajęła właśnie eksperymentami w kuchni :) Póki co mój mąż ubóstwia mój sos z majerankiem (taki zwykły sos z podsmażanego mięsa tylko do małego garnka - na 2 osoby tylko gotuję - daję 2 łyżki stołowe majeranku - sos aż się robi zielony ale jest super i nie ma po nim żadnych dolegliwości związanych z podsmażaniem mięsa czy zasmażką)