Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

amandaa155

dziecko przy probie trakcji podnosi brzuch zamiast glowy !! pomocy !!!! zalamana

Polecane posty

Ja bym poszla prywatnie do neurologa i prywatnie do rehabilitanta. Moze cos zaradza, bo moze bez potrzeby meczysz dziecko. Niby 2 - 3 stowy to sporo,ale...

bo rehabilitantka mi kazala dlatego cwicze . Ja nie konczylam rehabilitacji wiec nie wiem jaka jest prawda ....

no ona jak go badala ta rehab to tez go posadzila i siedzial ,tak lekko go podtrzymywala za raczki tylko

noo ,wiesz ja juz od dawna mysle o neurologu i innej rehabilitantce ,o zasiegnieciu ich opinii ,ale .... nie cchce byc tez nadgorliwa i leciec jak mowia mi wyraznie ,ze nie ma takiej potrzeby wiesz o co chodzi .. poza tym jestem zwolenniczka tego aby prowadzic sie u jednego lekarza ,bo z nimi jak z fryzjerami kazdy co innego gada ..a Ci z poradni neo znaja malego od urodzenia ,a to dla mnie wazne ,.,,

Gość Do Amandy
Amanda przechodzilam przez to co ty.Moj w wieku 6 miesiecy polozony na brzuchu nie potrafil uniesc glowki wysoko.o siedzeniu nie bylo mowy.Tez go rehabilitowalam,u mnie byla wiotkosc miesni miednicy.Ale twardo cwiczylam.Na glowke pomoglo mi jedno cwiczenia bardzo,kladlam go nabrzuszek i metry przed nim na jakims wysokim podescie np miska i kilka wielkich ksiazek kladlam cos co go bardzo ciekawilo i tak kilka razy dziennie mu robilam.Po tygodniu sztywno trzymal glowe.Posadzony stabilnie siedzial w wieku 9 miesiecy ,sam zaczak siadac w wieku 11 miesiecy,raczkowac 12,stabilnie chodzic 15.

dziewczyna mi tu pisze ,ze w ogole duzo dzieci nie unosi glowy ze to zanika np A, to dlatego tak się tą trakcją przejmujesz, bo boisz się, że nie będzie siadać? No to luz, trakcja nie ma tu nic do rzeczy. Siadanie z pozycji leżącej jest nienaturalne i niefizjologiczne w tym wieku. Dopiero koło półtora-2 lat dziecko usiądzie z leżenia. Co do główki, to tak jak piszę, jak dziecko siada prawidłowo, to główki nie musi unosić leżąc, więc temat z głowy.

a to najwazniejsze i podnioslo mnie na duchu !!!!!! madrze napisala !!!!!! Jejku, on w ogóle nie musi podnosić tej głowy do trakcji. Jest już na tyle duży, że nie działa u niego odruch, a świadomie widocznie nie chce tego robić. Przecież pan Paweł Ci napisał, że dzieci w tym wieku często robią mostek. Robią, bo chcą, bo nie mają ochoty robić trakcji. Nie oznacza to nic złego. I nie trzeba rehabilitować jeżeli tylko to jest nie tak. Kto w ogóle sprawdza trakcję w tym wieku? Patrzy się, czy dziecko dobrze leży na brzuszku, czy przekręca się na boki, czy wyciąga ręce do zabawek, czy reaguje uśmiechem na uśmiech itp.

Gość kobieto chciałaś sie zagłodzić
Troche amando srasz żarem, rozumiemy że się martwisz ale twoje dziecko czuje stres od ciebie i być może dlatego wydaje się schorowane. Pomysl nad tym.

Gość bableblu
Odnośnie siadania z leżenia na plecach, że to dopiero ok 2 r.ż. - moja ma 8,5 mies. i siada z leżenia na plecach bez problemu. Siada z każdej pozycji, z leżenia na boku, na plecach, na brzuchu, z raczkowania i stania, więc to nie prawda co piszesz. Nie oznacza to również, że z Twoim synem jest coś nie tak, zwyczajnie ma inaczej.

Gość wytlumaczcie !!
skad wy te wszystkie choroby bierzecie,wynajdujecie u swoich dzieci?zwiotczenie miesni miednicy?co to kur....jest? Wy tak same to wymyslacie czy lekarze wam wciskaja? Sorry,nie mieszkam w Polsce i bardzo sie dziwie czasami jak czytam takie topiki

Gość wytlumaczcie !!
dodam jeszcze,ze polskie dzieci sa chore doslownie na wszystko! i to bez badan lekarskich,bez konsultacji ze specjalista ot tak sobie,maja to i tamto. Az czlowieka w srodku cos rwie by wpasc do kraju i ta sluzbe zdowia i mamuski przewrazliwiona wyperniczyc w kosmos

Gość ffsgsgsg
wytłumaczcie !! do ciebie pisze,gdybym byla taka olewajaca mamusia jak ty to moje dziecko na swoje pierwsze urodzinki nie potrafiloby nawet siedziec.To akurat jest cg=horoba i trzeba dziecku pomoc gdy widzisz ze ma pol roku a nie potrafi stabilnie trzymac glowy.jestes daremna i tepa jak lewy but twojej tesciowej.

Gość wytlumaczcie !!
ja i olewajaca mamuska,sorry NORMALNA. oczywiscie sa dzieci,ktore maja problemy neurologiczne itd ale wiekszosc z was widzi w ZDROWYCH DZIECIACH jakies choroby. to jest przykre i zal dzieciakow

Gość daj mu w koncu spokoj
skoro Pan Pawel Ci napisal ze to normalne inne matki Ci pisza ze to normane to przestan meczyc dzieciaka !!! Popros o jakies pismo pana pawla, on sie na tym zna, A Ty czekasz az matki co sie nei znaja tak ja on napisza Ci ze dziecko chore. Piszesz ze wyje na tej rehabilitacji, przestan go tak meczyc. Przejdz sie do psychologa ze soba, jest taki sydrom matki co szuka na sile chorob. Jak sie tak szuka i lazi to kazdego w koncu zaczna rehabilitowac. po co zadajesz tyle pytan jak nikomu nie wierzysz. daj zyc temu dziecku! Niech sie rozwija po swojemu. Skoro siedzi i podnosi brzuszek a to normalne, to czego Ty chcesz wiecej? zameczysz biedne dziecko, bedzie mialo tarume po tych cwiczeniach, a ty bedziesz latala po forach co robic z trauma :(