Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zenita

alkohol codziennie

Polecane posty

Gość zenita

czy sa wśród was kobiety, będące samotnymi matkami pijącymi co dziennie alkohol? Jestem matką dwójki dzieci, pracuje zawodowo ale nie potrafię przestać pic piwa po pracy. Wracajac do domu zawsze kupuje kilka piw i wykonujac obowiazki domowe pije piwo. Czasem nawet juz na wieczór jak dzieciaki juz śpią potrafie sie upić. Rano wstaje ide do pracy a po pracy znowu ten sam scenariusz. Nigdy nie zaniedbałam swoich obowiązków ale czy z tym piwem to normalne? Czy jest ktos kto ma podobnie. Jak się z tym czujecie bo ja czasem doła mam.....podzielcie się swoimi doswiadczeniami

Gość wredniucha10
skąd na to bierzesz? przecież kilka piw dziennie to nielichy wydatek!

Gość pewnie zdajesz sobie sprawę
że jesteś alkoholiczką, świetlana przyszłość czeka twoje dzieci :P

Gość zenita
dobrze zarabiam

Gość ja tam mam
może nie codziennie, ale uwielbiam popijac piwko np przy gotwaniu czy sprzątamiu miałąm takie momenty że piłam codziennie, ale odkąd zdarzyło sie że musiałam po prawie całym piwie odebrać syna z treningu samochodem (mąz miał awarie auta w trasie, a mnie było głupio sie prztyznać że już o 17.00 jestem "po piwku") to troche przystopowałam Casem jak mąz mi wyrzuci że za czesto piję to potrafię niep ić długo, ale czasem bywa też tak ze oboje z męzem piwkujemy wieczorem...

Gość iouuyfhih
Nie mam tak, zmieniło mi się. Mam jedno dziecko, mogę nie pić piwa kilka dni. Piszesz, ze codziennie po kilka piw. Masz problem i taka jest prawda!

Gość itkitoto
pijesz piwo bezalkoholowe, bo nie wiem jak przez alkohol mozna nie zaniedbywać obowiązków, a co twoje dzieci robią jak widzą ciebie pijaną, nie przejmujesz sie ich przyszłością?

ty jesteś alkoholiczka... jesli tego nie możesz pojąć to znaczy ze tak jest... bo tylko osoba z tym problemem zastanowiła by sie:" czy przypadkiem jest to niezdrowe?" A dla ciebie to taka norma... Alkohol jest zdradliwy...pijesz i nawet nie wiesz kiedy sie uzależniasz... alkoholicy właśnie często robia sobie dłuugie przerwy by pokazac innym ze nie sa alkoholikami by po tym usatysfakcjonowanym tym ze sie oszukało najbliższych zasiasc do alkoholu....

Gość zenita
starsza córka pewnie juz coś podejrzewa....mlodszy syn nie. Piję normalne piwo, jak oni nie spia to saczę powolutku, cos tam robię ale jak zasypiaja wypijam wszystkie. Faktycznie nigdy niczego nie zaniedbałam ani w domu ani w pracy. Ale chyba faktycznie mam problem skoro juz na forum wyskoczyłam z tym tematem

Gość zenita
kobiety piszcie jesli macie podobna sytuację jak u mnie i jak się z tym czujecie, a może jakies rady jak skończyc z tym głupim nawykiem, który zapewne doprowadzi mnie predzej czy póżniej do uzaleznienia

Gość ja tam mam
nie da sie inaczej jak po prostu przestać kupowac piwo

Gość zenita
dzisiaj tak mam zamiar własnie zrobić ale w domu mam jeszcze jedno z wczoraj

Gość to je wylej to piwo
normalny czlowiek nieuzalezniony niemialby z tym problemu

Gość zapytajka ...
a co myślisz o tym aby przestać kupować i pić piwo ? jest to dla Ciebie do zaakceptowania ?

Gość dkwidj
ja tam sie nie dziwie zycie jest tak parszywe ze ciezko zniesc je na trzezwo

jak masz piwo w domu i ni echcesz go wylewac to zrób sobi e płukankę do wlosów... nie bodziesz nadawać takiej rangi wydarzeniu wylewając to piwo...

Gość zapytajka ...
po przyjściu do domu spróbuj wylać to piwo do zlewu, będziesz miała pierwszy test czy masz problem z alkoholem

Gość po co wylewac piwo
Jak sie nie ma problemu to ono moze sobie tam stac do usranego a czlowiekowi nie przyjdzie do glowy by wypic.

Gość qiqyuqyqyqqqq
ja nie mam jeszcze dzieci, ale tez bardzo lubie piwo, mąż długo pracuje, a ja wracam z pracy przed 16sta i po prostu sie nudze, sprzatam, gotuje obiad, a do tego sącze piwko, czasem wypijam 2- 3 piwa zanim mąż wróci, lubie tez wieczorem sobie wypić, wiem, ze to źle, dlatego zaczelam sie ograniczac i teraz pije tylko 2 razy w tygodniu . ja po prostu lubei ten stan po piwie, to wyluzowanie

Gość zapytajka ...
ja po 3 piwach jestem pijana do nieprzytomności :/ a co dopiero wykonywać obowiazki domowe

Gość zenita
no niestety ja mam mocna głowę, zeby sie upić to potrzebuje szesciu Wypijam srednio 4 czasem 5

Gość ja tam mam
ja załapuję "banie" dopiero pijąc trzecie piwo. Dwa mowe wypić zupełnie bezobjawowo... z tym że ja 3 piw w tygodniu nie wypijam, góra 2, bo boję sie ze mi promil jeszcze rano zostanie a jadę autem Gdyby mi wziełi prawko za picie chyba bym umarła ze wstydu Natomiast w weekend imprezowo 9knajpa lub domówka) potrafię nawet 6-7 machnąc bezp roblemu...

Gość ja tam mam
zenita A jak jesteś np na antybiotyku czy innym leku też pijesz?

Gość zenita
niestety ostatnio mi sie to zdazylo. Piłam na antybiotyku :-(

Gość zenita
ja tam tam ty też piłaś na lekach?

Gość zenita
ja tam tam z tą ilością w weekend to mam podobnie do ciebie - popijam od rana i czasem wieczorem dokanczam nawet dziewiąte zanim spać pódę. Ja do pracy tez autem jadę ale jadę takim skrotem, ze tam gliny nie stoja i na bank mnie nie złapią.....ale fakt-jakbym straciła przez to prawko to nawet z pracy mogła bym polecieć, jestem urzędnikiem

Gość ja tam mam
ja sie nigdy nie napiłam na antybiotyku, ale to ze strachu, ze umrę;) ostatnio sobie wprowadziłam system picia tylko w soboty (opcjonalnie też piątek gdyby sie jakaś bibka zdarzyła) i nawet niezle mi szło przez prawie 3 miesiące, bo po jakimś czasie odzwyczaiłam sie od skręcania do sklepiku po piwo od razu z parkingu;) No ale wtedy moj mąż zasmakował się w piwie pszenicznym i zaczął znosić do domu po jednym, czy dwa na głowke na "wieczór przed tv"

Gość zenita
łasnie z tym wylaniem piwa to dobry pomysł....jedno wie, ze na pewno dzisiaj nic nie dokupię ale czy wyleję to jedno to kurcze własnie nie wiem pewnie wypiję ale dopiero na noc, zeby nie załapać smaków i nie leciec do sklepu. Pobliski sklep jest do 21 więc pewnie po tej godzinie wypiję

Gość ja tam mam
zenita Ja sie nie boje kontroli drogowej, bo to sie rzadko zdzarza (jeżdzę 15 lat i tylko raz dmuchałam) boje się że coś sie stanie np ktos mi wjedzie w tyłek a wtedy badanie alkomatem obowiązkowe