Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fiki miki tiki

ROZMIAR 40 - pomożecie?

Polecane posty

Gość fiki miki tiki

Hej, jak w temacie- jestem osobą o raczej krąglejszych kształtach. Koszulki i bluzki kupuję zwykle w rozmiarach 38 natomiast dół to rozmiar 40-42. Wcześniej byłam szczuplejsza i przyzwyczaiłam się do noszenia tego na co mam ochotę, teraz po urodzeniu dziecka czasme mam wrażenie że wyglądam jak obwieś :P Nie umiem dopasować do siebie ubrań, nie mam gustu, zwykle zakładam jeansy i do tego sweter albo bluzkę. Idzie wiosna i chciałabym fajnie wyglądać ale kompletnie nie wiem co wybierac w sklepie. Chodzę glownie do Reserved i Cubusa bo mam blisko, kupuję to co mi się rzuci w oczy.

na marginesie rozmiar 40 to normalny a nie dla tych z paroma kg więcej ;]

Gość pionowe paski
wyszczuplaja.;) No ale może np jak masz szerokie biodra to jakas prosta ołówkowa spódnica do kolan lub lekko przed. A do tego jakas bluzka w energicznym kolorze. Np fiolet. Dekold w karo. Pod biustem pasek czarny. Często spotykam sie z takimi połączeniami i świetnie to wygląda właśnie u kobiet z Twoim rozmiarem.

Gość damm it
Levy no niemożliwe że takie słowa padły z męskich ust :):):)

Gość fiki miki tiki
No zależy jak na to patrzeć, ja mam ok 170 cm i spodnie rozmiar 42 to takie już 'większe' chyba. Przynajmniej wśród znajomych uchodzę za puszystą i rodzina wciąż mi docina.

Gość fiki miki tiki
ponowe paski- dzięki za rady :)

damm it -> jak widać możliwe :P fiki miki tiki -> Marlin Monroe nosiła rozmiar odpowiadający dzisiejszemu 42 wiec nie wiem gdzie niby jesteś puszysta. chyba masz wychudzoną rodzinę.

Jak puszysta - ja mam własnie taki rozmiar 40 , czasami kupuję 38 a czasami 42 ale nie jestem puszysta do cholery :) 171 cm wzrostu - kobiece, iealne ( no prawie ) kształty !

Gość fiki miki tiki
Dzięki, fajnie coś takiego usłyszeć od faceta ;) Jednak w dzisiejszych czasach promowany rozmiar to jakieś 34/36 i niestety w sklepach tez wiekszosc rzeczy raczej dla takich osób, stąd mój problem :( Bo co z tego ze znajdę spodnie np w odpowiednim rozmiarze jak krój mnie pogrubia dwa razy bardziej , w udach cisną a w brzuchu worek się robi ;(

Gość Mała Romcia6
MIKA BIAŁA nie rozśmieszaj mnie!! 170cm wzrostu, rozmiar 40 i ty nie jestes puszysta???!!! Idealne wymiary buhaha dobre kaszalocie :)

Ja sama nosze rozmiar 34, ale uważam, że większość nie powinna. Po prostu strasznie chudo wygląda kobieta średniego wzrostu/wysoka z takim rozmiarem. Chudo i nieapetycznie... Na wysokich kobietach lepiej wyglądają wieksze rozmiary niż 34.

Gość hgjk
Kup sobie parę sukienek. Zobacz sama, czy lepiej Ci w kroju obcisłym, czy rozkloszowanym, ale przy takiej figurze to myślę, że w obcisłym, bo pewnie masz krągłe biodra. :)

może i są promowane mniejsze rozmiary ale to kobiece kształty, a nie dziewczęce, przyciągają facetów ;]

Gość odnieżam bo warto
może i są promowane mniejsze rozmiary ale to kobiece kształty, a nie dziewczęce, przyciągają facetów ;] v a ci dostaja slinotoku :classic_cool:

Gość hgjk
Każdego pociąga coś innego, dajcie sobie siana z takim ustalaniem, jak wygląda tzw. "prawdziwa kobieta". Niech będzie na tym świecie trochę różnorodności.

Gość pionowe paski
Hgjk ma rację. Przymiesz kilka sukienek lub zestawów i sprawdź co ci pasuje a co nie. Jeśli chodzi o spódnice czy sukienki to nie wybieraj tych za kolano. Nie jesteś przesadnie wysoka a kiecka za kolano optycznie skróci nogi więc jednocześnie będziesz wyglądala grubiej.. Niech będą proste i dopasowane żeby podkreślić kobiece kształty. Kolory wybieraj czarne, ołówkowe lub żywe- fiolet, pomarańcz, czerwień itd. Zrezygnuj z kolorów pastelowych i dużych wzrorow na ubraniach. Jeśli chodzi o dekolty w sukienkach i bluzkach to stawiaj na karo/serek lub te kwadratowe. Zrezygnuje z tych okrągłych. Mam nadzieję że te rady ułatwia Ci wybór ubrań...

Gość fiki miki tiki
Dzękuję :) Faktycznie rady są pomocne, nawet za bardzo nie pomyślałam o sukienkach :) Tylko pewnie do sukienek trzeba obcas założyć a jako mama latająca za dzieckiem to raczej wolę coś wygodnego. Można do sukienki założyć buty na płaskiej podeszwie? Jutro idę na zakupy :D

Gość mkjnhg
Ja chodzę b. często w sukienkach (mój ulubiony strój, najwygodniejszy i najładniejszy :) ). Noszę do tego buty na płaskim obcasie - jak jest ciepło to baleriny czy sandały, jak zimno to jakieś botki albo kozaki. Jak noszę buty na obcasie, to na takim grubym - mam takie jedne zimowe i są bardzo wygodne, mogę w nich chodzić na co dzień do szkoły.

Gość fiki miki tiki
A gdzie można dostać fajne sukienki na codzień? W sklepach widzę głownie takie eleganckie, do pracy a coś mniej oficjalnego?

Gość mkjnhg
Oj, wszędzie. Tak patrząc na moje sukienki to mam z Pull&Bear, Atmosphere, H&M, C&A, Cubusa. W każdej sieciówce coś znajdziesz. :)