Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prolaktynowaja

Wysoka prolaktyna !!

Polecane posty

Gość prolaktynowaja

Czy któras z Was miałą może wysoką prolaktynę ile czasu zajeło wam leczenie ? Jakie miałyście objawy ?

Gość prolaktynowaja
Chciałabym opinie osób ktore miały z tym problemy.

Gość tzn ile?
ja mam gorna granice normy nie lecze sie

Gość kobieto chciałaś sie zagłodzić
wystarczyło branie bromergonu przez 2-3 miesiace pół tabletki na noc. Ja miałam hiperprolaktynemie czynnosciową tzn zwykła prolaktyna była w normie ale po obciążeniu metoclopramidem 10 krotnie za wysoka.

Ale co masz na myśli mówiąc o leczeniu ? Bo u mnie np. lekarze stwierdzili, ze nie wyleczę się z hiperprolaktynemii ale wyrównałam ją w przeciągu jednego miesiąca. Koniec końców jednak prawdopodobnie pozbyłam tego paskudztwa bo okazało się, że przez tarczycę była nieustannie podwyższona. Ale nie jest to jeszcze w 100% sprawdzone

Gość Ja miałam i mam
Na dzień dzisiejszy to poziom 25. Może być. Biorę bromergon.Teraz po pół tabl. na noc na początku zaczynałam od 3 i stopniowo zeszłam do jednej.Ciężko się tego pozbyć.Najpewniejszy objaw to mlekotok. Aty robiłaś badania?Jaki masz poziom?

Gość nie dziwie sie
u mnie tez 10 razy wieksza. I dostałam dawkę rosnąca tej samej tabletki co Ty. A jakie miałas objawy ?

Gość nie dziwie sie
Robiłam badania dostałam te same tabletki co Wy. Zaczynam od pół tabletki dziennie i tak co 4 dni wzrasta porcja leku.

Gość grrgrfv
rgtfrtgfr

Takie miałam objawy że nie mogłam zajsc w ciaże ale to długa historia bo w ciążę zaszłam obecnie jestem w 9tc. Ale ogólne że to hiperprolaktynemia to dowiedziałam sie tylko z wyników-nic mi nie było. No troche włosy leciały bardziej niż zwykle.

Gość nie dziwie sie
A jakie miałyście objawy ? Czy po tych tabletkach wam objawy przeszły czy jak to wygląda? Ja nie mam żadnego mleko toku. Problemy z cera słabsze włosy zmiany nastrojów :/ owłosienie :/

Ja miałam zaburzenia miesiączkowania- to był główny mój problem. do tego doszło trochę innych hormonów. leczyłam się 5 lat. niedawno znalazłam jeszcze tarczycę i mój endokrynolog uważa, ze wyrównując tsh pozbędę się prolaktyny. zobaczymy czy się uda :) u mnie po obciążeniu prolaktyna ( w zależności od okresu) wzrastała 22-25 razy

nie dziwie się- a poziom androgenów badałaś? bo te wszytskie objawy mogą mieć związek z innymi hormonami. Moja nowa lekarka twierdzi, że połowa objawów, które przypisywałam prolaktynie to nie od prolaktyny

Mam dhes w zakresie od 1-9 równe 14. To immunologia, czyli nadnercza zamiast jajników produkują testosteron. Gin powiedizał że tym się zajmiemy po porodzie bo na to trzeba baaardoz silnych leków typu flutamid, czy verospiron. Nawet nie wiem czy pokarmie piersią dłużej niż 3msc bo mi włosy wszystkie polecą.

Gość nie dziwie sie
No badałam różne hormony i wczoraj byłam u endokrynologa która właśnie mnie na badania wysyłała i powiedziała , że ta prolaktyna tak wzywa na mnie.

podejrzewa u mnie gruczolaka nadnercza na usg prenatalnym w 14 tygodniu ma mi obejrzeć wszystko

bo ja mam cały szereg objawów, które początkowo przypisywano tylko prolaktynie, potem doszedł testosteron i tsh w końcu. i do tej pory nie wiem, który hormon co powodował :) chociaż i tak tsh najbardziej dało mi w kość

Gość nie dziwie sie
wpływa miało byc * sdhea - tez mam wyższe

Gość nie dziwie sie
ja miałam badane tsh progesteron testosteron s-DHEA PROLAKTYNE I USG nadnerczy i jamy brzusznej i usg narządów rodnych

Gość nie dziwie sie
tsh ja mam w normie

Ja tsh mam 2,0 idealnie w normie. FT 3 i 4 tez w normie, niski mam estradiol ale w dolnej normie jeszcze. U mnie zły stosunek lh/fsh prolaktyna za wysoka i testosteron przy normie 0,1-1,05 ja mam 1,15 plus dhes za wysokie. Ale zyje:D

Gość nie dziwie sie
No dobrze ja też zyję ale chce mieć dziecko a poza tym mam te włoski które mnie wkurzają i ciekawi mnie czy one po tych tabletkach znikną.