Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pijawa1988

Dieta dukana - ostrzeżenie

Polecane posty

Gość Pijawa1988

Dziewczyny i chłopaki będacy na diecie dukana - czyli diecie proteinowej. Jeśli na prawdę stosujecie tę dietę róbcie to pod okiem lekarza. Moja dieta skończyła sie niewydolnością nerek - robiłam wszystko jak trzeba, dużo piłam.. niestety skutkiem tej diety było -14 kg i 2 miesieczny pobyt w szpitalu. nie bądzcie bezmyślni - jak ja byłam. odchudzać nalezy sie zdrowo.

Gość bnfdjkjfh
znam 2 laski co jadą na Dukanie od paru lat i bardzo sobie chwalą. Robią tylko przerwy na domowe ciasto, może to je ratuje :p

Gość Pijawa1988
Ja odchudzałam się pół roku.. niestety - najwidoczniej 0- moje nerki tego nie wytrzymały. Naprawdę dla mnie sie to xle skończyło, dlatego apeluje by takie diety konsultować z lekarzem. Mi każdy mówił ze ta dieta jest moze i skutczna.. ale bardzo bardzo niezdrowa.. i stać się moze że pewne rzeczy wyjdą po latach... Strasznie osłabia organizm.

Gość jest diera skuteczna
warzywno owocowa ewy dambrowskiej , gerson terz leczył ludzi sokami z warzyw i lewatywa z kawy bo sama dieta by zabiła mieso zakwasza organiz co puzniej beda miały osteoporoze

Gość kafatermistrz
a ile ta dieta zakłada g białka na kg masy ciała? To przez nadmiar białka wysiadają nerki?

Gość miętak
Tak przez nadmiar białka.. poza tym nie tylko nerki wysiadaja.. Miałem kolegę który na dukanie zrzucił 35 kg.. niestety tak samo miał jakieś problemy z nerkami i strasznie wysoki cholesterol. NIestety .. szybko przytył spowrotem bo organizm potrzebował cennych elementów.

Gość dsdfdffgfgh
ja wole diete warzywno-owocową, bo jakos nie wierze w te cudowne diety gdzie je sie bialko, a wieku zrodlach czytalam, ze bialko przyspiesza starzenie orgzanizmu, najbardziej zdorwa jest dieta naturalna, prosto od natury czyli warzywa, owoce, soki

Moja babcia zawsze powtarzała, że najlepsza dieta to mniej żreć ;] A z tymi nerkami po Dukanie to słyszałam. Przykra sprawa.

Gość vfdffffd
EE GADASZ; zlej baletnicy przeszkadza rabek u spudnicy:-P nie kazdy organiz jest taki jalowy jak twoj, doladowac sie trzeba bylo co 12 dni weglami,a teraz nie ryczec mi tu:-P

Gość Grażynka86
Bo dieta bez owoców i warzyw to samobójstwo

Gość Baraninka777
I ja zrezygnowałam z dukana