Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gsadafg

Łódz, prosze o rade znająch miasto

Polecane posty

Gość gsadafg

chciałabym iść am na studia, ale już sie wycofuje bo słychać w telewizji że jest am niebezpiecznie także siostra mieszkająca am dwa lata mówiła że sie bała. ale moja ciotka która mieszka am od urodzenia ma odmienne zdanie ale ją znają am. prosze was o rade, wybrać inne miasto? naprawde jest tam aż tak niebezpiecznie?

Gość nie bardziej niż gdzie indziej
Martw się raczej o to, żeby uczelnia była dobra, znośne warunki lokalowe, ciekawy program studiów itd. Są zalety: np. tanie mieszkania/akademiki w porównaniu do np. Krakowa czy Warszawy, ale są też wady. A na jakie studia chcesz tam iść?

Gość tctvtvtvtvtvt
Lodzmjest spoko. Polecam mielczarskiego abramowskiego wlokiennicza. To spokojne studenckie ulice. Zarzewska krucza wilcza tez.limanowskiego.

Gość gsadafg
na filologie angielską

Gość uyuwyeuw
ja słyszalam od jednej laski że jej pierwsze 10 minut w łodzi skończylo sie utrata portfela z cała kasa w tramwaju

Gość złódziiiiiiii
jest bezpiecznie jeżeli nie łazęgujesz się po nocy, jakimiś ciemnymi ulicami z jakimiś podejżanymi typami. Mi się przez 27 lat nic nie stało

Gość nie bardziej niż gdzie indziej
;) Wiadomo, że są niebezpieczne okolice, centrum jest w dużej części zaniedbane i "menelskie", ale osiedla studenckie są na ogół spokojne, ładne, akademiki niedawno były remontowane z tego co wiem. Wbrew powszechnej opinii - w Łodzi jest dużo zieleni, parków, ładnych miejsc na spacery. Nie ma dużo zanieczyszczeń, bo zakłady włókiennicze w większości padły. W centrum jest dużo zaniedbanych, odrapanych kamienic. Komunikacja miejska - pożal się boże, ale z drugiej stony - widziałam i gorsze (np. w Lublinie).

Gość gsadafg
up