Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona bardzo :(

Poronienie prosze pomozcie

Polecane posty

jak duze jest ryzyko poronienia w wieku 19 lat ? dodam iz jestem na pocztaku 17 tc. 2-3 tyg temu bedac u lekarza na usg wszystko bylo w porzadku... ale non stop mam obawy ze cos sie moglo stac od tego czasu. nie plamie, nie krwawie, dobrze sie czuje, brzuch mnie nie boli, piersi juz sa mniej wrazliwe niz na pocztaku, jedyne co to tylko czesto sikam. dodam iz to moja pierwsza ciaza. na wadze duzo mi nie przybylo, w sumie to prawie nic,brzuszek tez nie powiekszyl sie jakos znaczaco, ruchow dziecka jeszcze nie czuje

Gość jgkhl;
jest ok. nie nakrecaj sie bo nie masz czym. wszystko bedzie dobrze

dodam iz naczytalam sie duzo o poronieniu zatrzymanym i sie boej ze do czegos takiego moglo dojsc. wiem ze panikuje bardzo ale sie martwie. boje sie poronienia.. :(

czestsze siusianie jest normalne. a jak tak bardzo sie martwisz to pojdz do lekarza wczesniej

zmartwiona bardzo :( ja poronilam w 11 tyg. stalo sie to w zeszlym miesiacu. wszystko bylo ok, nagle pewnego popoludnia bol brzucha, krzyza i krew. okazalo sie, ze serduszko 2 tyg nie bilo wiec jak sie tak bardzo boisz to idz do lekarza

ryzyko jest w każdym wieku...ale jeśli nie plamisz, wszystko jest dobrze nie masz co się nakrecac, ciesz się ciaza :) powodzenia i gratulacje :)

jest ktos jeszcze ??

no mnie nie boli wlasnie ani brzuch, ani krzyz nic mi nie dolega jakbym w ogole w ciazy nie byla stad moja obawa ze cos jest nie tak

To, że się martwisz jest normalne, ja sama też się martwiłam, najpierw poronieniem, uspokoiłam się w 2 trymestrze, w 3 trymestre bałam się obumarcia płodu, porodu przedwczesnego..... Takie ciemne strony bycia w ciąży chociaż wszystko jest ok. I co? Sama się wkręcałam czytając o dramatach innych kobiet. Ciesz się,że zostaniesz matką.... Mnie jak coś martwiło to dzwoniłam do gina lub przyśpieszałam wizyte. Prawie w nerwice wpadłam gdy poczulam pierwsze ruchy dziecka, a potem były rzadkie lub słabe, zawsze po wizycie odzyskiwałam spokój i cieszyłam sie z mojego maleństwa.

Ja do 13 tygodnia też nie czułam, że jestem w ciąży, nawet mnie piersi nie bolały. Od 14 tygodnia zaczęły się wymioty, trwały przez miesiąc wtedy czułam ciąze, a w 3 trym zaczęły mnie boleć biodra, miednica i przyszła rwa kulszowa :)

Krzyż to Cie zacznie boleć na końcu, brzuch Cię nie boli jest super, jak boli jest zle, jak mała fasolka zacznie rosnąć to Cię wiązadła będą bolały, masz czas, czasem i do 5 miesiąca brzuszka nie widać.

a jak to jest z ta skracajaca sie szyjka macicy ? po samobadaniu wydaje mi sie ze jest ona jakos tak wysoko bardzo a wczesniej tak nie bylo.. :/

??

Gość kowalskataka
szyjka powinna być zachowana aż do końca 3 trym. To dobrze że się nie skraca.

Gość kowalskataka
sama się nie badaj chyba że masz wykształcenie w tym kierunku, bo się tylko wkręcisz niepotrzebnie.

halooooo?

Gość Każda kobieta w ciąży
ma takie same obawy jak Ty. Ja teraz zaczynam 7 miesiąc i też się martwię o małego chociaż nie tak jak na początku.Samemu badać szyjki to nie ma co jak sie na tym nie znasz...

wlasnie sek w tym ze kiedys przy samobadaniu wyczuwalam ja od razu a teraz jest umiejscowiona bardzo wysoko a co za tym idzie mam wrazenie ze sie skraca

Gość Nie schizuj i się
nie badaj sama lepiej:o Wyjdzie Ci to na lepsze:o Po co się tak nakręcać? Zacznij do lekarza chodzić co 2 tygodnie jak tak się boisz albo do psychologa... Każda się martwi ale nie do przesady zwłaszcza, że nie masz żadnych krwawień bóli.

Gość Skoro umiesz badać
się sama to po co chodzisz do lekarza? Ciąże możesz na własną reke prowadzic badania wykonasz prywatnie(o ile juz teraz prywatnie nie chodzisz)

twierdzicie ze za bardzo panikuje ?

nie no wiadomo ze nie potrafie sie sama badac bez przesady..

Gość teeeest
bu hahahha hahahahahahahahahahhhahahahahahahahhahahah Nie czuje szyjki więc sie skraca.... bu hahahahahah PO CO TY PCHASZ TAM PALCE? CHCESZ INFEKCJI? NAWET LEKAZR RZADKO ROBIŁ MI BADANIE NA FOTELU ŻEBY SZYJKI NIE DRAZNIĆ!

nie rozumiem... samobadanie ? masz uprawnienia do tego ? nie pchaj tam palcow bo sobie pogorszysz tylko sytuacje ;/ skoro ci NIC nie dolega :/ to nie szukaj nic na sile wszystko jest w porzadku co innego gydbys plamila..

Gość haha no to ta wariatka co
w 13 tyg już ruchy czuła :D

Gość ja pani wasza
19 lat i ciaza boooozeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee