Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bursztynowa***

INTYMNIE przy kawie .

Polecane posty

Gość Bursztynowa***

Nie wiem czy ktoś tu zajrzy . Nie każdy lubi rozmawiać o tym co mu gra głęboko w duszy . A w mojej duszy dziś (i nie tylko dziś) gra wspomnienie , które powoduje , że ..... Właśnie , że co...? To było dawno , lat temu -dzieścia . Jakaś wycieczka czy obóz , jakaś dyskoteka z inną grupą . I te oczy , usta , uśmiech -ON. Taniec, jeden , drugi , dziesiąty ... Szepty , dotyk, zapach , ciepło... Słowa - pamiętaj o mnie .... I tyle ...Czy AŻ tyle? I TO! Właśnie , czym jest TO ? TO - uczucie? odczucie? Coś co sprawiło, że świat przestał istnieć . A to nie była miłość, ani akt cielesny , ani chyba nawet zauroczenie. To była CHWILA , która minęła wraz z nocą ... Dlaczego zatem tak utkwiła w pamięci ? Dlaczego została schowana gdzieś na dnie serca ....Dlaczego jest tak ważna , może ważniejsza od tych wszystkich które niosły za sobą miłość , radość, przyjemność , spełnienie? Dlaczego??? Może dlatego , że pomimo swojej skromności była inna niż wszystko , była czysta , nieskalana przyjemnością , obietnicą , kłamstwem .... Dlaczego pomimo przeżycia wielu przyjemnych i radosnych chwil , do tamtej wraca się z tęsknotą ? Chwilo wróć, bądź . Chwilo trwaj.... ❤️&&&❤️ Czy tylko ja tak mam....?

Gość hjmnh gjbnk,m
spadaj

Gość lulilaaa
gdyby nie "Czy tylko ja tak mam....?" , temat mozna by bylo uznac za niewazny

Twój post przywrócił ogień jaki czułam na skórze, gdy on mnie dotykał... dzięki! i...smacznej kawy :)

Gość Bursztynowa***
Ogień.... Pewnie każdy ten ogień inaczej odczuwa... :) ❤️&&&❤️ Witaj ivo7er .... Może też kiedyś będziesz miała ochotę pobajdurzyć przy kawie ....Jesteś mile widziana :)

Gość zołzencja
tyle........kropek.......ze .......nie da......sie .......normalnie tego czytac

Gość Bursztynowa***
Zołzencja :) . Kropki pomijaj:D

Gość zołzencja
t....o...............j............a......j.u.................z.......w...o...l....e.n.....ie c...zyta.....c

Gość Bursztynowa***
No to nie czytaj , przecież nikt Cię nie zmusza :D

Gość Bursztynowa***
Kajdanek nie posiadam , do kaloryfera nie przykuwam i do czytania nie zmuszam :9. Aczkolwiek mogłoby to być ciekawe, przykuć , dać tekst , kazać czytać i abcd kropka,kropka, kropka :)

Dziękuję, Bursztynowa! pewnie, bajdurzenie przy kawie jak najbardziej :) Dla Ciebie kawa, dla mnie herbata z cynamonem i miodem. I wtedy na pewno ulepimy jakiś mega temat :)

Gość Bursztynowa***
Ivo a do tych kawko-herbatek serniczek z karmelową nutą ;)

Gość rozkojarzony
ożesz ! bursztynowa chyba nie tylko ty masz takie wspomnienia . czasem tez chciałbym się cofnąć w czasie . a czym jest intymność? wydaje mi się że może mieć wielorakie znaczenie . może być potrzebą bliskości drugiego człowieka żeby np. jak to nazwałaś pobajdurzyć, moze być szufladką w której trzymamy wszystko to co chcemy ukryć przed światem, może też być dystansem do ludzi bo np. nie jesteśmy w stanie nikomu zaufać, może być chwilą dwojga ludzi przeżywających coś niezwykłego, może być chwilą samotności itd. zajrzę tu jeszcze jak znajdę chwilę na intymność:) a poki co pozdrawiam miłe karmelowo-cynamonowe panie 🖐️🌻

Gość wiosna,ach...
A ja lubię wielokropki,sama robię często i namiętnie:) ....🌼

Gość niestety!
dziś intymność to towar deficytowy . ludzie lubią prać publicznie swoje brudy a tym samym odzierają się z intymności . teraz wiemy juz prawie wszystko o wszystkich. zwłaszcza nasze gwiazdeczki pokazują nam ze coś takiego jak intymnośc nie istnieje . wiemy kto z kim i za ile , jaki nosi majtki , ile dni nie wyrzuca smieci , intymnośc chyba stała się juz nie modna . bursztynowa , pozostali do miłego

Gość mandarynka bez pestek
Czasem też mam nachodzą mnie takie chwile wspomnień, ukrytych gdzieś w głębi duszy. Czasem uśmiecham się sama do siebie rozmawiając ze swoim sercem, takie mile wspomnienia są czasem lekiem na wszystkie problemy, odskocznią od dnia codziennego. Miło tu u Ciebie Bursztynowa :)

Mandarynka 🌻 i pieknie to ujęłaś :) . Rozmowa ze swoim sercem . Czy może być coś bardzie intymnego? Super Mandarynko !

Mandarynko dzięki za utworek. Dobrałaś idealnie do chwili :). Wiosna u mnie jeszcze nawet przebiśniegów nie ma . Ale nie wiem dlaczego z wiosną najbardziej mi się kojarzą pachnące fijołki :)

Życie nie daje nam wiele, więc każda miła chwila, każdy moment jest dobry aby go zapamiętać, a wtedy mile to wspominać. W mojej głowie jest już cały album takich wspomnień, czasem po prostu patrzę w niebo i odpływam w tę swoją krainę

Bardzo proszę Bursztynowa :D Bardzo się cieszę że się podoba :)

No właśnie , życie czasem daje nam brzydko mówiąc "po dupie" . I nie zawsze można od tego uciec . Wtedy wspomnienia mogą być takim azylem w którym schronimy się choć na chwilkę :)

Melancholijnie się zrobiło :) Ale lubię taki stan :) No a wracając do tematu wiosny to już, już czuć ją w powietrzu :D Dwa ostatnie poranki były piękne jak słońce zaglądało mi do okien :) Jeszcze tylko wyczekuję aż będzie widać pierwsze pączki, uwielbiam wiosnę :D

Ja też kocham wiosnę . Specyficzny zapach powietrza. Potem już tak nie pachnie jak wczesną wiosną. No i ta kiełkująca zieleń . No i najważniejsze że robi się coraz cieplej . Pewnie jeszcze przyjdą chłodne dni , ale mam nadzieję że nie będzie już tak mrozić.... A jak wysypią się krokusy , będzie cudnie... :)

Gość fanka kotów
Ja czekam na wiosnę jak na zbawienie. Mam serdecznie dosyć zimy. Dzisiaj śliczne słoneczko i aż chcę się żyć.