Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bursztynowa***

INTYMNIE przy kawie .

Polecane posty

Gość rozkojarzony
o proszę . jak juz się tu przjemnie zrobiło. trzeba chyba częściej zagladać :) . kawki, herbatki, serniczki , piekna muzyka i fajne ,miłe , spokojne babeczki . azyl dla duszy . mile panie 🌻

Gość mandarynka bez pestek
Tak jak już pojawią się pierwsze kwiaty będzie bardziej kolorowo, w końcu :) Ale już słychać pierwsze ptaszki, które nie są ani wronami ani krukami. I to jest piękne

Gość fanka kotów
Jak na ulicach miast pojawią się pierwsi motocykliści, to znak, że sezon rozpocznie się tuż tuż i wiosna bardzo blisko.

rozkojarzony - bo ile tu można się denerwować, świata nie zmienimy a i jest jeszcze się z czego cieszyć i co podziwiać, piękno świata, tak niedostrzegalne w tych czasach przez wielu ludzi. Tym bardziej że i pora sprzyja, gdy wszystko powoli budzi się do życia :)

Gość rozkojarzony
Bursztynowa masz rację , w tym zapchu wiosny coś jest :). a Wiosna która tutaj zawitała jak pachnie ? czy aby nie jest to zbyt intymne pytanie?;) ale to ciekawość , broń boże nie złosliwość , a nawet przeciwnie - sympatia :)

Gość fanka kotów
🖐️ :)

wiosna wiosną, ale ja tu w połowie herbaty już jestem, a sernik gdzie???

Gość rozkojarzony
Mandarynka :) mandarynki też cudnie pachną . i masz rację , świat się zmienia , szkoda ze nie jest to przewaga lepszego, ale gdyby było tylko dobrze czy cenilibyśmy tak bardzo to co dobrego nam się w zyciu przytrafia? pewnie nie. a tak to gorsze czy nawet złe chwile powodują to ze te dobre momenty naszego zycia cenimy i pielegnujemy i tak jak Bursztynowa napisała chcemy chować na dnie serca i potem wspominać . i tęsknota za takimi chwilami sprawia że mozemy o sobie powiedzieć JESTEM CZŁOWIEKIEM. czy nie za bardzo się mądrzę? ;) :P

rozkojarzony - ależ nie, bardzo mądrze mówisz. Tak miło posłuchać, a w zasadzie poczytać, takich ludzi jak Wy. Nieczęsto można z kimś jeszcze porozmawiać o czymś co nie jest materialne, tylko duchowe. A czym pachnie wiosna? Myślę, że ciepłem słońca, roślinkami, których jeszcze nie widać a które już przecierają oczka i budzą się ze snu, pachnie pozytywną energią, jaką nosimy w sercach i która wraz z pierwszymi promieniami słońca próbuje wydostać się na zewnątrz :)

Gość rozkojarzony
Fanko Kotów? ile masz kociaków w swojej kociarni? mają jakieś nazwania? koty to dopiero mają "swój intymny mały świat" prawda?

ooo faktycznie, zostało jeszcze pół blachy, dzięki - pyszny ten sernik! :)

Gość rozkojarzony
Mandarynko - masz rację w dzisiejszym zmaterializowanym świecie zapominamy o tej duchowej sferze życia i nie mylić tutaj z religijnością, bo duchowośc to nie zawsze religia. duchowość to chyba umiejętność dostrzegania tych aspektów naszego życia , które w pogoni za codziennością i bytem nam umykają , tak sobie myśle ale czy dobrze nie wiem :

Gość rozkojarzony
Ivo - łasuchu ;) :P

ja do tej topikowej intymności dorzucę swoje trzy grosze: dla mnie intymność jest też wtedy, kiedy się przebywa blisko osób, które się kocha. np wspólne siedzenie na ogródku czy w pokoju, nawet bez okazji, nie trzeba nawet do siebie gadać, wystarczy być blisko. czuć się sercem, niekoniecznie się w ogóle dotykać. robić wspólnie jakieś drobne czynności. po prostu być obok.

Hmmm.... Kurcze , jest mi strasznie miło .... Nie myślałam , że moje wynurzenia spotkają się z jakimkolwiek odzewem :) . A tu tacy fajni forumowicze zajrzeli :) . Czują temat , potrafią stworzyć klimat , mają poczucie humoru ... Fajni jesteście qrde felek .... 👄

rozkojarzony: o przepraszam, nie jestem łasuch tylko żarłok :P

rozkojarzony - masz rację, to jest właśnie to. Czy w pogoni za pieniądzem ktoś myśli jeszcze o tym by np. wspólnie z rodziną, ukochaną osobą usiąść zaparzyć gorącej herbaty i w takim cieple po prostu porozmawiać, niekoniecznie o pracy, o pieniadzach. Albo bez słów posiedzieć i przyjemnie spędzić popołudnie. Nie potrzeba wielkich rzeczy aby mile spędzać czas. Czas ucieka, a ludzie myślą że żyją bo zarabiają. Ależ nie na tym życie polega, życie polega na dostrzeganiu tego co nie jest widoczne dla oka, lecz widoczne dla serca, dla duszy...

ivo7er - dokładnie, czuję tak samo. to właśnie intymność :)

Bursztynowa - a ja bardzo się cieszę, że stworzyłaś taki temat, myślę że takiego szukałam :)

Gość rozkojarzony
rany julek ! gdzie ja trafiłem ?:) same baby i do tego słodkościowo-łasuchowo-wiosenne :) przepadłem :D 👄

Wybaczcie moi Mili, ja uciekam spędzić miło popołudnie z moją drugą połową, do usłyszenia jutro :)

Mandarynko- cieszę , naprawdę się cieszę . Sama czasem potrzebuję chwili tylko dla siebie tzn. oderwania się od codzienności. NAWET od najbliższych. I pewnie dlatego taki pomysł. Ale i ciekawość czy inni też tak czasem mają ....

Gość rozkojarzony
papa mandarynko🖐️ - mam nadzieję, że nie jesteś mandarynką od wiśniewskiego :)

Naczytałam się swojego czasu książek właśnie "intymistycznych" - niewiele się dzieje, jakaś historia, najczęściej miłosna, ale bez żadnych dramatów. Po prostu się dwie dusze spotykają i stopniowo pokochują. I zamiast scen ostrego seksu czy akcji mamy powolne scenki, w domu czy w parku, gdy bohater docenia każdą chwilę, jaką można spędzić z ukochaną i ze swoją rodziną. XVIII i XIX-wieczne powieściopisarki francuskie i angielskie w tym celowały - polecam :)

No ja też się pożegnam . Muszę dokończyć ciasto które zaczęłam . Tym bardziej , że serniczek prawie zjedzony . Mandarynko, Ivo, Wiosno , Fanko K , Rozkojarzony miłego wieczoru . Mam nadzieję, że jeszcze wpadniecie. Zaglądajcie i piszcie nawet jak mnie tu nie ma :) 🖐️

miłego wieczoru, serniczka czy jakie tam jeszcze Was atrakcje czekają 🖐️