Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość osamotnionavxccxz

dziecko smoczek tesciowie

Polecane posty

Gość osamotnionavxccxz

jestem w rozterce...moje dziecko ma 20 miesięcy i ma smoczek, głównie dlatego żeby ułatwić teściom opiekę nad synem gdy jestem w pracy. Obecnie synek ząbkuje i poodgryzał wszystkie smoczki, zostały tylko takie kikuty, musi je mieć przy zasypianiu, ale w zasadzie nie pełnią juz roli smoczków; wieczorem ładnie zasypia mimo że nie ma normalnych smoczków, w nocy jak sierpzebudzi to też zaśnie, tylko rano budzi się wcześniej i w ciągu dnia od kilku dni nie chce spać; nie wiem do końca cyz to wina smoczków czy ząbkowania, zresztą nieważne; dla mnie to doskonała okazja, żeby synka odsmoczkować, zwłaszcza,że wieczorem nawet nieźle zasypia; problem w tym, że syn jest baaaardzo energiczny i teściowa miała tyle wytchnienia jak spał w ciągu dnia, a teraz nie chce i sugerują mi że powinnam mu smoczek nowy kupić; ja juz nie wiem co robić

Gość osamotnionavxccxz
doradźcie coś, jakbyście ie zachowały>

Gość gfds
fs

Gość sssssssssssssssssssssssssssss
oczywiscie ze skonczyc ze smoczkiem, potem bedzie problem i ci dzieciak bedzie mial 5 lat i bedzie chcial smoczek

Gość czekolada_mleczna
odcinaj ten smoczek po kawałku, co jakiś czas, żeby nie miał za co złapać i sam odrzuci smoczek:)

Gość gfds
fs

Gość ikweurghfbirw3ufgh
Ja z dnia na dzien wyrzucilam i smoczek i butle ze smokiem-dziecko mialo 18 miesiecy. Zamiast butli dalam niekapek, co do smoczka-fakt, dziecko obudzilo sie rano wczesniej, ale mi to bylo wsio ryba, i tak na wychowawczym bylam i mialam duzo czasu.

Gość smoczek smoczek
Też miałam problem ze smoczkiem. Próbowałam odzwyczaić synka od smoczka, mieszkałam z rodzicami i kiedy mały płakał za smokiem oni wtrącali się i mówili, że na odstawienie smoczka jeszcze czas, że jeszcze nie pora itd. Ja smoczek schowałam a oni dawali dziecku. I pewnie by się tak ciągnęło do teraz gdyby nie to, że pojechaliśmy z wizytą do teściów i smoczka pogryzł małemu piesek...Była tylko jedna nieprzespana noc, synek nawet nie chcial slyszec o smoczku, bo wiedzial że piesek pogryzł i się brzydził, hehe.

Gość sielanka dla ograniczonych
a ja zostawilabym na Twoim miejscu bo u mnie bylo tak, ze jak smoczek wyrzucilam to dziecko przestalo mi spac w dzien i w nocy źle spało.POza tym z perespektyw czasu uwazam, ze 2latek to wciaz malutkie dziecko i moze sobie miec smoczek jeszcze kilka miesiecy

ja jestem zdania że dziecko samo odstawi jak przyjdzie jego czas 1. najpierw wszyscy mi mówili że jak będę spać z dzieckiem to potem będzie problem z oduczeniem go - w wieku 17 miesięcy sam się przeniósł w 1 dzień do swojego pokoju 2. Nocne jedzenie - "musisz go oduczać, choćby nie wiem jak płakał" - w dupie mam takie rady, więc póki chciał to mu butle w nocy dawałam - w końcu zaczął sam przesypiać noce i sam już nie chciał w nocy jeść 3. Smoczek - sytuacja analogiczna i nie muszę dziecka stresować ani narażać na kilka dni płaczu

Gość do jaheira
Jak odluczylas dziecko spania z Toba? Kiedy przestal jesc w nocy?

Gość woqifcf
women black. Skoro Twoje dziwcko nie mialo smoka to sie nie wypowiadaj. To dla Ciwbie obcy temat wiwc wsadz sobie twoje rady i opinie do kieszeni :-9

Gość osamotnionaxczsa
dziękuje za rady, wydaje mi się że to nie jest jakaś trauma dla synkA, gdyby płakał to nie odebralabym smoka, ogólnie mam filozofię podobną do jaheiry i dlatego do tej pory młody w nocy je;/

Ja miałam ponad 5 lat jak mama zabrała mi smoczek. Zrobiła to w nocy po cichu. Do tej pory mówi, że wyszło mi to tylko na dobre. Mam zdrowe, proste zęby. :) Może warto poczekać jak dziecko samo zrezygnuje ?

nie oduczałam, kiedy miał 17 miesięcy kupiliśmy mu łózko już takie dziecięce i zrobiliśmy mu pokój, tego samego dnia sam już chciał spać w tym nowym łóżku (pościel w Cars chyba mu wtedy ubraliśmy) i to był koniec wspólnego spania z jedzeniem trwało dłużej, bo czasem przesypiał juz całe noce, a czasem nie, więc stopniowo tracił potrzebę jedzenia w nocy, ostatecznie chyba miał jakoś 23 miesiące, może 22 jak przestał jeść - a zęby miał kontrolowane przez stomatologa, i nie dopatrzyła się tam żadnych zmian