Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kafeteryjna mama patrzy

Co jest na tej kafeteri ze kazda po ciazy czy dwoch pisze ze wazy 52 czy 53kg?:D

Polecane posty

Gość enkepenke
na porodowce mnie wazyli wazylam 63 kg 5 dni pozniej wazylam 51 kg teraz po 5 latach waze 49 .

Gość nie będę kłamać
ale ważę obecnie 98 kg i jestem w 7 mcu ciąży, a przed zajściem w ciążę ważyłam 88 kg, i wcale nie widać po mnie że waże tyle - mam 175 cm wzrostu. A jak kiedyś ważyłam 75 kg to byłam wręcz chuda (po odchudzaniu) - taką mam budowę ciała.

Gość XliloX ty su*ko
idź się utop :o

Gość tez nie rozumiem po co klamia
jakos z mojego otoczenia nawet te mlode bardzo (20-25) nie odrazu wracaja do poprzedniej wagi,chociaz oczywiscie sa takie,ale wiekszosc kobiet po ciazy raczej dlugo sie buja z kilogramami...a nawet jak schudnie to cialo juz jednak troche nie to samo. Moja siostra w ciazy przytyla strasznie z 60 do 90kg,rzeczywiscie schudla dosyc szybko bo po paru miesiacach wazyla jakies 65,ale brzuch caly ma zorany rostepami,etc etc. wiec po co te klamstwa ze miesiac po ciazy wazycie tyle samo co przed ciaza...

Gość Ja po ciąży szybko schudłam
ważyłam mniej niż przed ciążą,chyba najniższa waga moja:) Duzo spacerów,zdrowe odżywianie,picie wody. Potem troszkę kg przybylo,potem znowu w dół. Już tak mam,raz tak a raz tak. I raz przybedzie,raz ubedzie.

alez to oczywiste,ze po ciazy mozna szczupło wyglądać, nawet jak sie duzo przytyje, tylko trzeba o siebie zadbać sama przytyłam 18kg, po ciazy wazylam 70kg/172, jak przestałam karmic wzięłam sie za siebie i zeszłam do 52 w kilka m-cy wiec jak urodziłam syna w listopadzie to do lata byłam juz "laska":P

nie będę kłamać proszę cię bo az żal czytać, jak mogłaś być "chuda" ważąc 75 kg ??????? Ja też mam 175 cm, nie jestem drobnokoścista a jak ważyłam 75 kg to wyglądałam grubo! No gdzieś ci te 75 kg musi wejść przecież - czy to będa mięnie czy tłuszcz gdzies to musi by c rozłożone przecież - w nogach w brzuchu. 10 kg nadwagi nie rozejdzie się nagle po kościach !

Gość xjjsjjs
Nie zawsze waga w ciazy zalezy od folgowania!!!Ja przytylam 20 kg ale w tydzien po porodzie spadlo mi 17 kg tyle mialam wody,bylam napuchnieta jak bania,a zdrowo sie odzywialam

Gość nie będę kłamać
teneryffaa - ja pier*dole to nie wierz po prostu! Każdy się mnie pytał jak wtedy schudłam, ile ważę to mówiłam że 75kg, to każdy oczy postawił. Taką mam budowę ciała, może dlatego że mam szerokie biodra i nieco większy tyłek proporcjonalnie do reszty ciała, ale byłam szczupła!!! I miałam po prostu kobiece kształty. Obecnie ważę 98 kg, to rękach nie zwisa mi tłuszcz, nie mam podwójnego podgardła, , jedynie trochę w nogach się przybrało. A brzucha nie mam aż tak dużego. I wyobraź sobie moja droga że spokojnie mieszczę się w ciuchy z Bon Prixu w rozm. 40-42 ;).

Gość nie będę kłamać
teneryffaa - normalnie weź mi podaj meila, to wyślę Ci moje zdjęcie zrobione sprzed tygodnia, może mi uwierzysz.

Gość Mrs.Elitte
jak z bon priksu to ci mozna uwierzyc, bo oni maja duza rozmarowkę, ale nie wmowisz nikomu ze bylasz szczupla przy 75/175:D

Gość Mrs.Elitte
a kto cie tam wie kogo ty fote wyslesz?:D:D

Gość nie będę kłamać
Wiem że mają zaniżoną rozmiarówkę, ale jednak taki jest fakt że mieszczę w ten rozmiar i to nie tak że cisną mnie te ciuchy - czuję się swobodnie w nich. Zresztą cokolwiek tu człowiek napisze to od razu jazda po tej osobie musi być bo dla Was wydaje się być to niemożliwe. Wasza sprawa. Piszę jak jest i jak miałam, dużo osób - moi znajomi, koledzy nie wierzyli że ważę tyle - dopóki nie stanęłam przy nich na wadze i byli lekko zszokowani. Ja piszę prawdę, bo nie mam powodów do by okłamywać tutaj, tym bardziej że mnie nie znacie więc tym bardziej nie mam zamiaru koloryzować :o. To jest jednak forum. Owszem, i wiem że tu są takie które siebie idealizują ;). Ale sorry ale ja do takich osób nie należę :).

Gość nie będę kłamać
Mrs.Elitte swoją, a czyją niby :o? Zrobiłam w zeszłym tygodniu parę zdjęć dla moich koleżanek z którymi dawno się nie widziałam.

Gość Juratka
Ja tez w ciagu 4 miesiecy wrocila, do wagi sprzed ciAzy czyli 54 kg i nie widze aprawde w tym nic nadzywzajnego. Zalezy to pewnie tez od tego ile sie przytylo w ciazy. Ja przytylam 15 kg wg mojegomlekarza jakies 3-4 kg za duzo ale przeciez przy dziecku jest tyle biegania. Spacerow, karmienia piersia ze kg same spadaja. No chyba ze ktos wcina bez umairu o wtedy nic mu nie pomoze:-)

Gość taflezja
Ja co prawda dzieci nie mam, ale moja najlepsza przyjaciółka jest właśnie przykładem, że i po ciąży można wyglądać doskonale! Jest wysoka i bardzo szczupła, zawsze taka była. W ciąży miałą tylko fajny okrągły brzuszek, z tyłu nawet nie było widać, że spodziewa się dziecka. I pamiętam, jak ją odwiedziłam z miesiąc po porodzie i stwierdziłam, że ona po tym porodzie ma ładniejszy brzuch niż ja, która nigdy nie rodziłam :p I właśnie ona waży z 52 kg, przy wzroście 175. Ja jestem 2 cm wyższa a ważę 60 :p

Gość nie będę kłamać
I dodam że babcia moja się śmieje że jestem z grubej kości, i nieraz miałam takie upadki (np ze schodów) to niemal każdy byłby połamany na moim miejscu, a ja nigdy nie miałam ręki w gipsie czy nogi przez złamanie ;). Zazwyczaj kończy się to potłuczeniami, i może jednak coś jest z tymi kościami ;).

Gość nie będę kłamać
Małe sprostowanie: nie z grubej kości, lecz mam grube kości wg babci.

Gość no to ja dla odmiany napisze
prawde :D przed poodami wazylam 83kg a teraz po 1.5 roku od urodzenia drugiego syna waze 95 ( w krytycznym momencie bylo 104 cwiczenia + dieta io jest 95) za chiny nie moge schudna c dalje i szczerzee zazdroszcze tym ktore pisza , ze waza 50-60kg a kg po ciazy zrzucily niemal na porodowce. mierze 175cm wzrostu. Bylabym najszczesliwsza gdybym wazyla to 80-83kg bo wtedy wygladam najkorzystniej przy mojej budowie i wzroscie. 1 W moim otoczeniu niestety jest wiekszosc kobiet po ur dzieci ktore nie wrocily do wagi sprzed ciazy i roztyly sie jak wieloryby. :(

Gość Mama szóstoklasisty
od kosci duzo zalezy, to prawda ja mam 170 i waze 55 kolezanka 172 waga 58 ale ona jest szczypior a ja normalna

Gość nie będę kłamać
chociaż Wy dwie powyżej sensownie podałyście przykład że jednak są takie wagi :). A i przypomniało mi się jak kiedyś czytałam forum osób które są na diecie dr Dukana, i była jedna laska która wrzuciła swoje zdjęcie sprzed diety - wazyła bodajże 97 kg. Masakra, nie było po niej widać żeby tyle ważyła!!! Dałabym jej max ale to max. 80-85 kg. Czyli jednak są takie przypadki niedowiarki :o.

Gość szczypiorek83
mozna byc szczupłym po ciązy zazdrosnice :P ja startowałam z wagą 50 kg tydzień przed porodem ważyłam 63 kg, tydzien po porodzie 55 kg, po 4 miesiącach gdy wracałam do pracy ważyłam 48 kg. Teraz prawie 2 lata po porodzie waże 52 kg, jednak regularne obiadki w pracy zrobiły swoje :P

Gość szczypiorek83
dodam jeszcze,że brzuszek mam jędrny i ani jednego roztępu :P sese płaczcie grubaski zazdrosne :D

Gość Mama szóstoklasisty
heh, nie Ty jedna nie masz rozstępow:), ba nawet wiekszosc moich kolezanek tez ich nie ma, w wiem, bo chodzimy razem na basen wiec widać;P

Gość szczypiorek83
Mama szóstoklasisty i super, dziewczyny które znam bardzo szybko wróciły do swojej figury przed ciąży. Wkurza mnie gadanie grubych zazdrosnic, ze wszyskie kobiety po porodzie to grubasy. Jak ktoś jest gruby to wyłącznie jego wina a nie ciąży.

Gość no to ja dla odmiany napisze
ty szcypiorek , pewnie ejstes z metra cieat , ze sie tak cieszysz , ze wazysz 48kg :D

Gość karolinakarolinaa
Jak nie ma na kafe mamusiek grubszych? SĄ!!!! Tylko na dziale o dietach!!! Tam dochodzą do formy żeby nie ważyć te 70kg! Byłam spasiona po ciąży, schudłam 17kg ważę teraz 60kg i czuję się wspaniale :) jako ważąca 77kg mama długo bym nie pociągła bez formy i chęci do życia. Warto o siebie zadbać po ciąży żeby się cieszyć z macierzyństwa i z życia bo przecież jesteśmy kobietami! a nie workami do rodzenia i wychowywania ;) Moje koleżanki po ciąży szybko doszły do formy i sobie ważyły po 50-60kg a ja się obżerałam dalej i dzięki diecie pełnej wyrzeczeń jestem jedną z tych szczupłych. Mam też sąsiadki które chodzą nadal zaniedbane a dzieci mają po kilka lat, współczuję mężom takich babochłopów. Weź autorko nie narzekaj tylko ogarnij dietę i ruch też będziesz szczupła.

Gość szczypiorek83
"no to ja dla odmiany napisze" mam 168 cm, raczej średni wzrost :P a waże teraz 52 kg :P szczerze wyglądam teraz lepiej niż przy 48 kg więc sie nie odchudzam

Gość mirinda7up
mam 43 lata, 2 lata temu urodziłam, w ciąży przytyłam 10 kg, 3 m-ce po porodzie ważyłam tyle co przed ciążą - 60kg przy 165cm wzrostu, teraz ważę zwykle około 58kg, nie mam rozstępów, obwisłego brzucha, wyglądam jak przed ciążą, a nawet lepiej, bo jestem znacznie szczęśliwsza :) WSZYSTKIE moje koleżanki ZAWSZE dochodziły "do siebie" po ciąży, przy czym "do siebie" nie zawsze oznacza 50-55kg, te grubsze też sie zdarzały ;)

Gość julita28
Ja po dwóch ciazach rok po roku i waga 54kg,wzrost 166cm. Przed pierwszą ciąża ważyłam 64 kg. Nie musiałam stosować żadnej diety,karmiłam piersią. Teraz myślę na 3 dzieckiem ...marze o corci. Macie jakąś receptę?