Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nowa kuchniaaaa

Do znających się na Elekrytce - Płyta Indukcyjna w Bloku

Polecane posty

Gość Nowa kuchniaaaa

Planuję remont kuchni i zamarzyła mi sie wyspa na środku z kuchenką indukcyjną, ostatnio bylismy z mężem w jednym salonie i Pan który produkuje kuchnie stwierdził ze nie da rady zrobić kuchni indukcyjnej w bloku bo bierze za dużo prądu... czy ktoś jest w temacie ???????

Gość Nowa kuchniaaaa
a jak nie mam siły ?

Gość reqwerqw
Jak nie masz siły to kup nowoczesną kuchenkę gazową :classic_cool:

fachowiec od mebli ma rację. W blokach jest prąd 1 fazowy i zabezpieczenid 16A. Przekroje instalacji są za cienkie i będą się przegrzewać. Włączysz dwa palniki i korki będą strzelać. Przy włączej pralce zero włączania kuchni.

Gość behd
Arecki ma racje. Ale sa pewne mozliwosci. Odpowiedz na kilka pytan: w ktorym roku byl budowany blok, na ktorym pietrze mieszkasz i czy wiesz gdzie jest usytuowana rozdzielnia glowna?

Gość Nowa kuchniaaaa
Hej dzięki za odpowiedzi, niestety nie wiem w ktorym roku był budowany blok , ale wiem ze był budowany lepiej niż pozostałe ( mieszkali w nim kiedys dyrektorzy kopalni ) , ale nie wiem czy w elektryce ma to wogole znaczenie... Blok jest wyremontowany wiec ciezko stwierdzić kiedy był budowany ...pietro drugie, nie wiem gdzie głowna rozdzielnia ale u mnie w mieszkaniu mozna jeszcze zrobic całkowicie elektryke gdyz mieszkanie jest obecnie remontowane, wiec z tym nie bedzie problemu

Gość Nowa kuchniaaaa
powiem szczerze ze w sumie mi obojetnie czy gazowa czy indukcja ale ta wyspa w kuchni... :( Śni mi się po nocach ;P Gazu nie pociągne do wyspy niestety

Gość Ramzan
przejdź się do zakładu energetycznego i zapytaj , czy istnieje możliwość doprowadzenia instalacji pięcioprzewodowej i trzyfazowej do Twojego lokalu oraz instalację dodatkowego licznika poboru prądu , we wniosku określ potrzebną moc odbioru, powiedzmy 5 kW

Gość Nowa kuchniaaaa
A siły nie mam bo niedojadam w kryzysie :( Wszystko wina Tuska :(

Gość czy ty jakis desperat
bzdura. ja mieszkam w bloku z lat 70- mam indukcje, fakt, ze korki czasem wywala. moja mama mieszka w bloku z 2005, tez ma indukcyjna i jest cacy

do jakiś desperat. Bloki z 2005 roku były budowane z instalacją elektryczną z zabezpieczeniem różnicowym.jeśli do budynku niejest doprowadzony gaz to siłą rzeczy doprowadzony jest prąd 3.fazowy. Wtedy niema problemu z kuchnią elektryczną.