Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajusia

kupujecie dzieciom nowe czy używane ubrania? dlaczego ?

Polecane posty

Gość gość
tylko nowe,nie po to rodziłam dziecko aby nosiło ciuchy po kims i żyło w biedzie

Gość gość
mieszkam w UK i tu ciuchy sa tanie, takze kupuje nowe, kilka razy kupilam uzywane i po wyliczeniu nie oplacalo mi sie, uzywane ciuchy nigdy nie beda wygladaly jak nowe ( nie mowie tu o takich sprzedawanych jeszcze z metkami), byly tu ciuchy z GAP, Yves Saint Laurent, i jakies tam inne markowe, ciuszki oryginalne i fajne , ale wiadomo male dziecko sie brudzi, uzywa sie odplamiaczy, ktore niszcza kolory..dlatego teraz kupuje malej tylko nowe, tansze, i szukam przecen;]

Gość mamaaaaaaaaaaa32
tylko nowe i dobre gatunkowo, nie oszczedam na dziecku, sama dobrze sie ubieram, mąz też wiec dziecko tym bardziej:)

Gość gość
Tylko i wylacznie nowe!

Gość gość
ee tam, szkoda kasy

Gość gość
ja i takie i takie zależy od kasiorki

Gość gość
Witam, pracuje nad założeniem portalu z możliwością kupna i sprzedaży używanej odzieży dziecięcej. Poszukuje opinii Mam na temat portalu: na co zwrócić uwagę i jego przetestowanie gdy powstanie. Od udanych transakcji będą pobierane drobne opłaty (jak to bywa w tego typu przypadkach), na pokrycie kosztów prowadzenia portalu. W zamian za wspomniane opinie i testy mogę zaproponować promocyjny okres bez pobierania żadnych opłat w przypadku udanych zakupów, czyli korzystanie z portalu staje się całkowicie darmowe. Zainteresowane osoby prosiłbym o wysłanie maila na adres -> dzieciciuchy@gmail.com

Gość gość
nowe nie po to zrobiłam sobie dziecko aby klepało biede i nosiło ciuchy po kimś

Gość gość
No ale potem wyrzucasz te kupione nowe ciuchy?

Gość gość
Takie i takie. Nie ma znaczenia czy nowe czy używane. Ważne żeby były ładne i praktyczne.

Gość gość
Jedyne co póki co kupiłam używane dla malucha to nosidełko eco design, bo u mnie na wsi trudno o dobrze zaopatrzony sklep :D

Gość gość
ja kupuję nowe ciuchy, tym bardziej, że gdzieniegdzie można kupić ciuchy zarówno dobre jakościowo jak i w atrakcyjnej cenie np w http://www.dorant.pl/

tylko i wyłącznie nowe !!!nie po to mi dziecko żeby je ubierać w stare ubrania !

Gość gość
tylko nowe. Nie uznaję ubrań po kimś. Sama bym nie założyła, dziecku tym bardziej.

Gość gość
A ja tam kupuje używki i dla siebie i dla dzieck a biedy wcale nie klepie. Żal mi po prostu wydawac kase na szmaty. A tak moge miec ich mnostwo i dziecko może sie brudzic do woli. :-P

Gość gość
Kupuję tylko nowe ubrania, a potem oddaję bratowej. Ma o rok młodszego synka i chętnie bierze ubrania po moim.

Gość gość
Mieszkam w UK. Niedaleko mojej miejscowości odbywa się co niedzielę tzw. "pchli targ" - kto chce sprzedaje dosłownie co ma.. Właśnie tam kupiliśmy najwięcej ubran dla synka. Zdarzały się rzeczy nieużywane, albo mało używane. Wszystkie rzeczy wyglądają jak nowe. Np. za buciki Nike zapłaciliśmy 1 funta.. A w sklepie kosztowałoby to o wiele drożej. Ma kilka ubrań Nexta, H&M, Gap, Colors of Benetton itd. Ma też mniej firmowe - wszystkie są fajne, ciekawe. Dziecko szybko wyrasta, więc nie widzieliśmy sensu kupowania wszystkiego "nowego", ze sklepu. Drogie to jest, a i tak za chwilę będzie odkładane, bo za małe. Dosłownie kilka ubrań kupiliśmy normalnie ze sklepu, ewentualnie dostał od dziadków. Wystarczy wyprać dobrze i jest ok.

Gość gość
:)uwielbiam mode na kolorowo wszyystko wtedy ladnie wyglada na durcnych bobasach 222 www.youtube.com/watch?v=2DUpkLLyS0Y

Gość __Kreska__
Dziwi mnie, że kogoś "obrzydzają" ubrania po innym dziecku.. Nie mówię o majtkach, czy butach po starszych dzieciach, ale bluzki? spodnie? nie obrzydza was bardziej to, że w jakimś hangarze leżało to i biegały po tym szczury itp? przecież nowe ubrania (dla małego dziecka) też trzeba wyprać przed założeniem, i już nie są takie nowe całkiem.. a po godzinie i tak trzeba znowu wrzucać do pralki, bo dziecko zrobiło kupę albo oblało się sokiem.. i po co kupować nowe, jak w przeciągu tygodnia są już prane conajmniej kilka razy ?

Gość gość
Ja nie lubie używanych rzeczy,pewnie jest to winą rodziców którzy zawsze twierdzili że po kimś sie nie nosi :/ . I tak samo córeczce kupuje tylko nowe rzeczy, naszczęście mnie na to stać,ale jak widzę te śliczne ubranka dla dzieci w sklepach to nie mogę sie oprzeć i muszę to mieć hehe lubie dopieszczać moją malutką dlatego zawsze kupuje i będę kupować jej nowe ubranka, no chyba że tak jak ja będzie lubiła trochę "pobawić"sie wyglądem i poszukać w secondhandach jakiś fajnych perełek

Gość gość
Nigdy nie kupie nic w lumpie a dlaczego bo pracowalam kiedys w lumpie. smrod, smieci, kilka razy zdarzyly sie zdechle szczury w pudlach... uczucie obrzydzenia Nie moglabym zrobic tego swoim dzieciom, wole kupic mniej a nowe.

Sobie mogę kupić używane, ale dla dzieci raczej nowe. Bardziej zwracam uwagę na bieliznę dziecka - staram się, aby była ekologiczna i zdrowa. Od dłuższego czasu zamawiam bawełniane trójpaki ze sprawdzonego sklepu http://www.fairfashionstore.com/pants-to-poverty/dla-dziewczynki/girls-nautical-3-pack-4.html i póki co nie zamieniam zmieniać;)

Gość gość
Ja od dziecka miałam wszystko nowe, jak używane to tylko po kuzynce i nie były to liczne sztuki :) teraz kupujemy tylko nowe, do lumpeksu bym nie weszła - kiedys za namowa koleżanek, ale strasznie śmierdziało, przez co sie zraziłam :(

Gość gość
Nowe, ale żeby było taniej to najlepiej z Outletów. Fajne ciuszki sprzedaje sklepik dablo - angielskie, w niskich cenach.

Gość skóra i kość
Prawie wyłącznie używane, chyba, że coś potrzeba pilnie, to wtedy nowe, nie dość, że tanio, to jeszcze eko, a uczucie po upolowaniu 20 sztuk świetnych ubranek za 24zł - bezcenne:) no i jak się zniszczy, nieodwracalnie ubrudzi, nie ma sprawy, bierzemy następną rzecz:) rzecz jasna po kupieniu najpierw piorę, czasem kilka razy, zapach znika zawsze. Nie z biedy to wszystko, z rozsądku:)

Gość gość
Ja kupuje nowe. Są sklepy w których możesz kupić ładne, dobrej jakości ubranka w niskich cenach np. http://www.mituapi.pl/ więc nie trzeba kupować używanych.

Gość wiktoria741
Ja kupuje takie i takie ;) Zalezy co mi wpadnie w oko ale nie mam problemów z kupowaniem w SH. Ostatnio znalazłam sklep internetowy z nowymi ubraniami dla dzieci i rodziców - https://e-kaan.pl/outlet Można kupić świetnej jakości identyczne ubrania dla mamy i córki.

Gość gość
ja w wiekszosci kupuje uzywane w http://wilowscy.pl/ ale to tylo dlatego ze szybko wyrastaja a tam kupuje markowe i njwyzszej jaksoci. czesto same perelki.

Gość gość
u mnie co rpawda nie dzieci a nastolatki - ale kupuje im ubrania w sklepie internetowuym http://ifriko.pl/ - i sa zadowolone. dobra jakosc, ciuchy mlodziezowe!