Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobieta w ciazy

pomocy problemy z wyproznianiem w ciazy

Polecane posty

Gość kobieta w ciazy

kobietki co wam pomagalo co stosowalyscie??? jestem w 23 tygodniu ciazy do niedawna bylo ok kupka byl raz dziennie a od dwoch trzech tygodni masakra chodze do toalety raz na trzy dni:( sliwki nic nie pomagaja wrecz odwrotnie mam wrazenie ze jeszcze gorzej po nich sie wstrzymuje wszystko.pije maslanke kawe jem duzo warzyw owocow i nic:( zle sie czuje taka ociezala zalamka i mam wrazenie ze przez te zaparcia waze conajmniej 10 kg wiecej:( prosze o porady....

próbowałaś jeść kiwi, jogurty??pomagają też jabłka, jedź produkty zawierające dużo błonnika :)i pij ok 2 litrów wody niegazowanej

Przede wszystkim unikaj słodyczy, jedz troszkę mniej nabiału, za to jedz więcej owoców, warzyw, ciemnego pieczywa, oraz innych produktów pełnoziarnistych. Powinno być ok. Poza tym moja siostra miała ten problem w ciąży dopóki nie zrobiła sobie krzywej cukrowej, a potem okazało sie że ma cukrzycę ciążową, zmieniła dietę i jest ok. Ja jem w normalnych ilościach jak przed ciążą, nie jem za dwóch. Jem codziennie bułkę ciemną, obiad jak każdy który zawsze zawiera duuuużo surówki, wieczorem nie obżeram się, i nie ukrywam że słodycze też podjadam, ale cukier mam w normie i z wypróżnianiem się też nie mam problemów.

mnie pomagało zjedzenie na kolację jogurtu naturalnego z duużą ilością musli i otrębów pszennych. rano na kibelek od razu ;)

Gość tuutkaa
meaaa, jeszcze nie urodzilas??????????