Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szooooooookkk

Prawie każda kobieta czyta ''Dlaczego mężczyźni kochają zołzy'' !! masakra

Polecane posty

Gość szooooooookkk

ciagle widze w autobusie , pociagu etc kobity ktore czytaja wlasnie te ksiazke :O

Gość sjcslk
to nie kobiety tylko guuupie pizdy

Gość też widziałem jedną
taką. Nie wiem jakim głupim zwierzęciem trzeba być by takie bzdurne książki czytać.

Gość to i ja się wypowiem
bo dla kobiet to coś nowego że trzeba się cenić i być asertywnym mężczyźni rodzą się asertywni, kobiety muszą się tego dopiero uczyć i najczęściej kiepsko im idzie trudno przełamać stereotypy myślowe którymi od urodzenie karmi nas rodzina i społeczeństwo: że mamy być grzeczne, posłuszne, dbać o uczucia innych, zabiegać i starać się zamiast na pierwszym planie stawiać własne potrzeby i pragnienia uczy się nas by ciągle się ograniczać, hamować i poświęcać dla innych

Gość Mężczyznom narzuca się
od małego ruchanie wszystkiego co się rusza ale niestety kobietom taki facet pasuje więc nic się w kwestii mężczyzn nie zmieni

Pomijając, że autorka książki radzi zastosowanie wielu sztucznych zachowań, to jednak bardzo konkretne przesłanie z niej wypływa. I tylko takie, że jak człowiek nie jest wewnętrznie poukładany i nie ma swojego solidnego świata, to nie ma co wchodzić w związek. Wtedy męczymy partnera swoją osobą. Przez wieki wpajano kobietom, że to facet i rodzina jest jej jedynym światem. A to teraz ma trochę chore konsekwencje - w postaci uwiązania faceta, kontroli i zazdrości, co dla relacji dobre nie jest. Dwoje ludzi w związku potrzebują czegoś swojego, by od czasu do czasu od siebie odpocząć. Inaczej się sobą znudzą.

Gość taaaa, jasne, bleble
teraz bedziecie pierdolic :D a prawda jest taka, ze faceci faktycznie kochaja zolzy. ja jestem zolza od urodzenia, krzycze, narzucam wlasne zdanie, nie wybaczam. i od zawsze mam wokol siebie wianuszek facetow, po slubie nawet wiekszy, niz przed. a moje kolezanki- cieple, uczuciowe, wyrozumiale- ciagle chlipia, bo mis zostawil, bo zdradzil. u mnie jest sprawa prosta- nie umiesz sie zachowac, nie szanujesz mojego czasu, nie jestem dla cie3bie na 1 miejsc- wypadasz. wy faceci jestescie jak zwierzeta i tylko dobry, twardy treser jest w stanie trzymac was w ryzach. oczywiscie zaden z was nie przyzna sie, ze podswiadomie lgnie do takich kobiet i tylko takie szanuje, ale dziewczyny: TAKA JEST PRAWDA. im gorzej traktujesz faceta, tym bardziej cie kocha :)

Gość lubimy kobiety z własnym
zdaniem, zaradne i konsekwentne a nie jakieś latawce emocjonalne bo takie to były chłopak się pokarze i już takiemu robi loda itp. Konsekwentna kobieta kończy związek i koniec nie ma to nic wspólnego z byciem niedobrą dla mężczyzny.

Gość gkghkjh
podobnie jest z facetami... niby szanuje sie dobrych, spokojnych, grzecznych, ulozonych , troche niesmialych facetów, takie Ryśki z klanu, ideał ...tak ale jako obywatel, kolega. Kobiety kochają wulgarnych, agresywnych,niedostepnych, niezrownowazonych facetow. Wystarczy spojrzec na topiki Moj chlopak siedzi w wiezieniu :D

,,TAKA JEST PRAWDA. im gorzej traktujesz faceta, tym bardziej cie kocha" Nie jest to prawdą. Im wyżej cenisz siebie - tym bardziej on Cię kocha. Trzeba mieć swoje zdanie, swoje zainteresowania, życie. A gdy on zawini nie wyżywać się nie krzyczeć, tylko olać. To działa o wiele bardziej. Faceci nie są głupi. Nie każdy wytrzyma z krzykaczem.'