Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nowa_w_temacie

dieta 6/7-miesięcznika - pytania do doświadczonych mam

Polecane posty

Gość Nowa_w_temacie

witajcie mam pytania dotyczące karmienia dziecka 6-7 miesięcznego: 1. jakie powinny byc przerwy między posiłkami - 3 czy 4 godzinne? 2. czy deserek mozna podac od razu po obiadku czy deserek ma byc osobnym posilkiem? 3. czy kaszka jest konieczna czy na sniadanie lub kolacje mozna zamiast kaszki dac mleko zageszczone kleikiem ryzowym?

Gość peachean
Każdy maluszek jest inny - jeden je 5 inny 8 posiłków w ciągu dnia. Musisz wyczuć jak często jest głodny i czego potrzebuje. Deserek traktuj jako osobny posiłek. I pamiętaj, żeby wzbogacić dietę dziecka także o tłuszcze bogate w omega-3 - od 6 miesiąca można podawać już olej rzepakowy, który ma omega-3 sporo, możesz dodawać np. do zupki.

Gość Nowa_w_temacie
bardzo dziekuję za odpowiedź :) może jeszce ktos się wypowie?

Gość igf
1. To zalezy od dziecka - czasmi 3 a czasami 4 godziny wytrzyma 2. deser jako osobny posilek 3. Jesli dziecko nie lubi kaszki to moze byc mleko zageszczone kleikiem

Gość to ja tez sie wypowiemmmm
1. Ja robilam przerwy 3 godz, w nocy roznie, czasem 5 czasem nawet 9. 2. Ja dawalam deserek po obiedzie a przed kolejnym posilkiem, czyli gdzies 1,5 godz miedzy nimi. 3. Moja kaszek nie jadla, bo miala zaparcia, ale mozesz jej sprobowac dac. Ja robilam tak: ok 3 lub 5 rano - mleko 9 - mleko 12 - obiad 13.30- 14 - deserek 16 - mleko 19 i 21 przed spaniem tez mleko gdy miala 7 miesiecy zamiast mleka o 19 dawalam na poczatku kleik kukurydziany z owocami, po miesiacu kaszke kukurudziana z owocami, ktora uwielbia. KAszek ryzowych nadal nie daje z obawy o jej brzuszek, jeszcze z tym poczekam. Teraz ma 9 miesiecy, i gdy zje mleko w nocy okolo 5 to o tej 9 dostaje owoce z jogurcikiem.