Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mammaaam samammaama29

PO opllatach zostaje mi ok.500zł miesiecznie na siebie i corke,Jak zyc?

Polecane posty

PRacuje i mam 1200zł na reke do tego alimenty i rodzine.Razem ok.1600zł misiecznie. Oplat stalych mam ok.1100zl. Ile da sie pociagnac za takie grosze na zycie?

Gość yewtqeytwq
ja juz tak zyję od wielu lat, kupuję zarcie tylko w biedronce, za limitem 15 zł na 2 osoby - ja i dziecko 10 lat, redukuj te stłae opłaty jak tylko mozesz, kazda złotówka sie liczy, jelsi masz kablówkę to mozesz teraz zrezygnowac, za darmo jest 20 kanalów, mozna wyłączyc lodówkę, jezdzic rowerem, itp a jeszcze lepiej wyjechac w Polski z pizdu...

Gość nie mam nicka
wow wspolczuje ci :O moze postaraj sie o jakis zasilek z mopsu albo obiady dla dziecka

ale mam neta razem z kablowka. a ja nie chce nie miec kompa.

Gość bejca8925
Niby jak wyłączyć lodówkę?:D:D

Gość yewtqeytwq
wyjąc wtyczkę z gniazdka... :p net mozna miec tez drogą radiową, mi tam wystarcza, najtańszy za 30 zł, jest sporo firm, chyba że chcesz biluc tyle kasy

Gość ile lat ma corka
mam troche rzeczy po mojej corce

Gość zaciśnij pasa
Jest też darmowy net, aero2. Trochę wolny, ale jeśli nic nie ściągasz to będzie ok. :classic_cool:

Gość ale do siebie możesz mieć
tylko pretensje, że wybrałaś palanta na ojca swojego dziecka i zostałaś z tym sama z tak niskimi zarobkami. Nie od dzis wiadomo, że samotnej osobie jest znacznie gorzej niż we dwójkę. Czego od nas oczekujesz, że tak sobie urządziłaś życie?

No wiesz ciężko jest wyżyć za 500zł we dwoje o ile to jest możliwe. Lecz chyba tak skoro jakoś wegetujecie. Najgorsze jest to że nikogo z wyższych władz to nie interesuje.

Ciuchow duzo dostaje ale tez kupuje w lumpie. Musialabym pomyslec o likwidacji neta z kablowki. ale zalozenie tez wiaze sie z kosztami. jedynie moge jeszcze starac sie o dodatek mieszkaniowy. zawsze pare zł mniej za mieszkanie bedzie. Ta kasa stracza jedynie na jedzenie. A brak kast na reszte. Corka chodzi do przedszkola. Do peracy kanapaki a po pracy obiado kolacje. ale i tak duzo kasy na jedzenie idzie. mysle jak obnizyc koszta ale niewiem na czym juz.

teraz juz bedzie troszke mnie za gaz jak przyjdzie wisona. mysle ze ok.100zł bedzie moze i mniej.Jak tylko gaz pojdzie do kuchenki i do podgrzania wody. pradu duzo idzie bo mam stara lodowke i ona strasznie ciagnie.

Gość mam taką radę ale pewnie nie
spodoba ci się... Oddaj dziecko ojcu, płać mu takie alimenty jak on teraz płaci, znajdź dodatkową prace i może jakoś przeżyjesz... A swoją drogą strasznie duże masz te opłaty stałe. Co tak drogo kosztuje?

czynsz i woda- 300zł prad-100zł gaz w zimie ok.200zł przedszkole-350zł net i tv-100zł tel.i karta-100zł razem-1150zł.

Gość fkikxyk
moja mama miala 1000 zl i musiala utrzymac siebie i mnie....

Gość lipka i lipeczka
Wydajesz tyle kasy na telefon? Ja zarabiam 2 tysiace na sama siebie, a na tel wydaje maks 70-80 zl bo oszczedzam.

mam karte w plsuie i co miesiac laduje za 30zł a reszta to karta kredytowa ktora wzielam kilka lat temu i nie moge splacic calosci.

Gość aperitif
100zł za prad co miesiac? to dosc duzo, tu bym postarala sie zmniejszyc rachunek.

Gość ks. Mateusz
Zaproś Boga do swojego serca. Bóg Cię stworzył, powołał do istnienia, tchnął duszę w ciało i jako stwórca jest niejako za Ciebie odpowiedzialne. Ale dopóki nie otworzysz drzwi Chrystusowi, nie będzie mógł w Tobie działać, ponieważ wolna wola jest darem naturalnym. A Bóg raz przyznanych darów naturalnych, nigdy nie odbiera. Stąd od Ciebie zależy, czy Bóg znajdzie miejsce w twoim sercu czy też nie. Ale pamiętaj, bez Boga nie osiągniesz szczęścia, ponieważ ziemskie życie pozbawione trwania w Bogu jest puste, jałowe i prowadzi ostatecznie do śmierci duchowej.

Gość ks. Mateusz
Nie zabiegaj więc o sprawy materialne, o pieniądze, jedzenie, dach nad głową. O wszystko zatroszczy się Bóg, ponieważ nikt bardziej jak On, nie zabiega o szczęście swoich dzieci.

Gość prąd jest drogi niestety
Ja nie bieduję, ale u nas rachunek za prąd miesięcznie to średnio 130 zł, fakt, 2 komputery, tv, mamy 4 pokoje, więc jak dzieci są w swoich i my w dużym, to nawet przy mniejszej ilości punktów świetlnych włączonych i tak świeci się w kilku pomieszczeniach. Czajnik elektryczny żre, lodówka też żre prąd. DOliczyć pralkę i inne urządzenia ... niestety. Energia to dobro luksusowe.

Gość Tak trzeba żyć, na bogato..!
Skandal z przyznanymi SOBIE premiami rozszerzył się na wszystkie państwowe ośrodki władzy. Otóż kancelaria Prezydenta RP, zatrudniająca nie wiadomo po co kilkaset osób (wszak kompetencje głowy państwa są bardziej reprezentatywne i konsultacyjne niż decyzyjne) przyznała SWOIM wiernym pracownikom 570 tysięcy (słownie ponad pół miliona) złotych "trzynastej" premii. Zapytany o to w niedzielnym radiowym śniadaniu „najgłupszy z profesorów (wg L.Wałęsy) i pracownik Kancelarii Prezydenta RP Tomasz Nałęcz stracił nagle swój wielki zazwyczaj zapał do wypowiadania się i przyciskany przez Monikę Olejnik porównał się do niej. Niby że podobnie jak dziennikarka nie musi przyznawać się do wysokości osiąganych zarobków. Delikatnie już potem dopytywany przyznał, że coś tam dostał ( „parę tysięcy kwartalnie), ale szczegółów i konkretów nie był w stanie wydusić z siebie. Obecni w studio inni politycy potraktowali tą niegotowość prezydenckiego doradcy z profesjonalną solidarnością i nie podjęli wątku, ani nie próbowali dowiedzieć się (dowiedzieć nas) ILE TAK NAPRAWDĘ SOBIE W KANCELARII ROZDZIELONO? Profesor Nałęcz umiejętnie „nie zrozumiał o co go pytano i pomieszał nagrody kwartalne z tymi całorocznymi „trzynastkami. Bo skoro jeden z dzienników już 4 grudnia ub.r. podawał: „Póki co, na nagrody prezydenckich pracowników przeznaczono 2,4 miliona złotych. Średnio na głowę wynosi to 7,45 tysiąca = znaczy , że wymieniona pula 570 tys. jest zupełnie inną transzą. Z niej biorca Nałęcz wyraźnie nie chciał się wytłumaczyć, ani wielkością pochwalić. Może nie otrzymał wymienianych przez dziennikarkę 30 tys. i wstyd mu było się przyznać, że go nie doceniają jak innych? A może dostał nie mniej niż ile przyznała sobie Kopacz (45 tys.PLN) „druga osoba w państwie i ile przyznał sobie Borusewicz (50 tys. PLN) „trzecia osoba w państwie, więc jako „skromny doradca Prezydenta poczuł konfuz zrozumiały??? Wszystko to skłania mnie do wniosku (łącznie z umiejętnym kontratakiem na pytającą o granty Olejnik), że jednak ocena L.Wałęsy odnośnie prof.Nałęcza była niesprawiedliwa. Głupi to on nie jest swoje pieniądze potrafi wywalczyć i je ochronić. W sytuacji gospodarczego niżu, gdy zewsząd z rządzących monitorów nawołuje się do oszczędności, gdy zabiera się, bądź zmniejsza ulgi podatkowa, podwyższa podatki (jak np. składkę ZUS-owską, która pełni funkcję podatkową minimalną fajne mi minimum ok.1000 zł po pierwszym roku działalności), kiedy brakuje w Urzędach Pracy funduszy na szkolenia zawodowe bezrobotnych, i tak można dalej , wszystkie z trzech głównych ośrodków władzy państwowej Kancelaria Prezydenta, Sejm i Senat (nie wiemy jeszcze jak się rzeczy mają w rządzie) fundują skandalicznie wysokie premie dodatkowe (nie zarobki, które do niskich nie należą!) dla „swojaków, którzy niczem szczególnym, poza NORMALNYM wykonywaniem swoich ustawowych obowiązków, nie wykazali się w ostatnim roku. Charakterystycznym dla całej naszej „klasy politycznej był brak reakcji przedstawicieli opozycji na tą okoliczność w sytuacji gdy ponad 2,5 mln Polaków pozostaje bez pracy (przy 23 tys. ofert zatrudnienia!!!) http://www.stat.gov.pl/gus/5840_1446_PLK_HTML.htm i te 15% poziomu bezrobocia jest zaniżone o ok.10% przez migrację zarobkową milionów Polaków na Zachód, głównie do Niemiec i Wielkiej Brytanii. O wiele łatwiej i bez żadnych kompetencji jest wałkować kolejny raz pierdy Palikota, związki partnerskie oraz omawiany dziś przez 15 minut (sic!) jakiś instytut zakładany przez stęsknionych, widać, za polityką: Giertycha, Marcinkiewicza „Kazia co zgłupiał (tak jego mama określiła) i Kamińskiego. Skoro taki poziom polityków (niekompetentny, łapczywy i obłudny) oraz tematy ich dyskusji nam odpowiadają, to taki będziemy mieli kraj. Na swój (ich) obraz i podobieństwo Update 22:12: Kierownictwo kancelarii sejmu otrzymało nagrody w wysokości prawie miliona złotych za 2012 rok. Szef kancelarii sejmu otrzymał 65 341,53 zł, zastępca szefa kancelarii sejmu - 56 279,88 zł, dyrektorzy biur łącznie z dyrektorem generalnym, który kieruje gabinetem marszałka sejmu (Jolanta Gruszka) - 854 500, 90 zł. A głupkowaty Nałęcz otrzymał ponoć 37 tys. zł premii. Nie taki znowu głupi, żeby się tym chwalić...

Dokładnie o nic nie zabiegaj jak zdechniesz z głodu pójdziesz do tego Boga, głupie gadanie

Gość zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
ciekawe, co piszesz... przedszkole 350 zł na miesiąc dla 10 letniej córki? hahahaha prowokacja

Gość nie będę się logować
ja mam 400 zł na siebie ,dorastającego syna i psa ,katastrofa , syn gruby jak bela bo niby za co mam mu kupić normalne jedzenie ? pasztetowa biały chleb ziemniaki , smażenie na smalcu ,paranoja i tyle.

Gość nie będę się logować
zzzzzzz no gdzie ty widzisz że ta mała ma 10 l ? a przedszkole tyle kosztuje to fakt , 10 lat temu było po 300

Gość dssdddfffd
ona ma 1600 zl na 2 osoby no coz... hm moj ojciec cale zycie zarabia 1700 zl i jakos utrzymal z tego 4 osobową rodzinę, no teraz juz 3 osobową bo jedno poszlo na swoje, a ty z dwiema osobami masz problem??? moze zmien mieszkanie na tansze w utrzymaniu, w innej dzielnicy z nizszym czynszem

gdzie mialabym pojsc. I tak to jest mieszkanie komunalne. 2 pokoje -42 m.