Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość helaaaaaaaaa

Plamienie zamiast okresu po euthyroxie

Polecane posty

Gość helaaaaaaaaa

Dziewczyny, zanikł mi okres po zwiekszeniu dawki euthyroxu z 100 na 125 mikrogr. Zwiększyłam dawkę ok. miesiąc temu.W dniu spodziewanego okresu dostalam kilkudeniowego brazowego plamienia.Dawke zwiekszyl kearz przy TSH-3.5 Na pewno nie jestem w ciąży - robiłam domowy test ciążowy i hcg we krwi. Czy zanik okresu może być spowodowany hashimoto, podwyższeniem dawki? Jutro będę miała wyniki tsh i ft4 na tej nowej dwace i je podam. Z gory dziekuje za odpowiedzi.

Gość helaaaaaa.
Ech chyba to jednak tylko ja taka pechowa jestem :) Pozdrawiam uzytkownikow,jakby sie ktos znalazl kto mial podobny problem to z gory wielkie dzieki za odp.:)

Gość helaaaa
To juz chyba mam odp TSH wynik z wczoraj 0,010 do endokrynologa mam za miesiac wiec wychodzi na to ze sama musze zmniejszyc dawke tylko nie wiem czy na 100 czy na 75 nawet...

Gość ja zmniejszyłabym na 100
tylko, że gdy pójdziesz do endo będzie problem, bo wynik za miesiąc nie będzie wiarygodny dlatego, że zbyt krótko będziesz przyjmować dawkę

Gość helaaaaa
Dziekuje tez tak wlasnie myslalam by zmniejszyc na 100. :)

Gość ja zmniejszyłabym na 100
może poinformuj swojego endokrynologa telefonicznie o tym jaki masz obecnie wynik i niech przesunie Ci wizytę o 2 tygodnie żebyś nie chodziła 2 razy po 6 tygodniach od zmiany dawki wynik powinien być już wiarygodny, 4 tygodnie to za mało

Gość medus_A
tylko jeżeli zmniejszysz znowu na 100, to TSH znowu będzie za wysokie możesz spróbować brać na zmianę, raz 100 a raz 125

Gość helaaaa
dziekuje za podzpowiedz zadzwonie do lekarza,mowisz ze znowu moze skoczyc hmmm,ale ja mam wynik strasznie niski w tej chwili 0,010 wiec zmniejsze o 25 to moze tak duzo nie skoczy....

Gość helaaaa
Ale racja moze lepiej brac naprzemiennie,no nic zadzwonie do swojego endo i podpytam.