Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ma antybiotyk

czy moge wyjsc na dwór gdy dziecko ma angine ?

Polecane posty

Gość ma antybiotyk

czy nie bardzo ?

Gość loca_loca_
litosci, ma antybiotyk to siedzisz w domu i koniec, do tego angina, ty na glowe upadlas?

Gość ccdvdvdf
NIE!! Gdy dziecko przyjmuje antybiotyk i/lub ma gorączkę nie wolno wychodzić z nim z domu!

Gość ma antybiotyk
no tie pytam

Gość a ja wczoraj bylam w szpitalu
syn ma zapalenie ucha ja angine oboje mamy antybiotyk i lejarz powiedzial ze jesli nie ma goraczki to na spacer na godzine obowiazkowo

Gość typowo polski
Zwyczaj kiszenia dzieci w domu . Mieszkam w kraju gdzie dzieci wychodza normalnie na dwor, nawet gdy biora antybiotyk. Moj pediatra zawsze mowi , ze jesli goraczka spadla i dzieci sie lepiej czuja to prowadzic normalnie zycie. I dziala, moje dzieci prawie wcale nie choruja, jedynie jakies katarki!

Nie wiem jak z anginą, ale nam przy zapaleniu ucha i pediatra i laryngolog powiedzieli, ze jak nie ma gorączki to na dwór, pomimo antybiotyku. Nie na cały dzień, ale na pół godziny godzinę.

Gość kuka_juka
pewnie łaźcie, niech nowe wirusy was atakują, narażajcie się na powikłania, roznoście dziadostwo dalej... super i słuchajcie głupich wpisów powyżej że ona chodzi z chorym dzieckiem i od tego się zdrowieje :) no ręce opadają... ja rozumiem z katarem, nawet kaszlem... ale antybiotyk, angina, gorączka???? przy anginie zawsze jest wysoka goraczka tylko aktualnie moze być zbita środkami przeciwgoraczkwoymi.

Gość kaassssiiiiaaaa
" Zwyczaj kiszenia dzieci w domu . Mieszkam w kraju gdzie dzieci wychodza normalnie na dwor, nawet gdy biora antybiotyk" to współczuję że musisz w takim durnym kraju mieszkać. W Polsce przy antybiotyku siedzi się w domu.

kuka_juka rozumiem że jak masz jakąkolwiek chorobę ( kaszel, katar czy cokolwiek innego) to nie ruszasz z domu?? Bez komentarza.

Gość Góralka 1999
to jest jakaś obsesja z tym wychdozeniem na dwór....dajcie że spokój kobiety, mnie matka jak byłam chora trzymała w domku i dobrze mi było, zdrowa baba dzisiaj jestem....nie męczcie dzieci jak są chore, do tego jest brzydka pogoda teraz przecież....co to za przyjemność targać chore dziecko ze soba??? w czym to pomaga?

Gość typowo polski
Ale kis sobie to dziecko w domu nawet i dwa tygodnie, pewnie szybciej wyzdrowieje zamkniety w czterech scianach z bakteriami i wirusami niz przebywajac na swiezym powietrzu... Fakt , rece opadaja...

Gość odrazzajace
A jak wy sie czujecie przy anginie na przyklad? Ja pamietam siebie-goraczka ponad 39 stopni, bylo mi strasznie zimno. Dostalam antybiotyk, to caly nastepny dzien przespalam w lozku. Z domu wyszlam dopiero, gdy lepiej sie poczulam, gdy goraczka zeszla i nie bylam oslabiona. Z moim dzieckiem (zapalenie ucha i infekcja drog oddechowych) przy antybiotyku wychodzilam pod koniec kuracji dopiero, wczesniej tez dziecko sie podle czulo. teraz, gdy mialo infekcje i syropy jedynie, to wychodzilam prawie codziennie, dziecko czulo sie dobrze, nie mialo goraczki-oczywiscie, jesli pogoda byla w miare.

Gość odrazzajace
I znow kolejna chwali zagranice. A wsadz sobie te rady w d... powiem Ci szczerze. Moja siostra mieszka w UK i tam fakt, nie wazne, ze dzieciak kaszle jak szalony, mozzna wyjsc wszedzie, na goraczke paracetamol. Tylko takim sposobem dziecko siostry sie zalatwilo-kaszlalo 3 tygodnie, az sie dusilo, wymiotowallo, a gp na to, ze to normalne i samo przejdzie. W finale maly nabawil sie zapalenia oskrzeli. A mysle, ze mozna bylo tego uniknac. ale siostra tez cwana, wieelka "Brytyjka" sluchala lekarza, byla zachwycona bezantybiotykowym podejsciem. A potem w brode sobie plula, bo dziecko sie jej zalatwilo i wtedy juz antybiotyk byl niezbedny.

Gość typowo polski
Czytanie ze zrozumieniem sie klania . Co ma piernik do wiatraka ?Czy ja pisalam cos o tym zeby nie brac antybiotyku? Ja jedynie mowie ze nie ma potrzeby kiszenia dziecka w domu przez caly czas trwania kuracji gdy dziecko sie dobrze czuje i wyjscie na swieze powietrze tylko mu dobrze zrobi .

Gość pogieło was??
No jasne wychodźcie z chorymi dziećmi i niech zarażają inne dzieci. Jak dziecko jest chore i bierze antybiotyk to sie siedzi w domu aż sie "wykuruje ".

Gość do typowo polski
a my nie mówimy o dziecku które się dobrze czuje (juz na tym zachodzie mózg ci się kurczy) ale o dziecku chorym! angina i antybiotyk. angina to wg ciebie katar?

Gość do typowo polski
jak ja lubię takie baby które wchodzą i dają porady którym koronnym argumentem jest bo "u nas w kraju", ja mieszkam w UK itp itd kurczę to czemu nie piszecie z matkami z waszego kraju tylko łazicie po forach POlek i mądrzycie się waszymi mądrościami. jak ja daję poradę to nie piszę bo ja mieszkam w Warszawie i wiem lepiej....

Gość taka sobie jedna mama
Jak dziecko nie ma goraczki i dobrze sie czuje to wychodzimy, przynajmniej my, tak jak zalecil lekarz. A przy zapaleniu oskrzeli to kazala koniecznie wychodzic. Efekt zapalenie wyleczone bez antybiotyku w 4 dni, ale dla niektorych mam to nie do pomyslenia. No bo jak to zpalenie oskrzeli i bez antybiotyku i w dodatku na dworze.

Gość nie wychodzę
Jak wychodzicie na dwór z chorymi dziećmi to zarażacie inne dzieci.

Gość taka sobie jedna mama
Nie chodzi sie wtedy tam gdzie sa dzieci czy inni ludzie, ale na dwor? Jak sie boisz ze moje dzievko w wozku jadacym 20 metrow za twoim zarazi ci dziecko to kis sie w domu, bo dzieci zarazaja juz w chwili kiedy nie ma objawow.

Gość mama dziewczynki
Lepiej zostaw dziecko kilka dni w domu.Ja nie wychodzę z chorym dzieckiem bo sama jak mam np anginę to leże w domu i odpoczywam.

Gość edyta 21 lat
witam, Pierwszy raz w życiu mam anginę ale PLAUTA VINCENTA czy jakoś tak. Charakteryzuje się tym że nie było od początku gorączki i nie ma do teraz, jest tylko katar , czasem coś zakaszle i gardło trochę czerwone i ma nalot biały. Ogólnie czuję się dobrze... dziś trzeci dzień biorę antybiotyk i chyba jutro wyjde z domu bo już mnie szlag trafia... na polu 18 staopni słońce a ja tu kisne,, LEKARZ POWIEDZIAŁ ZE MOGĘ WYCHODZIĆ ALE MUSZĘ UNIKAĆ WYCHODZENIA WIECZOREM , czyli wtedy kiedy są nagłe zmiany temparatur... w dzień jak najbardziej ale nie łazić po słońcu bo wiadome antybiotyk... w poniedziałek na bank musze wyjść bo mam ostatnie 2 tyg w budzie i muszęęęę być.... i teraz pytanie do was ? Jak to jest z tym wychodzeniem ? opinie lekarza znam , swoją jakąś też a wy co uważącie ???

Gość Tak wychodźcie aby zarażać
inne dzieci,ja pitolę co za ludzie :O Antybiotyk-choroba to proste że się nie powinno wychodzić. Kuffa z ospą też wariatki wychodzą i nie myślą,że mogą zarażać osoby kolejne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Kucikoci
no raczej dziecko powinno wyjść co najmniej na 20-30 minut aby się dotlenić , a nie leżeć jak nie wiadomo co w łóżku i się modlić kiedy wyzdrowieje?!

Gość gosc000
oczywiscie ale w momencie gdy ustapi goraczka, przy takiej pogodzie jak dzis (sloneczko bez mocnego wiatru) mozna wyjsc na spacer nikt tu nie mowi o calym dniu spedzonym na pou. sam lekarz tak nam poradzil. i to nie prawda jak ktos wyzej napisal ze przy anginie to goraczka wielka jest, u nas 37,4 przez 3 dni. imamy tylko antybiotyk a na pole wychodzimy na spacerki w cieple dni (zalecenie lekarza naszego)

Gość gość
Do informacji osob ktore tak panikuja ze chore dzieci zaraza inne, ja wlasnie chcialam.siedziec w domu by moje dziecko nie zarazilo innych a lek na to ze po 48 godz od wziecia antybiotyku juz sie nie jest zakaznym, wtedy przewaznie goraczka tez mija I dziecko czuje sie lepiej dlatego powinno wychodzic sie na dwor ja przy anginie dostalam taki przykaz min godzina dziennie I lody na zlagodzenie bolu gardla, jak ktos wczesniej wspomnial przy zapaleniu oskrzeli tez,

Gość gość
boże jak wy przezywaie moja cora miala tylko czerwone gardlo bez goraczki bez kataru kaszlu i niewiedzialam co jej jest lekarz dal antybiol i nie pomogl pojechalam do laryngologa a on stwierdil ze ma angine ropna, i do tej pory zastanawiam sie dlaczego byla bez goraczki nawet 37 nie miala w ogole!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!nie zawsze przy anginie jest goraczka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nie kiscie dzieci przed telewizorem masakra

Gość gość
Ty możesz....,przecież to dziecko ma anginę :P