Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chyba przerażona

ciąża, a brak jakichkolwiek ciepłych uczuć

Polecane posty

Gość chyba przerażona

jestem dobrze po 30 w pierwszej ciąży, przedtem miałam kilka poronień, myślałam, że jak zajdę w ciążę, to będę szalała z radości, a tutaj... non stop mdłości i zastanawianie jak to będzie. Nie czuję nic :( jetem teraz w 11 tygodniu. Mam nadzieję, że może dzieje się tak dlatego, że "oswajam" się z sytuacją, ale ... Jak to u Was wygląda??

Gość Izabelka......... ...:)
ja gdy dowiedziałam sie o ciąży byłam przerazona bo ciąża nieplanowana. Jestem w 16 tyg i nie było tak, że myślałam ciągle ojej dzidzie będe miala jak cudnie oh ah eh...tez miałąm mdłosci pzez cały dzien do późnej nocy i płakac mi sie chwilami chciało bo ile mozna miec mdłości i wymiotowac po kilka razy dziennie? Z każdym tygodniem jest lepiej, kocham moja kruszynkę ale nie jest tak, że myśle non stop o tym jaka to radośc, jak wspaniale oh moje dziecko....

Gość chyba przerażona
przy nieplanowanej ciąży to jest dla mnie bardziej zrozumiałe :) a moja była wyczekiwana, w sumie myślałam, że nie mam szans na ciążę, ale udało się :) i chyba z tego szoku, że się udało coś mi się poplątało, niby też się cieszę, ale nie wiem spodziewałam się czegoś innego...

Gość Izabelka......... ...:)
bo tak jest czesto jak sie czegos spodziewamy. Przeciez swoim odczuc nie mozna zaplanowac. Spokojnie jeszcze poczujesz cieple uczucia. Wszystko ze spokojem.

Gość chyba przerażona
mam nadzieję, że masz rację :) dzięki za odzew :)

Ja zaszłam w nieplanowaną ciążę.Cieszyłam się chociaż strach był. Do 14 tygodnia miałam takie mdłości,że nie wychodziłam z łóżka,non stop płakałam i myślałam,że umrę. Teraz czuję się wspaniale,mdłości przeszły a ja cieszę się ciążą.Dopiero teraz,bo wcześniej nie miałam na to siły... Myślę,że jak poczujesz się lepiej i mdłości przejdą to zaczniesz się cieszyć:)Ja teraz szaleję na punkcie dziecka i tych wszystkich zakupów. Powodzenia.

ja jestem w 7 tygodniu. mam mega dola, nic mi sie nie chce, calymi dniami nic nie robie, nie moge sie usmiechac. nie mam ochoty na sex z narzeczonym. caly czas chce mi sie plakac. nie chce tego dziecka, chce znow cieszyc sie zyciem. zamowilam tabletki, ktore maja pomoc mi w aborcji. chce zeby bylo juz po wszystkim .

Gość mama czerwone oko
e tam, nie przejmuj się. Ja też ciążę mialam planowaną, ale jak w nią zaszłam to taka byłam zdziwiona - jak to juz? A też bylam jak Ty dobrze po 30stce...do końca ciązy tak było, cieszyłam sie że jest, ale brak euforii i odciąganie chwili porodu (wiele mam nie może doczekać się na poród i zobaczenie dziecka)..... córeczka się urodziła i jest to najlepsza rzecz jaka spotkała mnie w życiu..... ale uczucia, radość, satysfakcja, oddania, takie prawdziwe, nie do opisania przyszły po paru tygodniach od porodu (wcześniej zmęczenie, oswajanie się z nowym życiem, oswajanie sie ze strachem).... nie bój się, będzie dobrze :)