Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majteczki w Paski

Ile czasu odpieluchowanie?

Polecane posty

Gość majteczki w Paski

Moj syn ma 23 miesiace.Od wtorku sciagnelam pamersa,biega w samychy majtkach.Niestety informuje mnie o tym ze chce sikac w momencie gdy sika :) Wiec wszystko jest mokre.Skutkuje praktyka ze co pol h sadzam go na ubikacji i sie zalatwi,ale sam nie potrafi mnie poinformowac.Duzo mu tlumacze i gdy pytam sie gdzie sie robi siku zawsze biegnie i pokazuje na ubikacje.Wie ze nie moze do majtek bo zawsze gdy narobi zachowuje sie tak jkaby wiedzial ze zle zrobil i jest smutny i sie chowa,mimo ze nie kzycze na niego tylko dlugo tlumacze ze tak nie wolno.Jak u was dlugo trwalo odpiluchowanie?A moze jeszcze odczekac bo to za predko?

Gość majteczki w Paski
zadna z was sie nie udzieli?

Gość tikal
"Wie ze nie moze do majtek bo zawsze gdy narobi zachowuje sie tak jkaby wiedzial ze zle zrobil i jest smutny i sie chowa," hmmm... gdyby mój syn tak się zachowywał to wiedziałabym, że nie jest jeszcze gotowy,

Gość hgfhfgh
Póki próbowałam w domu -nie widziałam żadnych efektów. Dopiero gdy doczekałam do lata i brałam córkę na dwór to tam zachciała naprawdę pilnować się. Wtedy odpieluchowanie zajęło nam parę dni (może ze trzy, przy czym w kolejnym tygodniu już nawet spała bez pieluch). Widocznie dziecko musi zmoczyć się na dworze i jednocześnie popatrzeć jak inne to robią, żeby pojęło sens.

Gość majteczki w Paski
tikal to mam jeszcze odczekac wedlug ciebie?Mnie sie wydaje ze to jakis znak ze dziecko mnie doskonale rozumie i wie ze popelnilo blad.Zauwaylam takze ze gdy jest zmoczony nie przeszkadza mu to ze wszystko ma mokre.

A tam moja córka ma 24 mies. na początku też mówiła siusiu w momencie gdy to robiła i mówiła, że be be. po tygodniu sikania w majtki nauczyła się ładnie wołać i wytrzymywać drogę do ubikacji;) poczekaj jeszcze pare dni;) Dasz radę, powodzenia

Gość ghk
moj syn ma 22 miesiace. Już miesiąc jesteśmy bez pampersa. Zajeło nam to kilka dni. A od jakiś dwoch tyg spi bez pampersa.

Gość mam3l..
Moim zdaniej jest juz gotowy. Najgorsze co teraz mozesz zrobic to poddac sie. Nie zakladaj pampersa nawet na noc. Przemoczy-trudno, niech probuje nadal. Nie ma co sie przrjmowac, widac ze dziecko wie o co chodzi i to tylko kwestia czasu, obstawiam ze jeszcze z tydz i sie nauczy. Moja corka nauczula sie w wieku 1,5 roku wiec jestem mistrzunia w odpieluchowaniu:) hehe a tak poza tym na wyjscia tez nie zakladaj. My wszedzie nosilismy ze soba nocnik i po prostu co pol godz ja sadzalismy.

Gość majteczki w Paski
a jak bylo u inych mamusiek?

Gość gosciówa
a ja odpieluchowuje corke od 4 miesiecy i raz jest super - wola , sama nawet chodzi i robi a raz plama na kanapie, podlodze itp. I nie jest to ze sie "zapatrzyla" bo bywa ze chwile wczesniej pytasz czy chce siku , mowi ze nie, a minute potem luuu. Normalnie nagrody nie pomagaja, tlumaczenia nie pomagaja i rece i nogi opadaja. Dziewcze ma 2 lata i 8 miesiecy.

Gość gość
u nas jest tak samo, syn ma 23msce, od prawie 2 w dzien nie nosi pampersa, ale czasem jak ja go nie posadze, to wpadki sa ;) wiec po prostu jesli sam dlugo nie wola-ja go sadzam. Mi to wystarcza, nie oczekuje od niego, ze w tym wieku sam zawola za kazdym razem

Gość gość
To dobry czas, ja oduczyłam pieluchy syna właśnie w wieku 23m. Trwało to tydzień, pierwsze dni sikanie cały czas w majtki, dużo tłumaczenia, sadzania aż w końcu zaczęłam nagradzać siku w nocniku i tak mu sie to spodobało i zmotywowało że siadał nawet jak mu się nie chciało żeby dostać gumę ;) po dwóch dniach już bez nagradzania wołał i sikał, nie rezygnuj czasem to zajmuje kilka dni czasem dwa tygodnie, warto cierpliwie przeczekać to sikanie po majtach, to duże dziecko na pewno rozumie co się dzieje i wreszcie zacznie to kontrolować.

Gość mamasynka2
Mój syn 2i3m oduczył się praktycznie z dnia na dzień prędzej próbowałam kilka razy i nic bez skutku aż pewnego dnia zaczął wołać i tak juz jest o 3 tyg teraz nawet nie ma mowy o wpadce woła zawsze.