Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Brava

Nowy temat dla staraczek :) Zapraszam!!

Polecane posty

Hej dziewczyny! Ja bardzo źle się czuje, brzuch mnie boli i ogólnie jakoś na nic nie mam siły :-(:-( Nadzieja, ja też nie będę testować, poczekam spokojnie na @ Modernbarossa, daj znać jak wizyta :-)

Zapomniałam nicka, to będziesz tęskniła za mężusiem :-( ja bym chyba nie wytrzymała cały tydzień, współczuję Ci Kochana :-(

Gość modernbarossa
czesc dziewczyny , wybaczzcie ze dopiero teraz ale wlasnie przed chwila do domu dotarlismy . Wizyta bardzo dobrze , ma 70procent chlopiec choc byl ta dziwnie obrocony i lekarz nie mogl stwierdzic doladnie niestety :) Ale serduszko pieknie bije , maly jest bardzo zywy ciagle sie rusza coraz mocniej zaczynam go czuc :)

Modernbarossa, no to super wiadomości, bardzo się cieszę :-D:-D fajnie, że chłopiec, ja też bym chciała pierwszego synka :-)

Gość modernbarossa
to jeszzce nic pewnego bo oczywiscie moje malenstwo sieobrocilo boczkiem a potem tylem do nas wiec niestety nie mozemy byc pewni .

Antosia - tęsknie, tęsknie i to bardzo :( a teraz jeszcze przede mną duuużą tych tęsknych chwil :( modernbarossa - gratuluję synka :) wybraliście już Imię?? :)

Cześć dziewczyny! Co dziś u Was? Ja trochę lepiej się czuje, nawet upiekłam ciasto :-) pogoda piękna, aż chce się żyć :-D w sobotę robimy grila, mam nadzieję, że będzie ładnie i że wszystko się uda :-)

Gość nowa11
Cześć dziewczyny:) ja dziś do pracy dopiero na 16 więc mam chwilkę żeby napisać. Jak pisałam wcześniej we wtorek miałam wizytę u gin innego niż wcześniej Dostałam skierowanie na parę badań bo niestety tamta gin zaniedbała to że mam RH- i po poronieniu nie miałam zrobionych.niestety z moich starań na razie nici. muszę zrobić badania i za dwa tyg wizyta kontrolna okropnie się boję:(

Gość nowa11
Przepraszam że tak tylko o sobie ale nie mam za dużo czasu żeby napisać do każdej z was. Pozdrowienia dla wszystkich życzę miłego pogodnego dnia:)

Nowa, nie martw się na zapas, napewno wszystko będzie ok :-) to dobrze, że dostałaś skierowanie na badania, przynajmniej będziesz wiedziała na czym stoisz, będę trzymać kciuki, żeby wyniki były pozytywne :-)

Gość modernbarossa
dziewczyni dziekuej wam serdecznie . Zapomnialam nicka o ile naprawde synek to bardzo sie przychylamy do imienia Oscar mi sie podoba tez Ksawery ale moj facet nie chce sie zgodzic mowi ze takie wymyslane . Widzialam dzisiaj w sklepie takie cudne body ale jeszcze sie powstrzymalam wole poczeac przynajmniej do polowkowego zeby vbyc pewnym ze wszytso oekj i wtedy zaczne szalec dopiero . W polowie czerwca łlub w lipcu do Polski jade i wtedy bede kupowac wozek i lozeczko bo takie drobne rzeczy to tutaj juz , bez sensu to wozic tak :)

Śliczne imię :) oj ale bym chciała tak sobie poszaleć :) ale póki co zostaje mi rozpuszczanie mojej chrzesnicy, która ma skończone 7 miesięcy :)

Gość modernbarossa
ale cos czuje ze zostaniemy przy Oskarze :) Uniwersalne i po prostu uwielbiam to imie , ale sie okaze moze akurat spodoba mi sie jaies inne warte uwagi . Lubie imiona tradycyjne , na przylad myslalas zeby synka nazwac Adas :D

ja znowu lubię imiona nietypowe np. Natan, Martin :) jednak do mojego męża te imiona zupełnie nie przemawiają :| kiedyś podobała mi się Lenka ale jak widzę wkoło tylko same Lenki to aż mi się odechciewa :O

Cześć Kobietki :) modernbarossa - ciesze się że z Maluchem wszystko w porządku i że prawdopodobnie będzie chłopak - to tak jak czułaś od początku :) Oskar ładne imię :) co do zakupu wyprawki to sama przyjemność, wszystko takie malutkie, słodkie, wybieranie wózka :) mam nadzieję że my tu wszystkie tej chwili się doczekamy. x zapomniałam nicka - dwa dni bez męża wytrzymałabym, trochę zajęłabym się sobą, bo mi tego bardzo brakuje ale rzeczywiście tydzień to trochę czasu jest i naprawdę współczuje Ci. Ale żeby cały czas nie myśleć, nie tęsknić to może znajdź sobie jakieś dodatkowe zajęcia np. basen, czy jakiś fitness, na co byś miała ochotę. Na pewno byłoby tobie trochę lżej. x nowa 11 dobrze że dostałaś skierowanie na badania, grunt to dobry lekarz, a co do starań to lepiej zacząć jak już lekarz da zielone światło :) x Antosia - czasami coś nas łapie i nie wiadomo z czego . Pogoda rzeczywiście jest piękna i na sercu wtedy raźniej. Ja mam grilla w każdy weekend jak jadę na działkę i już mi pomysłów brakuje co zrobić. Ostatnio zmieliłam mięso - to była szynka wieprzowa bez kości dodałam do mięsa przyprawy, cebulkę drobno pokrojoną, paprykę czerwoną, jajko, zrobiłam kulki, potem spłaszczyłam dłonią i to dałam na grilla. Bardzo mi smakowało, jedzenie to było lekkie, nie tłuste. Naprawdę polecam. x słoneczny poranek - co u Ciebie słychać, nie dajesz znaku. x Brava - jak przebiegają staranka? bo u mnie są już częstsze, chyba pogoda wpływa że częściej kochamy się z mężem, jakoś więcej znajdujemy na to czasu i sił niż poprzednio. x aguska 31 - co u Ciebie słychać, znowu nie dajesz żadnego znaku (: x niestety wracam do pracy, miłego i spokojnego piątku dla Was wszystkich.

Cześć dziewczyny! Jak Wam mija dzionek? Ja się wybieram na zakupy z mężem, mamy trochę rzeczy do kupienia na jutrzejszego grila :-) Nadzieja, fajny pomysł na mielone z grila :-D ja zawsze robię karkówkę, skrzydełka z kurczaka, szaszłyki no i kiełbaskę, bo wszyscy lubimy :-) czasami też boczek i pierś z kurczaka :-) pogoda jest cudowna, oby jak najdłużej się utrzymała :-D buziaczki dla Was moje Kochane :-*:-*:-*

Antosia - a co robisz żeby karkówka nie była taka "wysuszona"?, ja mimo że marynuje nawet dwa dni mięso na grilla to i tak często ono wychodzi "chubowate". Co do piersi z kurczaka to czasami fajne wyjdzie takie soczyste jak nie długo trzyma się na grillu. Ostatnio robiłam pierś w ziołach, po grillowaniu położyłam na nią ananasa a w dziurkę ananasa dałam żurawinę. Naprawdę polecam. Ostatnio znalazłam fajną kiełbaskę na grilla firmy Duda z serem żółtym, pieczarkami i papryką. Naprawdę fajna kiełbaska i polecam, oczywiście nie można nacinać bo ser wyjdzie :) aleś mi narobiła smaka, głodna jestem, jadłam tylko zupę bo z drugim czekam na męża. Oby pogoda się utrzymała, o rety..... ale jestem głoooooodna :):):)

Antosia - a co robisz żeby karkówka nie była taka "wysuszona"?, ja mimo że marynuje nawet dwa dni mięso na grilla to i tak często ono wychodzi "chubowate". Co do piersi z kurczaka to czasami fajne wyjdzie takie soczyste jak nie długo trzyma się na grillu. Ostatnio robiłam pierś w ziołach, po grillowaniu położyłam na nią ananasa a w dziurkę ananasa dałam żurawinę. Naprawdę polecam. Ostatnio znalazłam fajną kiełbaskę na grilla firmy Duda z serem żółtym, pieczarkami i papryką. Naprawdę fajna kiełbaska i polecam, oczywiście nie można nacinać bo ser wyjdzie :) aleś mi narobiła smaka, głodna jestem, jadłam tylko zupę bo z drugim czekam na męża. Oby pogoda się utrzymała, o rety..... ale jestem głoooooodna :):):)

ale mam dziś piękny dzień! :) słoneczko świeci, mąż w domu :) żyć nie umierać ;) ale niestety jutro juz jedzie do pracy :O dziś żeby spędzić miło czas ze sobą idziemy gdzieś wieczór na kolacje :) miłego dnia kobitki :)

Nadzieja, karkówkę marynuję dzień prędzej. Kroje ją na cienkie plastry, potem rozkładam osobno na folii aluminiowej i posypuje obficie z obu stron vegetą, pieprzem, czosnkiem granulowanym, chrupiącym kurczakiem (taką panierką z kamisu), potem układam warstwami w misce i co druga warstwę polewam magii :-) teraz też tak zrobiłam i wszyscy chwalili, była naprawdę pyszna i soczysta :-D gril się udał, choć trochę wiał wiatr, ale jak się zrobiło ciemno to rozpalilismy ognisko, było super :-) a Wam jak minęła sobota? :-)

Hej Dziewczyny :) co taka cisza??? Antosia - z tego przepisu co napisałaś to rozumiem że każdy plaster osobno dajesz w folię? i w tej folii grillujesz? magii dajesz co druga warstwę ale mięso jest w folii?? ja dzisiaj idę po wyniki prolaktyny, ciekawa jestem jak wyszła

Nadzieja, folię rozkładam na stół i na nią układam karkówkę, żeby łatwiej ją posypać przyprawami, a później odwracam i posypuję z drugiej strony i wtedy wkładam plastry do miski i jak ją układam w misce warstwami to co drugą warstwę polewam magii. Potem wstawiam do lodówki na noc.

Gość modernbarossa
czesc dziewczyny :) Oj dawno mnie tutaj juz nie bylo jaos ta podczytywalam was ale nie mialam co napisac w sumie , ostatnio mam mega spade formy nie mam nawet sil sie z lozka ostatnio podniesc , malusze kopie coraz mocniej czasem nawet budzi mnie to moze nie w nocy ale nad ranem :) Co u Was ? Jaka macie pogode w naszym pieknym kraju ? U mnie wczoraj bylo strasznie parno i nie mialam sil nawet obiadu zjesc i wciskali we mnie na sile . Dzisiaj na szczescie troche chlodniej i mi lepiej ale nie do konca jednak .Kregoslup mnie boli coraz mocneij , ale lekarz powiedzial ze to nic zlego po prostu maly naciska coraz bardziej na niego i caly ciezar ktory kumuluje mi sie na brzuchu ciazy na kregoslup .

mężowi nie przedłużą umowy, boję się jak to teraz będzie. Najbardziej nie o same pieniądze chodź jest tu tez strach ale o jego psychikę

Nadzieja, to bardzo mi przykro :-( niech już zacznie szukać czegoś nowego, choć wiem, że z pracą nie jest łatwo... nie martw się Kochana, będzie dobrze :-) A jak Twoje wczorajsze wyniki? DO POZOSTAŁYCH DZIEWCZYN!!! Dlaczego się w ogóle nie odzywacie???

Antosiu wyniki wyszły ok. W sumie to bardzo dobrze się czuję. Nie mam żadnych bolących jajników, nawet podczas owulacji, neurologicznie też super, nie mam tysięcy objawów "ciążowych" jak dotychczas :) Co do pracy męża, to po urlopie będzie się musiał wziąć ostro za jej szukanie, boję się tego że ta sytuacja trochę męża "zachamuje" w staraniach... Czas pokaże, na razie marzę o wyjeździe nad morze, nie mogę się doczekać żeby uciec od pracy i codzienności. Antosia a jak Ty, podjęłaś jakieś kroki dotyczące studiów podyplomowych?

Nadzieja bardzo mi przykro :( x Antosia brak czasu :( zaczeły mi się zaliczenia na uczelni i mam tego tyle aż nie wiem jak się wyrobić... Aktualnie muszę zrobić prezentacje i poradnik niedoświadczonego nauczyciela na temat m.in. myślenia, twórczości, rozwoju dzieci we wczesnym wieku szkolnym... za dużo tego jest żeby opisywać... x miłego dnia wszystkim życzę :)