Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no naprawde szok!!

no naprawde szok!!

Polecane posty

Gość no naprawde szok!!

http://www.youtube.com/watch?v=cRY3wt7AfLU Przeglądam filmiki na YT 21 miesiecznych dzieciaczków i natrafiłam na ten filmik i jestem w szoku, że to dziecko już umie czytać... :) Ja mam też córeczkę ma 21 miesięcy i pięknie mówi i wszystko wie, ale nie przyszło mi do głowy, żeby juz czytało ;)

Gość yeeeaaaahhhhhhhh
" i wsystko wie" buuuahahahaAaaa

Gość karzdy maprawo robić błendy.
yeah-?:O

Ta metoda jest bardzo fajna, pracuje z corka od 3 miesiaca zycia. Dla mnie kilkanascie sekund dziennie, dla niej fajna zabawa. Zobaczymy czy kiedys beda takie efekty :)

wlasnie zaczałam kilka dni temu z moja corką stosować ta metodę, zobaczymy jakie bedą efekty:)

Gość no naprawde szok!!
up

Gość marmurowa baba
mój mały zaczal czytac jak skonczyl 3 latka teraz ma 4 i super radzi sobie z czytaniem i pisaniem (na klawiaturze:) prostych wyrazów. ale przeczyta wszystko praktycznie.

Gość getitreadyyyyy
Hickary, jasne napisz jeszcze ze cwiczysz od urodzenia...ciekawe tylko ze masz problemy z najprostszymi rzeczami typu "jak podac dzieciakowi soczewice":D:D:D:D:D ze o innych twoich zjebanych problemach nie wspomne:D ps. jak tam rafał, dalej posuwa ta brunetke?

A co, boli Cię to, bo to nikt posuwać nie chce? I wyżywasz się na forum? Masz gorzej zrytą psychikę niż ja. Ciągle tu smędzisz i wyszukujesz moje wpisy. Już nawet czytać się nie chce, w kółko to samo pierdolenie. I tak, ćwiczę z dzieckiem, a Tobie nic do tego. Zajmij się wreszcie swoim życiem i daj żyć innym.

Gość getitreadyyyyy
hahhaha, napisal przygłup czyli joanna-nieudacznik roku na kafe-bachora nie umiesz wychowac bez pomocy kafe, maz posuwa inne dupy a ty masz zjebany ryj i ogolnie jestes na poziomie umyslowym debila z gimnazjum:D

Gość yukki
Przerobiłam z synkiem pierwszy etap zaczynając od 6 czy 7 miesiąca. Nie opierał się, ale i nie ekscytował. Jak zaczął się samodzielnie przemieszczać nie daje się zapędzić do "czytania". Teraz ma 2 lata i co jakiś czas pokazuję mu napisy, ale mało go to interesuje. ALe nie poddaję się i co akiś czas próbuję na nowo :P

Tak , tak, życzę Ci dobrej nocy, bo nie chce mi się użerać, mam za dobry humor. A bajeczki układaj sama, przecież i tak wiesz lepiej niż ja co robię i jak żyję. I nie denerwuj się tak, bo Ci żyłka pęknie. Chociaż... w sumie - jednego wrednego babska byłoby mniej. Dobranoc.

Gość getitreadyyyyy
pozdrow rafalka jak wroci:D hahaha,daremna krowo, nawet facet juz znalazl sobie inna :D

Gość ania lez
zastanawiam sie na ile to dziecko czyta a na ile wzrokowo nauczylo sie na pamiec pewnych wyrazow, jest napisane pies a ona czyta piesek, takie moje spostrzezenia

Gość rwer4w4
Moje dziecko czytało już w wieku dwoch lat. I mozecie mi nasikac. Teraz ma cztery i poszlo do pierszej klasy

na temat tej metody akurat zdania sa podzielone. Ja uważam, że nie jest ona dobra. Dziecko tak naprawde nie potrafi czytać tylko widzi obrazek złożony z liter co może powodowac problemy z "poważniejszym" czytaniem. Nawet na tym filmiku w pewnym momencie dziecko mówi "kotek idzie" więc wyraz "kot" nie został przeczytany, tylko został skojarzony. To tak jak dziecko na napis PARKING powie APTEKA. Rzucają się tu w oczy litery A i P i w dodatku kolorystycznie symbol jest podobny. Widziałam już dzieci mające problem z czytaniem w 1 czy 2giej klasie właśnie przez tą metodę. Głównie nie radziły sobie z czytaniem prawidłowo odmienionych wyrazów (domu czytali jako domy, piesi czytali jako pies lub psy). Ja nie polecam tej metody.