Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onaaaaaaa2121

zgadzacie sie w powiedzieniem ,, chciec to moc"?

Polecane posty

Gość onaaaaaaa2121

I ,że jak sie naprawdę bardzo czegoś chce to sie to osiagnie?

Gość mkjhug
Niekoniecznie musi tak być, ale myślę, że to mądre i prawdziwe przysłowie.

Gość asdfasdfas
Tak, ale nie w Polsce :classic_cool:

Gość ja najgorzej czuje
nie. niestety

Gość Jeśli naprawdę się chce i robi
sie wszystko co mozliwe w tym kierunku to bardzo prawdopodobne ,ze sie osiagnie cel ,albo przynajmniej częściowo sie go osiagnie

Gość Jeśli naprawdę się chce i robi
i oczywiście ,ze nie jestesmy w stanie osiagnąc jakis rzeczy abstrakcyjnych zupelnie ,ale człowiek może bardzo wiele i to tylko zalezy od jego samozaparcia. Np jak ktoś jest bardzo ambitny może zrobic kariere nawet jesli nie jest jakiś super zdolny itd

Gość asefcasc csdasc
Gówno prawda, chyba, że jesteśmy wybiórczy - to i owszem. Chciałabym mieć milion na koncie - to niemożliwe, bo nie mam głowy do biznesów i interesów, a bez tego ani rusz, więc choćbym się zesrała, to nie dam rady. Tym bardziej, że próbowałam. Chciałabym skoczyć ze spadochronu - nie mogę, bo mam wadę serca, która absolutnie i bezdyskusyjnie mi to uniemożliwia. Tak pozostanie już zawsze. Chciałabym mieć większe mieszkanie - nie stać mnie na to, a nie mogę podjąć dodatkowego etatu, ponieważ dwa obecne pochłaniają cały mój czas i energię. Także niezawsze.

Gość asefcasc csdasc
IHMO nie sądzę, że rzeczy o których napisałam są abstrakcyjne :classic_cool:

Gość onaaaaaaa2121
no bo mój mąż chce codziennie a może raz na miesiąc :(

Gość ywette28
Zgadzam się z asd....coś tam, dla mnie to powiedzenie to bujda. Chyba, że mówimy o jakichś błahostkach

Gość kocham psiaki i kociaki
IHMO co to znaczy ten skrót?

a co do tematu : chciałabym pracowac w swoim zawodzie (resocjalizacja) i nie mogę od kilku lat

Gość Monique8877
często prawda bo jak sie ktos stara ma dużo większe szanse na sukces . Widze to po sobie ,że jak się staram to przeważnie mi sie udaje ,a jakbym czegoś niby chciała ,a nic w tym kierunku nie robie to i nic z tego nie wychodzi

Gość Monique8877
także bardzo dużo od nas zalezy choć wiadomo ,że nie wszystko

Od dzieciństwa chciałem i nadal chce polecieć w kosmos, a nadal tkwie na planecie Ziemia, dlatego nie zgodzę się z tym, że "chcieć to móc"

niestety nie. chcieć każdy może, ale zawsze na drodze stanie nam jakiś człowiek. chyba, że chodzi o prace nad samym sobą, to zawsze można.

19:14 [zgłoś do usunięcia] kocham psiaki i kociaki IHMO co to znaczy ten skrót? x ja poważnie pytam , często to widzę na kafe ,odpowiedzcie prosze

Gość Monique8877
Cień_Nicości - a zrobiłeś wszystko w tym celu ? ;) chyba nie wiec tak na prawde nie chcesz tego aż tak bardzo... ojj widze ,ze sami pesymisci tutaj ja tam wole być optymistka :)

tu nie ma podziału no optymizm i pesymizm.. np. chciałabyś pracować w jakieś firmie czy gdziekolwie, ale nie pracujesz, bo CZŁOWIEK nie chce Ci dać tej pracy. chciałabyś pojechać na wakacje za granicę, nie możesz, bo pewien CZŁOWIEK nie dał Ci pracy lub też za mało Ci daje. w sporcie tak samo.. możesz być uzdolniony niesamowicie, ale i tak grasz na jakimś zadupiu, bo nikt Cię nie chce wziąć do siebie. wszystko jest tylko i wyłącznie winą ludzi i systemu w jakim żyjemy ;)

Gość Monique8877
może cześć ludzi będzie nam to utrudniać ,ale nie jak piszesz każdy człowiek. Jak nie pomoże ten , moze pomoc inny , wiecej wiary w ludzi

Gość Monique8877
zreszta jakoś część ludzi znajduje prace w firmach czy zostaje gwiazdą tenisa więc ktoś im musiał w tym pomóc . Czasem na sukces trzeba troche poczekać , nawet pare lat

w życiu trzeba liczyć tylko i wyłącznie na siebie. oczywiście, że nie każdy człowiek będzie nam wrogiem i nie będzie chciał nam pomóc, ale na pewnym etapie zawsze pojawi się ktoś, kto zechce nam wszystko zepsuć

to ze nie masz teraz miliona na koncie nie znaczy ze nigdy go nie bedziesz miala, to ze nie stac cie teraz na wieksze mieszkanie nie oznacza ze zawsze tak bedzie! Sytuacja zawsze moze sie zmienic, moze trafisz w totka Ja mam swoje plany i je zrealizuje chodzbym sie miala za przeproszeniem zesrac w gacie! Glupi przyklad - chcialam dobrego meza - mam dobrego meza, chcialam zwiedzac swiat - zwiedzam swiat, chcialam mieszkac w pieknym miejscu - mieszkam w pieknym miejscu, chcialam psa- mam psa, chcialam kota- mam kota, chcialam byc weterynarzem od dziecka - jestem pomocnikiem weterynarza i to mi w zupelnosci wystarcza, chcialam robic cos dobrze - no to robie, pieke ciasta, maluje, wygrywam konkursy i sie nie poddaje Co mam zamiar kiedys osiagnac? otworzyc wlasna cukiernie, miec dziecko, dom - teraz jedynym moim zmartwieniem jest brak stalej pracy, ale pracuje nad tym i wiem ze juz niedlugo ja dostane! Chciec to moc!

Gość Monique8877
No na pewno nie każdy jest nam życzliwy ,ale trzeba się od takich ludzi trzymać z daleka w razie możliwości

Monique8877 - do lotu w kosmos trzeba mieć zdrowie, ja go raczej nie mam by przejść testy, więc to tylko pozostaje we sferze moich marzeń. Czy robiłem coś w tym kierunku? Powiedzmy, że tak, ale życie ostro mi pokrzyżowało plany. Powiedzmy szczerze to nieosiągalne dla mnie przynajmniej teraz..

Gość kobietysą gorące25
tak tak tak, i jeszce trochę cierpliwości i odwagi i sukces murowany