Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a takie porownanie

czy w gosciach jak jestescie to jest podawana ciepla kielbasa ?

Polecane posty

Gość a takie porownanie

czy u was w rodzinie , albo jak jedziecie do rodziny, wujkow cioc, babci , to czy zawsze jest ciepla kielbasa ?? Np u mnie ... u mojej blizszej rodziny, zawsze jak jakies imieniny czy cos jakis zjazd to zawsze na jakies danie jest podana tez gotowana kielbasa. Ale u drugiej strony , kielbasy nie widzialam ani razu , nawet jak wiecej ludzi goscie nawet tak na codzien

Gość a takie porownanie
i czy zetkneliście sie z takim chamstwem, ze do kiełbasy nie podano musztardy i piwa?

Chyba się nigdy nie spotkałam, że jak jestem w gościach, to ktoś serwuje gotowaną kiełbasę. Ciepła, to tylko z grilla, albo ogniska.

Gość maniana 11
mnie nikt nie częstował nigdy kiełbasą raczej szynkę podawali a ja częstuje szynka pieczoną w domu schabem łososiem lub inna rybą

Gość powiew rarytasu
Gdy jedziemy do babci i dziadka to zawsze ciocia robi kolacje i owszem jest kiełbasa, dzieci marudzą, ale mają parówki, a kiełbasa każdy sie czestuje, szybko i niedrogo a najeść się można.

Gość a takie porownanie
a zimna kaszanka z majonezem?

Gość maniana 11
a.. jeden podaje na ciepło ale nikt .. nie chce..

Gość yyyKafeKrytykant
czasami gdzies na stole pojawi sie biala kielbasa na cieplo

Gość sloneczna marcowka
u mnie w najblizszej rodzinie byla podawana kielbasa jechalo sie do babci , jakies swieto i ja nigdy nie lubilam kielbasy, z grilla uwielbiam, ale gotowana nie , nawet jak babcia do mnie przyjedzie do zazyczy sobie kielbasy . jak bylam mlodsza to zawsze bylam niezadowolona jak jechalam na wies bo tam chleb z margaryna i do tego kielbasa na kolacje byla. juz wolalam dzem ja niestety tez nie lubie , czasem zjem, ale zapach kielbasiany nie dziala na mnie dobrze kaszanke z grilla tez lubie

Gość u mnie nie ma tej tradycji
kielbasa jak kielbasa, ale margaryna to dopiero syfiszcze :P nie wiem, czemu ludzie surowa kielbase GOTUJA, skoro tysiac razy lepsza jest pieczona. jak nie na grilu, to nawet w piekarniku. tak samo kaszanka, parowki - duzo lepszy smak maja z piekarnika niz wygotowane. probowaliscie.

Gość maniana 11
ja nie jem kiełbasy wolę pieczony schab albo cielecinę generalnie ostatnio skłaniam się ku wegetarianom i jem warzywa głównie.. jak można jeść kiełbasę to samo świństwo przemielone, jelita, flaki, mój kot rzyga po kiełbasie woli pierś z kurczaka

raczej rzadko, ale mam znajomego który sam wyrabia kiełbasę i jeśli akurat ma świeżą partię to owszem częstuje i wszyscy są zachwyceni - w końcu to najlepsza kiełbasa jaką kiedykolwiek jadłam :P

Gość sloneczna marcowka
nie wszystkich moze stac na cielecine czy schab , albo szkoda im kasy na gosci , atu kielbasa do cieplej wody i szybko bez cackania sie na goraco danie , gdzie nikt glodny nie wyjdzie . ja nie lubie gotowanej kielbasy , z grilla piekarnika tak, tylko taka , ale w rodzinie w gosciach jest i wszyscy jedza