Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SPDIID8F88G8G8G

PODAJCIE JAKIES PYSZNE PRZEPISY NA SAŁATKI ALE BEZ WĘDLIN I MIĘSA...

Polecane posty

Gość SPDIID8F88G8G8G

WASZE HITOWE PRZEPISY....

Gość ij aa
moją ulubioną sałatką jest sałatka grecka sałata lodowa pomidory ogórek zielony oliwki czerwona cebula ser feta sos vinegret

Gość QWWQDAS
a gdzie w sałatce greckiej jakikolwiek grek poda Ci sałate co???????????? sałatka grecka jest bez sałaty!

Gość gloria floria
ja tez jem salatke grecką z sałątką i mam gdzieś czy to tak ma byc czy inaczej - MA NAM SMAKOWAĆ OT CO!!! A w restauracjach knajpach często też dają sałatę lodową i ludzie nie narzekają, np. w Sphinxie

Gość QWWQDAS
o matko, to tak jakby podawac pomidórówkę i mowic ze to rosół bo na wywarze z kury gotowane. jak chciał tak miał.

Gość gloria floria
czemu tak mijasz sie z tematem? Autorko znajdź sobie przepis na sałatkę z tuńczyka :-) tam nie ma ani wędlin ani mięsa :-D Salatka jarzynowa, salatka porowa, salatka owocowa...ale to chyba wiadomo heheh

Gość kombinatorka domowa
sałatka z paluszków krabowych, makaronu ryżowego i zielonego ogórka. pyyycha:)

Gość ij aa
dobrze wiem , że sałatka grecka jest bez sałaty, nie musisz mnie pouczać ale ja robię z sałatą!!! i basta

Gość ij aa
kombinatorka domowa nie jadłam takiej, brzmi smakowicie!

Gość ulaaaalaaaa
Gotowane brokuly Papryka w kostke 2 kajka 3 ogorki kiszone lib konserwowe(male) Ser zolty w kostke Majomez...Pycha

Gość nic tobie ani dziecku nie bedz
moim hitem jest slatka z selera naciowego,jajek,kukurydzy,pora,jablka z odrobina majonezu.wszystko siekam bardzo drobna kostke mieszam i gotowe.

Gość salatkaztortellini
Toretllini rzodkiewka ogorek pomidor szczypiorek sos czosnokowy (majonez ze smietana, albo sama smietana z czosnkiem, pieprzem i sola) Pycha!

Gość ij aa
Sałatka Makaronowa z Brokułami Składniki: 100 g makaronu (u mnie kolorowe świderki) 120 g szynki pokrojonej w kostkę 1 brokuł 230 g kukurydzy konserwowej (u mnie kartonik kwidzyn) 1/2 natki pietruszki Sos: 3 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu 2 łyżki ketchupu sól, pieprz; do smaku

Gość kombinatorka domowa
sałatka z selerem naciowym i ananasem seler naciowy ze słoika ananas w kostkach jabłko jajka na twardo kukurydza z puszki śmietana majonez jak ktoś lubi sól, pieprz, sok z cytryny

Gość lilikoi
Najlepsza salatka na swiecie: - salata - awokado - zielone jablko - rodzynki - orzechy nerkowca (zamiennie ziemne lub co kto woli) - krewetki (mozna pominac jesli wersja bezmiesna) - jesli komus malo to mozna dodac migdaly w platkach, kukurydze z puszki - dressing: oliwa z oliwek, musztarda, ocet balsamiczny

Gość kombinatorka domowa
sałatka brokułowa obgotowany brokuł pomidor papryka cebula ogórek kiszony sałata lodowa sos sałatkowy oliwa z oliwek

Gość msmantra
salata lodowa, ogorek, pomidor, brokuły, papryka, tuńczyk, sos musztardowy, starty ser.

Gość kombinatorka domowa
często też robię sałatkę z tuńczykiem, ryżem, kukurydzą, ogórkiem konserwowym, papryką, cebulą i majonezem a do sałatki z selerem naciowym zapomniałam dopisać czerwoną fasolę z puszki.

Gość msmantra
a i można jajko dodac

Gość kombinatorka domowa
uwielbiam też sałatkę z gyrosem, ale ona jest z piersią z kurczaka, czasem dodaję też do niej cieciorkę.

Gość kwld'
Moja ulubiona sałatka : mix sałat -3 garsci jajko na twardo w kostkę duzy pomidor pół kosztki mozzarelli. 3 łyzki cieciorki z puszki sos : musztarda, jogurt i ulubione zioła. Ja idac na latwizne daje sos koperkowo ziołoy knora, oczywiscie nie cały. 1 op starcza mi na 3 x. Taka sałatę biore ze sobą do pracy.

Gość kombinatorka domowa
do obiadu często robię ogórki kiszone w plasterki, cebulę w kostkę, jabłko, cukier, pieprz, sól i oliwa. albo sałatkę z gotowanych buraczków czerwonych i cebulki plus sok z cytryny, pieprz, sól i oliwa. pycha.