Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martucha91

Mam 22 lata i właśnie się dowiedziałam że zostanę mamą...

Polecane posty

Gość martucha91

4 dni temu dowiedziałam się że zostanę mamą;) fakt ciąża nie planowana .Poniekąd się cieszę ale mam też trochę obawy co do całe tej sytuacji. Natłok myśli i strach przed tym co będzie. Jeśli możecie wesprzyjcie na duchu :) Z góry dziękuję

Gość tylko sie cieszyc ja
czekam juz 4 lata na ciaze.....

Gość Kalineczka ...
Po pierwsze gratulacje i powodzenia z początku jak dzidzia się urodzi nie będzie za lekko przez pierwsze pół roku wiec korzystaj tera z życia ile się da i wyśpij się na zapas ;)

Gość ja w wieku 21 lat
zaszlam w ciaze, w sumie wpadka, ale dzis jestem 31 letnia mloda mamuska10 latki:P

Gość hej hej no i co z tego
nie da się wyspac na zapas :) a i ja mam 2,5 latka i juz tyle czasu mam cieżko :)

Gość martucha91
:) ale póki co mam wiele obaw ... i nie wiem czemu ale myślę że mimo 22 lat to za wcześnie.. być może ogarnął mnie strach.. ale mam nadzieję że będzie dobrze. A co do spania to jak na razie nie mogę spać:( Nie wiem jak będzie więc podzielcie się wrażeniami po nowinie o ciąży i jak i samej ciąży:)

Gość wspolczuje ci tej wpadki
dla mnie tez 22 lata to za wczesnie:( Przynajmniej ja w tym wieku nie mialam szans na wychowanie dziecko no i nie chcialam dziecka miec. A ty jak czujesz? Cieszysz sie i masz w ogole warunki na dziecko? Bo jesli tak to ci tylko mlodosc ucieknie

Gość podróżujący i normalny
Przecież nie musisz zostawać mamą. Usuń to dziecko. Jesteś zbyt młoda na macierzyństwo. Masz skończone studia? Jesteś pewna, że facet cię nie zostawi? Poradziłabyś sobie teraz sama? Nie, nie, nie. Moim zdaniem to za wcześnie na rodzenie dzieci.

Gość dasz sobie rade na pewno
a chlopak wie juz?

Gość Bądź sobą
poradzisz sobie! ja skończyłam 21 lat w listopadzie, jestem szczęśliwą mamą! wcale nie za wcześnie :) Mały jest całym moim światem, fakt mam 2 światy, bo drugim jest mój mąż :) Nie słuchaj wypowiedzi, że ten wiek to za wcześnie, bo to piszą osoby, które zaczęły się starać w wieku 30 lat i nie mogą (taka złośliwość) albo osoby które w naszym wieku, albo i wcześniej zostali rodzicami :) No i właśnie pytanie do tej drugiej grupy-teraz żałujecie??

Gość martucha91
Tak wie i się cieszy . A co do opisu wyżej to na pewno nie bękart.

Gość martucha91
Nie traktuje tego jako zmarnowanego życia , fakt stało się ale nieodpowiedzialnym było by to aby teraz je usunąć.. tego na pewno nie zrobię:) w końcu to będzie moje dziecko.

Gość wspolczuje ci tej wpadki
ja nie mam 30 lat i sie wcale nie staram o dziecko. Po prostu wspolczuje z mojego punktu widzenia, bo ja w wieku 22 lat uczylam sie, mialam plany zwiazane ze zwiedzeniem kawalka swiata (troche sie juz udalo) no i najwazniejsze ze nie mialam wtedy srodkow finansowych na dziecko. Ale rozumiem, ze ktos chce zyc inaczej i sie cieszy:) Myslala, ze autorka nie jest zadowolona.

Gość kolejne pytanie kolejna odp
Moja corka urodzila sie miesiac przed moimi 22 urodzinami. MArtwilam sie jak to bedzie...ja nie pracuje, nie mamy mieszkania. Coreczka jest przeukochana i mimo ze czasem jest br ciezko to nie cofnelabym czasu nigdy! Dasz sobie rade, nie ty pierwsza nue ostatnia;) Moj kuzyn mial 21 lat gdy urodzily mu sie trojaczki i tez dali rade, momentami mam wrazenie ze radzili sobie lepiej niz ja z 1;p a jesli masz wsparcie rodziny, to tym bardziej bedzie dobrze. Gratulacje i powodzenia;)

Gość marzec 2013
ja mialam 22 lata jak się dowiedziałam o ciąży :) teraz mam już 23 i nie mogę się doczekać rozwiązania :). Fakt że życie mi się już teraz zmieniło a co dopiero jak będzie dziecko ale wszystko idzie po układać :). Studiuję i nie mam zamiaru przerywać fakt może być ciężko ale co tam dam radę :)