Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

miki11111

bieganie 20 min dziennie

Polecane posty

wystarczy aby pozbyć się tłuszczu i cellulitu ? Nie mam nadwagi, wszystko w normie .

Gość dix ae
nie masz nadwagi to po co sie chcesz tluszczu pozbywac? poza tym 20 min to za malo, powinno byc min. 40-50 ale najwazniejsze zeby miec odpowiednia wartosc tetna zeby moglo nastapic spalanie, czyli 60% tetna maxymalnego, mozna to obliczyc wg wzoru: kobieta (226 minus wiek) x 0,6 a mezczyzna (220 minus wiek) x 0,6

jestem szczupła ale cellulit jest, siedzący tryb życia itp. i niestety małą oponka na brzuchu.

Gość mnimmmmmmmmmmmmmmmm
tez chce zaczac biegac i troche spalic ale o tym tetnie nie wiedzialam czyli jak po obliczeniu wychodz mi np. 115 to takie tetno jest najlepsze podczas biegu aby nastapilo spalanie???

Gość bakteria na suficie
20 min? wez sobie nie zartuj, ja biegam od roku po godzinie albo dluzej a jak scisne noge to i tak jest cellulit, taki urok kobiet :D

Gość dix ae
mnimmmmmmmmmmmmmmmm - tak, jesli tak ci wyszlo to u ciebie najoptymalniejsza wartoscia tetna zeby sie spalal tluszcz jest wlasnie 115. no i trzeba pamietac, ze spalanie tluszczu nastepuje najwczesniej po 20-30min cwiczen wiec zeby to mialo sens, trzeba biegac minimalnie tych 40 min.

Gość mnimmmmmmmmmmmmmmmm
dix ae wielkie dzieki:)

Jesli chcesz ujedrnic nogi to musi to byc wiecej niz 20min ale nie ponad godzine. Optymalny czas to 35-40 minut - dluzej to sobie mozesz miesnie rozbudowac. poza tym i tak o wiele lepsza jest w tym przypadku jazda na rowerze. Tylko musisz sie liczyc z tym, ze takie pol godziny dziennie jednorazowo to stanowczo za malo, powinnas sobie rozlozyc np. 4 sesje po 35min do tego zmien diete a przede wszystkim wywal ze swojej cukier i ogranicz kofeine, porob jakies masaze, peelingi i Twoje ''problemy'' beda znikac w oczach.

Gość a co mi tam!
ja biegałam po 40-60 minut, 3 razy w tyg i po dwóch tyg była ogromna róznica, tzn nie schudlam i to nie było moim celem, ale nogi mi się zrobiły ładne, cellutit znacznie sie zredukował, skóra napięła, zaczely sie pojawiac miesnie łydek i odniósl się tyłek:D nic tylko biegac:D

Gość a co mi tam!
po dwóch miesiacach miało być, nie dwóch tygodniach

Gość gość
Ja bym raczej poszukała odpowiedzi na odpowiedniej stronie. Akurat jeśli chodzi o te dla biegaczy to na www.runners-world.pl najprędzej będą coś mieli o odchudzaniu się przez minimalne bieganie