Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CieszyćSięCzyNie?

Ciąża urojona? ZDJĘCIE TESTU

Polecane posty

Gość annnnnnia
moze teraz ja wyjde na gglupia le ja wyraznie widze druga kreske slaba bo slaba ale jest. poworz test na czczo rano. mialam tak samo jak ty. ja widzialam a nikt inny nie, i tez zauwazylam ja po dluzszym czasie.

Gość CieszyćSięCzyNie?
tak, ten to był chyba amol czy amil czy jakoś tak, kupiony następny maam pink test. To jakaś różnica? Widziałam w ulotkach, że ten pierwszy wykrywa stezenie 20, drugi 25 - to chyba ten pierwszy jest lepszy?

Gość CieszyćSięCzyNie?
No to ja cię pociesze - rzeczywiście bardzo długo to u Was trwa. Nas tez pocieszają, bo ja mam 28 lat, Mąż 32. - że mamy jeszzce czas.

Gość Zrób jutro bete
wynik powyżej 5 oznacza ciąże. Standardowe testy z apteki wykrywają ciąże od 20-25.

Gość jedno pytanko tylko mam
zrób test jutro lub pojutrze z porannego moczu

Gość sadsadaa
ja tam widze druga cienka kreske tez tak mialam

Gość jedno pytanko tylko mam
dopiero jak przyciemniłam zdjęcie to zauważyłam bardzo słabą drugą kreskę, właściwie jej zarys, delikatny cień

Autorko,u mnie test 25 wykryl ciaze 4 dni przed spodziewana miesiaczka.Nie robilam z porannego moczu,kreseczka byla rowniez delikatna,ale pojawila sie w wyznaczonym czasie.Najlepiej powtorz test z pierwszego porannego moczu lub udaj sie na bete.

jak dla mnie tam jest widoczna druga kreska. slabo bo slabo ale jest cos tam widoczne. zrob test za kilka dni. ja juz Gratuluje ;)

Gość ttgggff
ja widzę słabiutką (cień cienia) kreseczkę - mam dobry monitor ;) Poczekaj kilka dni i powtórz test :)

Autorko - my 11 cykli sie w sumie staralismy, wiec na razie wszystko w normie. Spokojnie rob test jutro, pojutrze jesli cie kusi..

Gość CieszyćSięCzyNie?
A co mi tam - zrobię jutro, zobaczę, co z tego będzie, a potem w dniu miesiączki:) Poprawiłście mi nastrój tym, że takie długie starania mieliście za sobą - może u nas to też tylko kwestia czasu?

Gość a ile dni po owulacji zrobiłaś
ten test?

hehe te testy tanie jak barszcz to i codziennie można robić;)

Gość CieszyćSięCzyNie?
Hm. Owulację miałam chyba 25-go. To będzie jakieś 8 dni.

Gość To nie kreska tylko
to miejsce, w którym kreska by była, gdyby była! Zawsze widać na teście ten cień, jak się odpowiednio spojrzy, to jest to miejsce gdzie jest znacznik i kolor sie pojawi, jeśli jest ciąża. Ale tu nie ma koloru, nawet bladego, według mnie to na bank nie ciąża, ale powtórz za parę dni.

Gość CieszyćSięCzyNie?
Dokładnie. Myślę i myślę, czy wytrzymam do terminu miesiączki,a właściwie to co mi szkodzi wydać te 6,60 czy 7zł? :)

Gość CieszyćSięCzyNie?
To nie kreska tylko - o ile zgadzam się z pozostałymi wypowiedziami, że wynik może być nieważny, bo czas pojawienia się cienia cienia cienia był za długi, o tyle z Tobą się nie zgodzę. Po pierwsze, weź pod uwagę fakt, że więcej osób widzi kreskę. Po drugie, mam za sobą bardzo dużo testów i nigdy "miejsce na kreskę" tak nie wyglądało. Po trzecie, zdjęcie nie oddaje rzeczywistości.

aaa to jednak za wcześnie może być mnie te testy 2 razy pokazały ciążę, ale 11 dni po owulacji;) w takim razie próbuj do skutku;) w ostatniej ciąży 11 dni po owulacji kreska też była słabiutka, a beta na drugi dzień wynosiła już 132:)

Gość strasznejesttozycie
ja ten cien widze, ale faktycznir to moze byc tylko znacznik koloru

dokładnie tak! na kompie u każdego miejsce drugiej kreski widać zupełnie inaczej

Gość CieszyćSięCzyNie?
A powiedzcie mi - czy ma sens w ogóle brać objawy ze swojego ciała jako objawy ciąży? Nie chodzi mi o urojone - chce mi się sikać, tylko o takie piersi, które bolą jak cholera, no i to ciągle "ćmiące" podbrzusze. Wcześniej tak nie miałam nigdy, spokojnie było - od okresu do okresu. A teraz mam wyraźne wrażenie, że z moim ciałem coś się dzieje. Pytanie, na ile to wkręcanie sobie?

Gość CieszyćSięCzyNie?
strasznejjesttozycie - znacznik koloru, czyli... co? Że ten barwnik się przesuwa w niewłaściwe miejsce, dobrze rozumiem?

Gość moja drogabk
autorko tez widze bladziutka kreske,ale jesli chodzi o wkrecanie sobie to uwierz mi mozna sobie wkrecic wszystko doslownie takze nic ci nie pozostalo jak poczekac

Gość strasznejesttozycie
tzn ze gdyby byla coaza to by w tym momencie wyszedl ten kolor a tak to jest blady, ale nir dugeruj sie mns zbytnio, ja jeszcze nie jestem w ciazy, nie znam sie. kreske czy moze bardziej jej cien widze, i chvialabym aby jutro Ci wyszla ciemna gruba druga krecha :)

Gość ikmnju
Ja pamiętam, że w pierwszych dniach ciąży paliło mnie w brzuchu jak nigdy i zmienił mi się smak. Pozostałe objawy były podobne do tych przed miesiączką

a ja się zgadzam z -To nie kreska tylko- Oczywiście życzę Ci tej kreski, ale jestem jednak realistką. Jutro zajrzę tutaj by poczytać czy jesteś w tej upragnionej ciąży. Trzymam kciuki i przesyłam pozytywne myśli. P/S "W życiu należy cierpliwie czekać i zawsze mieć nadzieję" Dobranoc :)

Gość CieszyćSięCzyNie?
Jezu, z jednej strony chciałabym się z Wami kłócić i powiedzieć - ej, nie, to nie żaden znacznik, to nie miejsce na kreskę, przecież WIDAĆ! Ale tak naprawdę nie wiem nic - jest taka sama szansa, że rację ma ten, kto mówi, że może jest szansa na ciążę, jak ta, że w ciąży nie jestem i ten test nic nie znaczy. Osłabia mi to chęć do dyskusji i w ogóle mnie osłabia, choć zwykle kłótliwa jestem. To chyba mój słaby punkt... 20 minut dzwoniła do mnie moja bratowa - jest w 12 tygodniu ciąży, czekali tak długo z informacją, bo chcieli najpierw te pierwsze 3 miesiące przeczekać. Mam do siebie żal, że nie potrafię cieszyć się ich szczęściem, zamiast tego w głowie huczy - jutro zobaczysz jedną kreskę:(

Gość ale za szybko ten test zrobiła
zarodek zagnieżdża się między 5 a 12 dniem po owulacji (z reguły jest to 7 dni po owulacji), a żeby test mógł wyjść pozytywny potrzeba jeszcze 1 albo 2 dób by w organizmie kobiety pojawił się ludzki hormon (gonadotropina kosmówkowa)

jeśli wieść że ktoś będzie miał dziecko Cię nie cieszy to przecież nie musi. Wreszcie zajdziesz w ciążę i wówczas będzie Cię cieszyła wiadomość o każdej ciąży ;) nawet osoby nie znanej :) Trzymam kciukasy mocno!!