Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CieszyćSięCzyNie?

Ciąża urojona? ZDJĘCIE TESTU

Polecane posty

Gość no jesteś w ciąży:)
Ja po godzinie,to zmienia to postać rzeczy:/ Test po 5 minutach wyrzuca się do kosza.W takim razie ten wynik jest nieważny...

Oo. jak po godzinie,to dosyc duzo zmienia,bo test moze byc niewazny.Ale skoro jestes 4 dni przed planowana miesiaczka,to powtorz test jeszcze z rana w dniu spodziewanej miesiaczki

Gość CieszyćSięCzyNie?
Ale mi przykro:(. Zdążyłam już przeczytać "moim zdaniem jesteś w ciąży" i to chyba dlatego... Wiem, że w ulotce jest tak napisane, ale staramy się już bardzo długo - 11 miesięcy i mdo tej pory nigdy nie było nawet takiej drobizny po kilku godzinach. Myślałam, że skoro hormonu nie ma, to druga kreska nie powstanie i już. Zaraz się rozpłaczę :(

Autorko, jesli jestes na4 dni przez miesiaczka, to to moze byc ciaza - ja tak mialam jak Ty i stwierdzilam, ze to nie ciaza, ale ostatecznie popoludniem 1 dzien przed miesiaczka zrobilam test jeszcze raz i krecha byla juz mocna. Wtedy sobie obejrzalam jeszcze raz ten wczesniejszy test i bylo dla mnie oczywiste, ze ta kreska jednak tam byla :-)

Gość CieszyćSięCzyNie?
No tak, ale dziewczyny mówią, że po godzinie to już nie ma znaczenia :( Piersi mnie bolą, podrzusze pobolewa, myślałam, że może tym razem.. Za miesiąć kwalifikujemy się do diagnostyki niepłodności :(

Gość TeqilaLo
ja tam widzę słabą kreseczke.powtórz test za 2 dni będzie mocniejsza:)Koniecznie napisz jak już go wykonasz:)

Gość lena3097
A mi się wydaje że tam jest cienisty cień cienia kreski. Ale na pewno coś widać. Powtórz test jutro rano, powinien wyjść test czy tak czy nie :) To ja miałam takie urojone testy z tym że nie bylo tyle widać co u Ciebie. Trzymam kciuki i daj koniecznie znać!!!!!!!!! :)

Gość ikmnju
Jeśli kreski nie było po maks 10 min, to jest nieważny... Z drugiej strony masz jeszcze 4 dni do spodziewanej @, więc nic nie wiadomo

Wiesz,to jeszcze nic straconego.Czasem kreska pojawia sie po dluzszym czasie niz w ulotce i pozniej sie okazuje,ze ciaza,a czasem,ze ciazy mimo to nie ma.Idz na bete,bedziesz na 100% wiedziala na czym stoisz.Mozesz ja zrobic nawet jutro.A skoro jestes 4dni przed miesiaczka,to tak czy tak test ma prawo jeszcze nie pokazac 2 kresek

Ja też tam widzę taki cień cienia... powtórz test :) Taki cień cienia widziałam jak byłam w pierwszej ciąży... a mąż też mówił że tam nic nie widzi

Gość adzia1982
a ja widzę.trzeba się dobrze przypatrzeć.zrób test w dniu @,albo zrób jutro bete

Gość CieszyćSięCzyNie?
Pewnie macie rację, ja po prostu strasznie chciałabym wiedzieć coś na pewno. Co chwilę ktoś zachodzi w ciążę, ciągle nas pytają - kiedy?kiedy?, ciągle rzucają mi się w oczy kobiety z brzuszkami. Albo najlepsze - że ktoś wpadł. Nam już seks powoli przestaje sprawiać przyjemność od tych wyliczanek. No i boję się, choć wiem, że to głupie - że zrobię za 4 dni i nie będzie nic. Wiem, że to głupie, bo jeśli nie ma ciąży, to ta bladzizna mi nic nie daje, ale jej brak zupełnie pozbawia nadziei.

Gość MałaNieWredna90
Ja widzę coś :> Miałam taką samą na pierwszym teście :) Byłam już w ciąży ale 10 kolejnych testów pokazało tylko jedną;)

Gość aanna87
ja widzę,powtórz test za pare dni

Moze powinniscie troche odpuscic.Podobno to pomaga,bo psychika odgrywa duza role jezeli chodzi o ciaze,Moze latwo mi mowic,ale tez nie mozna nic na sile.Napewno sie uda :)

Gość CieszyćSięCzyNie?
A kiedy najlepiej powtórzyć test? Jutro powinno coś zmienić, czy czekać do samej miesiączki?

Gość bardzo Ci zycze aby ta 2 kresk
A była! Jak na moje oko to w tj chwili nie ma kreski, jest cien ktory może się pojawic na tescie po takim czasie i niestety ciąży nie oznaczac. Może też być tak, że doszlo do zaplodnienia ale jajeczko się nie zagniezdzi i zostanie naturalnie wydalone z nadchodzaca miesiaczka... Dlatego zaleca się robic test nie wczesniej niż w dniu spodziewanej @ :o nie mniej jednak trzymam kciuki i zycze powodzenia! Ps. 11 msc to uwierz że nie jest dlugo ;) to "standard"

Gość pollllaaa28
Faktycznie jakiś taki cień widać, u mnie to oznaczało akurat ciążę. Zrób betaHCG będziesz mieć 100% pewności

Gość pollllaaa28
A na "pocieszenie" dodam, że o maleństwo staraliśmy się 15 miesięcy

Gość bardzo Ci zycze aby ta 2 kresk
Poczekaj na spokojnie z testem do terminu @ wtedy test będzie bardziej wiarygodny... Teraz możesz zrobić wyjdzie jedna kreska i się zalamiesz a @ nie dostaniesz bo ciaza będzie :) lub odwrotnie... Jako była staraczka wiem jak trudno wyczekac, ale wiem też że warto! Albo idz na oznaczenie stezenia beta hcg w krwi to da Ci 100% odpowiedz jeśli od owulacji minelo 10 dni to beta musi wyjsc już odpowiednio wysoka;)

Gość Zawiedzione nadzieje
bolą więc lepiej się tak nie nakręcaj...:( Jeśli ciąża jest to dowiesz się za kilka dni.

Najwczesniej to powtorz za jakies dwa dni i to najlepiej z rana,bo wtedy stężenie hcg w moczu jest najwieksze.

Gość CieszyćSięCzyNie?
Jezu, naprawdę ciężko wyczekać.. 15 miesięcy? Ja już przez te wszystkie internetowe wiadomości wmówiłam sobie, że po 12 miesiącach mamy duży problem.

Gość CieszyćSięCzyNie?
"Nie nakręcaj się" - dobrze, przestałam, od razu mi lepiej. A nie, jednak nie potrafię, bo to nie do końca zależy od mojego chcenia.

Gość CieszyćSięCzyNie?
A jest możliwość, żeby ta beta pokazała, że ciąży nie ma, jeśli jest - 3 dni przed miesiączką? Po jakim czasie jest wynik? I ile to kosztuje?

Gość pollllaaa28
o pierwsze maleństwo staraliśmy się rok, niestety poroniłam, o następnego maluszka 15 miesięcy. I naprawdę warto było czekać, wiem jak Ci ciężko, ale dasz radę.

Gość pollllaaa28
Beta Hcg - koszt około 30zł wynik jest wiarygodny bardzo szybko, a na wynik czekasz max,1 dzień.

Jezeli zazwyczaj masz regularne miesiaczki,to powinna pokazac ciaze.wyniki masz albo tego samego dnia,albo na nastepny dzien,A koszt to od 20 do 50zl.Zalezy od laboratorium.

Gość no to ja cię pocieszę:)
Staraliśmy się długo...za długo:/Co miesiąc rozczarowanie.Nie robiliśmy w sumie żadnych dużych badań bo jesteśmy młodzi.Lekarze mówili żeby czekać i próbować.Co miesiąc robiłam testy i nic.Musiałam troszkę odpuścić,bo z moją psychiką nie działo się najlepiej.Pewnego dnia dostałam pierścionek zaręczynowy,przestałam myśleć o ciąży tylko zaczęłam planować ślub:)Równy miesiąc po oświadczynach zrobiłam test-piękne II kreski!To był 25 cykl starań! U nas wystarczyło nie myśleć o ciąży.Psychika naprawdę może wszystko po blokować:/ A co do Twojego testu to widzę tak cień II kreseczki.Mam nadzieję,że się w końcu doczekacie:)Powodzenia:)

Gość jedno pytanko tylko mam
masz inny test autorko?