Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

fdeee

Jak wyciszyć ścianę w bloku?

Polecane posty

Marzy nam sie wyciszenie jednej sciany, słychać nawet rozmowę sąsiadów i nas u nich zapewne też. Czy znacie jakies materiały? A może macie doświadczenie w tej sprawie? Poradźcie mi proszę :-)

Gość Iglonka
O, ja mam podobny problem. Kupiłam niedawno mieszkanko (swoje pierwsze, jak to mówią ciasne, ale własne;P) i planuję remont w najbliższym czasie. Niestety tak się złożyło, że moje mieszkanie, po części graniczy z windą. I wiadomo, sporo ludzi się tamtędy kręci, a co za tym idzie, jest dość głośno. Polecono mi położyć na ścianę coś w stylu paneli, ale z korka. Weszłam, poszperałam w necie, tutaj znalazłam informacje o ścianach korkowych http://www.wicanders.pl/SCIANY-KORKOWE (nota bene, całkiem fajnie to wygląda) podobno całkiem przyzwoicie wyciszają. Czy ktoś z Was ma w domu takie ściany? Jak to się sprawdza?

Gość gość
a ktoś może wyciszał ściany? Jakiej firmy produkty będą do tego najlepsze? może Isover???

Gość gość
są płyty dzwiękochłonne , korek grubszy pod karton gips też spoko

Gość zbereznik
korek jest drogi. welna chyba najlepsza i najlatwiej dostepna....

Gość Justynkaa

Ja również borykałam się z tym problemem, i tutaj na pomoc przyszła mi firma Architected Sound która znakomicie poradziła sobie z wygłuszeniem mieszkania. Od teraz mam ciszę i spokój. Polecam również ich zamówić.