Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uuuu32

Aborcja- Boże, dlaczego to robicie?!

Polecane posty

Gość uuuu32

Ostatnio spotykam się tutaj z coraz to większą ilością tematów o tym jak kobiety chca dokońać aborcji bo "coś tam im nie poszło" Ludzie! Czy Wy macie pojęcie,że to żywa istota?! nie ważne czy mieży 3 cm czy 1,5 m. To dzieckop,które nie prosiło się o przyjście na świat. Jak chciało się kochać to trzeba ponosić za to odpowiedzialność! Nie chciane dziecko juz jest w momencie poczęcia skrzywdzone, ponieważ jest niekochane, niechciane... a Wy jeszcze się go pozbywacie. Nie ma wytłumaczenia na cos takiego. Nie chcesz-urodź i oddaj. Na pewno inni je pokochają i dadzą to czego Ty nie mogłaś lub nie chciałaś. Partner Cie zostawia bo nie chce dziecka-kopnij go w dupę,zaskarż i wychowaj sama. Apeluję do Was i błagam! Nie popełniajcie tego błędu, nie wysyłajcie tyle duszyczek do nieba, nie każcie cierpieć im za swoje błędy! Sama jestem w ciąży (akurat moje dziecko to nie "wpadka") i nie rozumiem tego jak mozna tak robić bo nawet jeżeli bym wpadła to i tak bym zrobiła dla tego dziecka wszystko i była jak najlepszą matką. Jak możecie wybierać pomiędzy dzieckiem, a wykształceniem, figurą,pracą i innymi,a w rezultacie wybrać to drugie rozwiązanie...? Wierzcie mi,że wolała bym być nikim w łachmanach mimo,że ma się jedno życie i wychować dziecko niż pozbyć się i być kimś "w swojej podswiadomości" tylko z zewnątrz...

dziewczyno daj sobie dzis spokoj z tymi emocjami .Ciesz sie ciaza, swoim dzieckiem ,przygotowuj sie na ten piekny moment , ale pozwol innym decydowac o sobie .

jestes pewna że "inni wezmą, pokochaja i dadzą to, czego nie dała matka?"...to co robią te niechciane dzieci w domach dziecka?...

Chyba lepiej usunąć niż żeby te dziecko całe życie potem było popychadłem i gnojone przez niekochającą matke czyż nie? Ja np jakbym wpadła to jak mnie będzie stać to usune,w najgorszym wypadku oddam do domu dziecka bez skrupułów

Gość uuuu32
w tym właśnie sęk,że nie decydują tylko o sobie,ale też podejmują decyzję za te istoty...

zgadzam sie z eleene, aborcja powinnna byc legalna, kobiety usuwaly i beda usuwac dzieci i jak juz to maja robic powinny miec dobre warunki a nie u jakiegos "zimnego chirurga"

Gość uuuu32
oczywiście,że wiele dzieci siedzi w tych domach dziecka nadal,ale tez wiele dostaje szanse. Są dzieci,które potrafią się cieszyć wychodzacym słońcem, latem i innymi prostymi rzeczami i są mimo braku rodziny szczęsliwe.

Gość uuuu32
no jasne, lepiej rozszarpać bez uczucia na strzępy niz dać sznsę,tak...? Bożę! a pomyslałyscie,że gdyby wasi rodzicie mieli takie samo mniemanie to byśmy teraz nie rozmawiali...? a czy w ogóle macie tego świadomość jak proces aborcji się odbywa...?

wolalabym usunac, jakbym miala ciezka sytuacje finansowa to panstwo zabralo by dzieciaka wtedy kiedy zdazylabym je pokochac i oddaloby do jakiejs pseudorodziny zastepczej ktora jest lapczywa na kase i znecalaby sie nad nim albo by je zabila w wieku 5 lat- jak to sie slyszy coraz czesciej:p lepiej dokonac wyboru kiedy matka nie czuje wiezi z plodem czyli w pierwszych tygodniach ciazy, niz pozniej zabic narodzone dziecko jak mama madzi, po co dawac zycie jak pozniej dzieciaka moze spotkac cos gorszego...

oczywiscie , ze mam tego swiadomosc .Co to zmienia w sytuacji , ktora wydaje sie kobiecie dramatyczna ? Oczywiscie, ze lepiej zapobiegac .Jednak sa sytuacje, dla ktorych kobieta decyduje sie na ten krok .Nie nam oceniac ich postawe . Jestes w komfortowej sytuacji , bo ciaza chciana, zaplanowana , obok mezczyzna , ktory Cie wspiera .Mysle, ze gdybys byla matka samotna, bez zawodu , pracy , bez rodziny inaczej bys myslala .

Gdyby moja matka mnie usunęła to byłabym bardzo szczęśliwa :) Bo co mi dała? Całe życie wychowywałam się w patologii,ojciec alkoholik,bieda aż piszczała. I na co mi to było? Nic nie mam ani po rodzicach,ani po dziadkach. Jak zapracuje własnymi rękami to będe miała. Jak nie to trudno. A w tym chorym kraju to już w nic nie wierze.

nie wysyłajcie tyle duszyczek do nieba, nie każcie cierpieć im za swoje błędy! x masz meza i zostajesz zgwalcona, rodzisz dziecko i wychowujecie je zgodnie jak wlasne?

Gość uuuu32
no ale to mówisz o psychopatycznych przypadkach,które raz na iles sie zdarzają i niestety będą się zdarzać bo psycholi nie brakuje. z resztą w jakich Ty czasach żyjesz kobieto...? myślisz,że od tak zabiorą Ci dziecko, skoro nie masz funduszu,ledwo wiążesz koniec z końcem,ale kochasz dziecko i chcesz wychować...? chyba w innych państwach tak jest,ale w Polsce żadko zabieraja dzieci nawet z tych miejsc gdzie na prawde by się to przydało...

Gość uuuu32
do zawsze szczery- bez pomiaru wiem,że jest bardziej aktywny niż Twój. Więc niech taka zgwałcona kobieta odda dziecko w takiej sytuacji... chociaż dziecko to dziecko, nie jego wina,że zostało poczęte z gwałtu.

Gość uuuu32
do lateksova- rozumiem Twoją sytuację,ale to juz tak jest,żę trzeba sobie samemu w życiu radzić,a nie czekać aż Ci coś po kimś z nieba spadnie bo mozesz się nie doczekać. Ja też nie miałam kolorowo w zyciu. Mojej mamie było baaardzo ciężko tym bardziej,żę praktycznie mnie sama wychowywała,ale wiedziała,że tak będzie mimo to poświęciła się dla mnnie i mnie urodziła choć nie mogła zapewnić wszystkiego.

dziecko, wez ty napierw zbliz sie do slownika ortograficznego a pozniej zblizaj sie do forum w internecie x niech odda do adopcji? czyli kobieta to inkubator?

Dokładnie, z takim tatusiami co zostawiają kobietę w ciąży też do piachu, bo jak ktoś uważał na biologii to wie, że do zapłodnienia potrzeba 2 OSÓB :D Ale dla nieudacznika to szczegół ;)

Może by tego palikocia z tą bandą przygłupów wyskrobali! x masz na mysli brudzinskiego, gowina, kurskiego, hofmana oraz pawlowicz?

Gość Edward jesteś za inteligentny
na kafe. Piona :D

Aborcja to zabojstwo, a osoba ktora jej dokonuje jest zabojca i nie zmienic tego sto tysiecy napisanych slow:)🖐️

które żyją jak Pan Bóg przykazuje i takowych jest zdecydowana większość! x ta sama wiekszosc co chce pomnika na krakowskim czy ta sama co chce jarka na premiera?

@zs: a tak w temacie watku: czy jako damski bokser bijesz tez kobiety w ciazy?:)

Gość taaakktoojeest
Zawsze szczery ,nibyś inteligentny,a taki przygłupawy. Tak do ciąży dwoje jest potrzebnych ,racja. Może jak się chce dupczyć,to należy zwrócić uwage z kim się dupczysz. Przeważnie takie zachowanie jest postępowe u tych doświadczonych w tych sprawach,szkoda ,że z rozumem u nich gorzej!

. Tak do ciąży dwoje jest potrzebnych ,racja. x a umiesz odroznic nastepujace ciagi znakow: 1) "zawsze szczery" 2 "krwawy edward"