Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość śmieszne hehe

Śmieszą mnie ci wszyscy obrońcy ''moralności'', przeciwnicy aborcji

Polecane posty

A niby co ginekolog może stwierdzić o przyczynie poronienia? Był skurcz i doszło do poronienia, czy się to stało samoistnie czy przez upadek z roweru ginekolog nie stwierdzi. " Wiesz co, na takich szczegolach medycznych sie nie znam, wiec sie nie bede wypowiadal. "Masz racje, nie jest tak, płód nie jest traktowany jak człowiek i dobrze, bo gdyby był to kobietom żyłoby się strasznie ciężko. Nie tylko tym w ciąży. Są więc ludzie w świetle prawa "równi i równiejsi", a płód jest tym równym." No tak, wedle prawa czlowiek nienarodzony nie jest traktowany wedlug prawa tak jak czlowiek narodzony to przeciez wszyscy wiemy:)

Gość specyficzna sytuacja
A jak myślisz, dlaczego tak jest?

Shesadda cześć - " widzisz " mnie na gg ?:) bo już sama nie wiem co ise z moimi komunikatorami dzieje :)

Uff,byłam się pytać teologa-bo aż mnie samą to zanurtowało,właśnie wracam,no więc okazało się ze dobrze napisałam za pierwszym razem-że idą do nieba.To jest oficjalne stanowisko KK(zresztą uzasadnione Biblią-tak jak od początku rozumowałam).W encyklice Jana Pawła 2 Evangelium Vitae jest wyjaśnione "ganc genau";) No to ciesze się Maciek że się na coś przydało :) A tamte od Teperskiego lukałeś na tym drugim wątku?

Gość UK30
ja miałam aborcję kilka dni temu , miałam dwojaczki dwa jajka jeden miał 8 tygodni drugi 7 tyg . miałam swoje powody poszłam do lekarza , skierował mnie do Lndynu Marie Stopes . dali mi tabletki i tyle. nie ma się co rozczulac i za duzo myślec . dlaczego to zrobiłam , jestem zła , pojdę do piekła. itd. Kobieta ma swoje powody ma możliwośc dostania tabletki pod opieką lekarzy a potem za darmo tabletki antykoncepcyjne jak ja dostałam , to czemu nie ? Zawsze można zajśc w ciążę później , tabletka to nic wielkiego , szkoda że tak mało ludzi pisze o pozytywnej sprawie dokonania takiego wyboru .

Gość Aborcja ok ale nie może być
używana jako środek antykoncepcyjny czy jako metoda na uniknięcie odpowiedzialności czy ucieczka od konsekwencji.