Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaza3tygodnie

IMIE DLA CÓRKI-JAK DOGADAŁYSCIE SIE Z MEZEM?porady!!!

Polecane posty

Gość mamaza3tygodnie

Mam maleńki:) problem-niedlugo rodze a z mezem nie mozemy dojsc do porozumienia z imieniem dla corki.Ja mysle o Basi albo Hani a maz tylko o Gosi!!!Macie jakies sposoby na dogadanie sie?Aha pierwsza corka to Zosia-z tym imieniem nie bylo problemu bo od czasow narzeczenstwa czyli blisko 10 lat wiedzielismy ze bedzie Zosia albo Jasiu.Prosze o porady.

Gość Booombix
Powiedz mu, ze jak to On urodzi to będzie mógł imię wybrać :P ;)

Gość my przed ciążą
musisz go przekonać, że to imię nie będzie pasowało do waszego nazwiska

Gość sdfghjk
ja bym gosię i basię odrzuciła w przedbiegach bo rymują się z zosią i nie podoba mi się nazywanie rodzeństwa "do rymu" ;) możesz użyć takiego argumentu i zostać przy swojej hani :)

Gość kbghbgcjhbvhj
myślę, że on cię zdradza :) spałam z takim jednym tatą Zosi

Gość hmm....hmm...
u moich znajomych jak mieli taki dylemat dali dwa imiona. U nas jakoś tak ugodowo zostały imiona wybrane

"JAK DOGADAŁYSCIE SIE Z MEZEM" - urodziłam bliźnięta :D ja wybrałam jedno imię, on drugie ;) polecam ;)

Gość OlegKaEm
Hmm... Moja córcia aż do chwili narodzin nie miała wybranego imienia, właśnie ze względu na to, że nie mogłam dogadać się z mężem. Cóż, musiałam ustąpić mu i dać na imię tak, jak chciał, ale teraz jestem z tego wyboru naprawdę bardzo zadowolona :)

Gość moja kuzynka ma hanie i zosie
Ślicznie !

imię dla syna wybrał chłop i nie było na ten temat dyskusji, z imieniem dla córki było ciężko, bo wszystko co mi się podobało jemu kojarzyło się źle, ale w końcu przypadkiem objawiło nam się jedno, które wspólnie polubiliśmy, a że nie wszystkim z rodziny się podba to inna historia;) przejrzyjcie jeszcze jakiś spis imion, nie wierzę, że tylko 3 Wam się podobają i poczekajcie aż się urodzi, a jak Wam i wtedy nic nie będzie pasowało to losowanie;)

my jak dowiedzieliśmy się o ciąży jak był 5 tydzień, w 7 tygodniu potwierdzona a jakoś po 8 tygodniu wybraliśmy imiona. Otworzyłam stronę chyba nawet z Pampers z imionami dla dzieci i czytałam i mówiłam jak mi się jakieś podobało, mąż robił tak samo i w końcu obydwojgu spodobała nam się Laura, nie mieliśmy od tamtej pory żadnej wątpliwości, co do imienia dla chłopca nie bardzo mogliśmy się dogadać, mąż chciał Kacper ja nie bardzo ale w końcu stwierdziłam, że jeśli tak bardzo chce to niech będzie ale w brzuchu i tak córa :) Drugie imię - od dawna było wiadomo, że damy po swoich dziadkach tzn ja po babci dla córki, a jesli syn to po dziadku męża.

Gość mała niunia..,,,
A u nie za pierwszym wypisywaliśmy na kartkach imona, które nam się podobają, dwa były takie same i z nich wybraliśmy, za drugim razem też mieliśmy wybrane dwa, ale do końca nie wiedzieliśmy które, dopiero przed zarejestrowaniem córci mąż dzwonił i pytała które ma nadać, mi było obojętne, więc sam wybrał. A teraz wybiera mąż i dwie córki, czyli są 3 imiona, podoba mi się zwłaszcza jedno, ale powiedziałam, że to ich decyzja. Powodzenia autorko. A może jeszcze poszukacie? Moja bratowa sama zadecydowała o imieniu, brat się zgodził, ale wiem że ma żal chociaż tego nie mówi.

Gość ja też mam
Ja też mam Zosię i Hanię bo się imiona nie rymują a znam jeszcze jedną panią co też ma tak nazwane córki :D

Siostra i szwagier mieli podobny problem. Na porodówkę jechali bez imienia :) No ale jak się dziecko urodziło to szwagier w przypływie miłości do siostry i malucha przystał na jej typ i zaczął zwracać się do dziecka imieniem, które ona wybrała

a może nadać dziecku dwa imiona - jedno według Twojego gustu, drugie proponowane przez męża. A jeśli i to będzie problematyczne - które z dwóch imion ma być tym pierwszym - dogadajcie się tak, że np będziecie zwracać się do dzieciątka jakimś pseudonimem. Wiem, że to może dziwnie brzmi, ale mój przykład jest taki - mam imię przypadkowe, zaproponowane przez pielęgniarkę w szpitalu, bo rodzice mieli kilkadziesiąt(!!!) pomysłów i zero zdecydowania. Tato chciał zmienić przy chrzcie, twierdząc, że imię mam banalne, ale mama uznała, że jest bezpretensjonalne i tak zostało. Obie babcie odkąd pamiętam wołały na mnie Poziomka i nawet do tej pory - jestem już dorosła - w kręgu najbliższej rodziny funkcjonuję jako Poziomka i nikt już nie zwraca uwagi na to, że były problemy z nadaniem imienia - ono jest czymś urzędowym.

ja jestem wredna nawet w ciąży nie jestem a juz mam wybrane dwa imiona przed ślubem spytałam się czy mój Luby wybiera imię dla dzieci czy nazwisko?:) I zgadnijcie co wybrał :D