Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozyczka18tc:):)

18 tydzien ciazy a wielkosc dziecka i brzuszek?? :(

Polecane posty

Hej dziewczyny ile mierzylo wasze malenstwo w 18 tygodniu??? wyczytalam ze prawidlowo powinno juz miec 11-12 cm i sie troszke boje poniewaz ja mam maly brzuszek dopiero nie dawno mi zaczelo byc go widac i watpie ze miesci sie tam dziecko ktoro ma 12cm do tego jeszcze lozysko sama nie wiem co mam myslec:( ostatnie usg mialam w 13 tygodniu teraz jestem w 18tc i nastepne usg mam dopiero za 3 tygodnie.

Gość U mnie brzuch
zaczął rosnąć dopiero po 20 tygodniu i to też nie w jakimś ekspresowym tempie.

zapomnialam dodac ze w 13 tygodniu mial prawie 7cm. jak to bylo u was czy to mozliwe ze dziecko ma juz 11-12cm a moj brzuch na to nie wyglada????

Gość A 12 cm
to tak dużo? Że spodziewasz się już brzucha? Niektóre na tym etapie ciąży są płaskie.

tylko ze ja jestem w 2 ciazy mam juz syna ma 5 lat i slyszalam ze w drugiej brzuch widac szybciej no mi go widac juz (nie da sie ukryc ze jestem w ciazy) ale jak sobie pomysle ze tam jest dzidzia ktora powinna miec juz z 12cm to jakos nie jestem przekonana poniewaz nie moge sobie wyobrazic gdzie ono sie tam miesci razem z lozyskiem itp..

Nie przejmuj się każda kobieta ma inaczej mi np brzuszek wyskoczył mały już w 10 tc teraz jestem w 25 tc i mam prawie 100 cm w brzuszku :) a mój maluch w 12 tc miał niecałe 6cm :) teraz już podskoczył i dużo waży ale każdy ma inaczej :)

dodam tez ze jestem bardzo malutka i szczupla

mam nadzieje ze wszystko z nim ok moze za bardzo przesadzam

ehh na dodatek pomylilam sie i nie 11-12cm tylko juz 14cm powinnien miec:/ dodam stronke gdzie mozna sobie to obliczyc wpisuje sie tydzien ciazy i wychodzi ile powinno mierzyc i wazyc. http://www.ciazowy.pl/kalkulator,miary-i-wagi-plodu.html#kalkulatormiary

ja w 18 tyg nie miałam nic a nic, teraz jestem w 30 tc i ledwo siedzę ;) cierpliwości:) nie napisze ile miał cm itd bo mam lekarza starej daty i nie robił mi takich badań, miałam tylko jedno usg i badania ogólne krwi...

Nie przejmuj się. :) u mnie w 13tyg. Maleństwo też miało ok 7 cm. A brzuszek zaczął rosnąć tak konkretnie grubo po 20 tyg., jeszcze w 24-25 niektórzy nie wierzyli, że jestem Ciazy. teraz jestem juz w 35 tyg. i brzuszek od paru tygodni rośnie w takim tempie, ze szok!:)

tez jestem w 18 tyg. brzucha nie mam i waga stoi w miejscu ;) nie czuje ruchow. dzis mam wizyte u lekarza zobaczymy co on mi powie

ja bylam plaska do 7 miesiaca potem dopiero zaczelobyc widac a dzieciaczek byl zdrowy wiec sie nie mart :)