Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kosmita z jowisza

powiedzcie tak szczerze - opłaca się iść na anglistyke/polonistyke? szczerze

Polecane posty

Gość kosmita z jowisza

czy sa jakieś realne szanse po tych kierunkach jeszcze? jak to wyglada na rynku? ewentualnie czy bylaby praca za granica...??? moze jakas specializacja po tych nierunkach jest oplacalna> bardzo dziekuje za odpowiedzi

Język obcy zawsze ci się przyda. Angileskki jest bardzo popularnym językiem na świecie, wszędzie sobie dasz rade jak znasz angielski. Polonistyka w tym kierunku,jak najbardziej to jest kierunek z przyszłością.

Gość kosmita z jowisza
szanse na prace -na prawde uwazasz, ze polonistyka jest w miare przyszlosciowym kierunkiem?

Gość kosmita z jowisza
ponawiam:)

kosmita z jowisza, myślę, że post maludy to był sarkazm ;)

Gość kosmita z jowisza
kasumii-no, moze.... ;) a Ty jaka masz opinie? szczerze, szczerze! - wszystko mnie zainteresuje.

Gość aslfkalkf
polonistyka absolutnie nie jest dobrym kierunkiem, sama skończyłam i przez parę lat nie mogłam znaleźć pracy w zawodzie. W końcu musiałam się przekwalifikować

Gość kosmita z jowisza
tzn zdawalas inne studia?

Gość emyly
Pracy nie bylo, nie ma i nie bedzie bez wzgledu na twoje studia wiec wybierz to co lubisz, przynajmniej bedziesz robila co lubisz

Gość emyly
W sensie studiowala co lubisz

Gość kosmita z jowisza
po politechnice sa ;) i ta wybiore to co kocham, ale moze sa jakies osoby, ktorym sie udalao-zawszee lepiej posluchac. i te opinie na temat bezrobocia tez sa dla mnie wazne. moze ktos jescze napisze swoje doswiadczeniA?

Gość kosmita z jowisza
jestem chlopakiem;)

nie, nie i jeszcze raz nie! - po anglistyce i polonistyce praca jako nauczyciel tylko. Nie mysl ze bedziesz tlumaczem, albo ze za granica przyjma cie z otwartymi rekami. teraz kazdy zann angielski i opalca sie miec jakis inny zawod w zanadrzu. Ilu tlumaczy potrzeba? Nie wybieraj studi humanistycznych. Inzynieria, ksiegowosc, konkretne zawody to to czego szukaja pracodawcy - kierunki ogolne to nie nie nie.

politechnika jak najbardziej tylko nie marketing i zarzadzanbie - trzeba myslec przyszlosciowo, tez bym postudiowala sobie przez 5 lat polska literature ale rodzine trzeba utrzymac

Gość zabanabetonie
Nie można traktować FA jako darmowy kurs angielskiego, to jest sprawdzenie i utrwalenie nabytych umiejętności, nauka szczegółowego słownictwa, rozumienie tekstu czytanego i słuchanego, fonologia, fonetyka, literatura ang., historia lit. i wykłady teoretyczne pod kontekstem nauczania i tłumaczenia.

Gość kosmita z jowisza
a czemu na tlumacza nie ma szans? wiec jest maly wybor-albo tlumacz, albo nauczyciel. ale przeciez zawsze mozna zrobic jakas specializacje, prawda...???

Gość zabanabetonie
Możesz zostać tłumaczem,ale czasem jest tylko specjalizacja nauczycielska i tłumacza sobie robisz na magisterce dopiero. Ja zrezygnowałam z FA i nie żałuję to nie dla mnie, angielskiego można bez problemu samodzielnie za darmo się poduczyć.

Gość HeWolf
Nie, nie opłaci Ci się ponieważ teraz jest zaptrzebowanie na zawody techniczne bo już takich magistrów polonistów na kasach w tesco są mrowia.

Gość mkmkmd
Kierunki humanistyczne i przyrodnicze są do doopy

Gość vxvvxcvxvxvx
a wiec odpowiam szczerze. NIE

Gość moze komus sie udalo up
...

Gość fgfghgjjh
"Nie wybieraj studi humanistycznych. "--> ty analfabeto najpierw polskiego sie naucz a potem pisz bzdury, ze teraz kazdy zna ang 🖐️ wy tak znacie angielski jak polski, ze byki robicie w najprostszych wyrazach 🖐️

Gość kosmita z jowisza
podnosze i czekam na opinie

Gość kosmita z jowisza
...........

Gość kosmita z jowisza
:O

Gość czerwona prada
Nie, nie ma szans na pracę. Humanistyczne kierunki są zbyt przesycone, a pracy nie ma, bo nie ma miejsc pracy dla takich osób - po prostu za dużo osób kończy takie studia. Największa szansa na pracę w zawodzie to kierunki medyczne/techniczne/ścisłe i po zwykłej zawodówce- jak najbardziej 🖐️