Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Oficjalne pytanie

Czy na wymiary 88/66/91 pasuje bardziej 36/38 czy 38/40?

Polecane posty

Gość rmpqnqqmq
88/66/91 88 to nie duze cycki boze kochany to ja mam 93 i tez nie mam duzych za to talie masz waska, 25 roznicy pomiedzy pasem a biodrami

Eee.. Ja mam 90 cm w biodrach i w szafie same jeansy rozmiar 34. Nic mi sie nie wylewa z nich, a ostatnio nawet zrobiły sie troche wiszące na udach, odkąd regularnie biegam i wychudłam bardziej. 84 na górze- same bluzki i koszule w rozmiarach xs, czasami s, ale częsciej S juz po prostu wisi mnie w ramionach, albo na biuście... Stringi też noszę rozmiar S, i jakoś nie mam problemów z zakładaniem, czy zdejmowaniem. x Także moje pytanie, jak chcecie wpakowac autorke tematu w rozmiar 40. Bo ja już w 36 wyglądam jak w worku na ziemniaki...

Gość izolda.
Zalezy też ile masz wzrostu. Mam podobne wymiary, mieszczę się w 36,ale zazwyczaj kupuję 38.. chyba,że jest gdzieś zaniżona rozmiarówka. Ja mam 173cm wzrostu,a te 36..to na jakieś karakany porobione, wiec w 38 czuję się bardzo dobrze,

Zbieram Ślimaki - no prosze, jedna z niewielu sensownych odpowiedzi juz myslalam ze jestem z innej planety!

Zbieram ślimaki, Nosisz rozmiar 34 przy biodrach 90cm? sama mam w obwodzie ok 92 i noszę 38/28. Mam sporo starych spodni w rozmiarze 34 i nie ma szans abym wcisnęła w nie tyłek :(

Poważnie, żadnych większych teraz nie mam w szafie :p Jak ważyłam 5-6 kg wiecej nosiłam 36. :| Także nie rozwiąże waszego problemu rozmiarowego, bo nie ogarniam. Chyba z ciekawości pójde w weekend do galerii pomierzyć spodnie po sklepach, czy w przeciągu ostatnich kilku miesiecy rozmiarówka nagle uległa zmianom, ale nie sądze. x A może to kwestia tego, że ja nie nosze biodrówek? Może po prostu o fason chodzi. Różne fasony jednak różnie leżą, więc może to to.. A ja sie jednak w biodrówki nie pakuje, bo mój tyłek nie jest biodrówko-przyjazny...

dżinsy mają inne rozmiary niż reszta konfekcji przecież

ja mam 95 w tylku i nosze S, mam na sobie spodnie M ( jedyne w mojej szafie ) i wisza mi na dupsku, gdyby nie pasek ( ktorego nieznosze ) to zleca mi z tylka

wymiar wymiarowi nie rowny, u mnie w pracy sa damskie gacie robocze, takie jak dla pielegniarki, kazdy bierze xs a reszta wisi nietknieta , mnie grubej babie spadaja one z tylka bo za luzne, natomiast normalnie mam m lub nawet l ,a teraz koszulke oznaczona jako xxl mniejsza od s a co do wymiarow to gratuluje idealnej figury, na pewno nie 38-40 one sa dla wielorybow 92-70-85

Ja mam w tyłku 92 i nosze raczej 38/40, dodatkowo jestem niska. Co do biustu 88, to kwestia tego ile się ma pod, ja mam teraz 92 w biuście a 64 pod i są całkiem spore. Ale przy wymiarach 92/60/92 ubieram się raczej w M-ki i 38/40, bluzki mi się zdarzają 36.

już pomijamy te radykalne różnice w rozmiarówkach. Ja mam podobne wymiary do autorki i na pewno nie mam dużego biustu a bluzką XL to mogłabym się dwa razy owinąć...

Gość 656565r654
niby z tym wzrostem ro prawda ale nie do konca. mam 172 cm wzrostu i odkad schudlam do 46 kg to ubrania xs sa na mnie za duze i ani razu nie spotkalam sie z tym ,zeby byly za krotkie. to sie jakos rozklada inaczej chyba po prostu. ale nie mam pojecia jakie mam wymiary,nie mam ze tak powiem drobnej budowy wiec przy tej wadze wystaje mi kazda kosc, ale np w biodrach wydaje mi sie ze nie jestem jakos waska, mam calkiem szeroko rozstawiona miednice

Bo rozmiary XS/34, wcale nie są krótsze dużo od ubrań w rozmiarach troche większych... Czasami w ogóle niczym sie nie różnią poza wielkością wszerz. Więc raczej niska dziewczyna, jaką ja jestem, po prostu musi sobie takie spodnie skrócić np, albo nie kupi sukienki, bo niby na szerokość okej, ale na długość już cos nie tak z nią. Przynajmniej tak wyglądają moje doświadczenia ;P.

Gość wiekszosc jest szyte pod katem
modeleczek, czyli wzrost 1,8 i waga 45 kg, niestety marzenia producentow mijaja sie z rzeczywistoscia

Gość mała ess
38. Ja mam mniej w pasie i 3 cm mniej w biodrach i noszę Skę. Tylko niektóre bluzeczki XS bo mam płaski brzuch.

Gość żę tak powiem
Ja mam 90 w biodrach i w życiu nie wcisnęłam na sobie jeansów XS, przeważnie kupuję jeansy rozmiar 27/28 a to napewno nie odpowiada rozmiarówce XS tylko raczej S/M

Gość żę tak powiem
a z tym że rozmiar XS jest krótszy to często prawda. Niezawsze ale mi osobiście się zdarzyło że bluzka czy kurtka z rozmiaru XS ogólnie była ok poza tym że miała np krótkie rękawy.