Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kum kum :)

Mieszkaliście dłużej poza Polską? Chciecie tam wrócić?

Polecane posty

Troche to przypomina Twój powrót z Rosji i pozwól ze przypomne ze tydzień po tym powrocie na forum pisałes tylko po rosyjsku x czy juz kompletnie cie pojebalo? naprawde nie potrafisz rozroznic jednej kwestii od drugiej? x zreszta co ja bede tlumaczyc oslowi, wiatrak, siedz dalej w holandii i wachaj tulipany :-)

Nie zapluj się tylko zawsze szcekający :D Może śliniaczek załóż i to pomoże :D

Gość emyly
Nie trzeba miec obywatelstwa brytyjskiego by dostac pozyczke studencka na tych samych zasadach co rodowici, wystarczy mieszkac tutaj 3 lata (miec potwierdzenie). Anekatips- masz paszport gb? Masz dwa obywatelstwa? Wiem ze moglabym wyszukac informacji w necie ale moze szybko mi odpowiesz ;). Mialas jakis egzamin? I jakie koszta? Chodzi mi o obywatelstwo.

czyli ten temat ma polegac na narzekaniu na Polske, rozumiem? czyli nihil novi :o

Sasanka temat topika to \Mieszkaliście dłużej poza Polską? Chciecie tam wrócić?/ Trochę druga część tematu nie pasuje bo z tego co widać większość osób nie musi wracać z tego powodu że do tej pory za granica siedzą. Co w tym dziwnego że ludzie narzekaja?? Ludzie zawsze na coś narzekają. Zresztą ja bym tego nie nazwał narzekaniem tylko stwierdzeniem faktów i nie próbuj wmawiać ludziom tak jak to robi zs że Polska to nie bagno bo patrząc trzeźwym okiem na to co się w Polsce dzieje ze stopą bezrobocia która rośnie idzie dojść do takich samych wniosków. Chciałbym zauważyć że gdyby w Polsce ludzie mieli możliwość pracy to nie wyjeżdżaliby masowo za granicę. Ponadto pragnę zauważyć że mimo wyjazdu za granicę 4 milionów Polaków stopa bezrobocia stale rośnie i nie zapowiada sie na to żeby miała przestac rosnąć co prowadzi do wniosku że jednak w Polsce jest jedno wielkie bagno bo jak nazwać sytuację w której mimo coraz mniejszej ilości chetnych do pracy w Pl bezrobocie dalej rośnie?? Dodatkowo zauważ co robi rząd. Zamiast starać się zachęcić Polaków do zostania w kraju obniżając np. VAT lub obniżając wiek emerytalny rząd podwyża VAT i wiek emerytalny :D Jak tego bagnem nazwać nie mozna to rzeczywiscie Polska to kraina mlekiem i miodem płynąca :D

Mój naród leży w dwóch państwach, wiec ja tam jestem dwupaństwowy, przyjdzie czas jak znów zawalczymy o swój naród i wtedy już litości polakom nie okażemy, przykro mi, takie życie.

byłam prawie 4 lata w Norwegii.....i wracam od sierpnia!!!!!!..troche mnie wkurza pora roku od listopada do lutego,kiedy jest ciemno prawie do godz.10 rano!!!! ale za to latem Oslo.....i cała Norwegia jest superrrrrrr;)