Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niunkapolklo

czy mamy szanse na dziecko w takich warunkach???

Polecane posty

Gość niunkapolklo
ja jestem odpowiedzialna i dlatego chyba sie roznimy z moim mezem bo on zyje chwila i nie mysli o tym co bedzie jutro czy za rok tylko mowi "jakos to bedzie" i tyle

Gość g666677777
mysle zebys sie jebla w ten pusty sagan-odpowiedz sama przyjdzie:)

Gość Izabelka......... ...:)
znam kilka takich par ktore mowily " jakos to bedzie" ale jakos zle ciagle bylo.

Gość niunkapolklo
up

Gość niunkapolklo
ja tak nie mowie to moj maz tak mowi i nie wiem jak mam mu przemowic do rozumu co byscie powiedzialy na moim miejscu?

Gość mieszknkanka stolicy
kolfkikt ale jej to przeszkadza, że ją utrzymujecie?? a co by zrobiła jakbyście poszli na swoje?? skąd by miała pieniądze na utrzymanie mieszkania? a na wnuka nie może przepisać?

Gość asdderefdfd
a ja uwazam ze powinniscie sie decydowac na dziecko poki nie ma miedzy nimi jeszcze za duzej roznicy bo potem bedzie tylko gorzej i syn bedzie mial pretensje do was!!! nie mozecie tego tak odwlekac bo bedzie niedobrze wiem co mowie!!! i jesli jest szansa to ulokowac tesciowa w kuchni i jak najszybciej zalatwic sprawe z meiszkaniem niech je przepisuje na was!!!!!! a jak nie to baju baj nie bedziecie jej utrzymywac przeciez!!!

Gość niunkapolklo
no to jest na zasadzie wymiany ona nam udostepnila swoje mieszkanie w zamian za to ze bedziemy ja utrzymywac... nie wiem na wnuka moze by przepisala nie myslalam o tym jeszcze a w ogole mozna mieszkanie przepisac na osobe niepelnoletnia?

Gość asdderefdfd
ta tesciowa wasza to chyba ma jakies problemy ze soba!!!!!!!!!!! wez ja na rozmowe o spokojnie pogadaj powiedz o tych planach z dzieckiem!!!!! na pewno zmieni zdanie!!!!! po drugie nie macie mozliwosci wydzielenia jakiegos pokoju z tego waszego polaczonego z kuchnia?????????????? jesli tak to robcie tam malutki pokoik dla tesciowej a dzieci mieszkaja razem mysle ze jest to dobre rozwiazanie a jesli nie to niech spi w kuchni skoro macie taka mozliwosc!!

Gość niunkapolklo
niestety nie jest to tak duzy pokoj zeby z niego jeszcze wydzielic jeden nie ma na to miejsca chyba zeby zabudowac balkon o czym tez myslelismy ale nie wiem czy to sie nie mija z celem

Gość mieszknkanka stolicy
póki co to wieksza przysługe Wy robicie jej, skoro płacice za wszystko to co za różnica czy płacice teściowej czy komuś obcemu?? A ona z marnymi groszami sama nie dałąby rady.

Gość niunkapolklo
up

Gość szalona żaba na odwyku 2
Najpierw załatwcie sprawe mieszkaniam potem pomyślcie o dziecku. A co będzie jak Ty będziesz w ciązy, a ona Wam wypowie mieszkanie??

Gość niunkapolklo
ja wiele razy mowilam mezowi zeby sie pogodzil z matka zeby w koncu zalatwic sprawe tego mieszkania ale on sie tym w ogole nie przejmuje mowi "jakos to bedzie" i sobie dalej zyje nieswiadomie i za nic nie chce sie z nia pogodzic myslicie ze jakbym pogadala z tesciowa to by zmienila zdanie?

Gość niunkapolklo
tylko ze najgorsze jest to ze tesciowa calymi dniami przesiaduje u swojej siostry a tam jej gadaja na nas ciagle jacy to my jestesmy niedobrzy a ona jest podatna na takie cos bardzo i potem przychodzi i ma do nas pretensje nie wiadomo o co a za pol godziny juz zmienia zdanie i jestesmy dobrzy

Gość asdderefdfd
kobieto ty sie nie zastanawiaj nawet bierz tesciowa na rozmowe i albo w jedna albo w druga strone!!!!!!!!! albo mieszka z wami i przepisuje wam mieszkanie albo niech przepisuje na siostrzenca a wy sie wyprowadzajcie jak najszybciej!!!!!!!!!!!

Gość Podsumujmy bo to komiczne
- mieszkacie nie na swoim mieszkaniu 123 - utrzymujecie teściową, która gra wam na nosie w sposób nieprawdopodobny - spłacacie JEJ długi, a ona zamierze mieszkanie zostawić nie rodzonemu synowi, ale siostrzeńcowi, przez którego te długi ma! 123 - wasze dziecko śpi w pokoju z babką. w dodadtku jest to syn. czekam aż to będzie już nastolatek, chciałabym to zobaczyć :D 123 - Twój mąż nie umie zadbać należycie o rodzinę (nie macie w ogóle pieniędzy, nie macie mieszkania, nie macie nic), ale namawia Cie na dalszy rozród 123 - docelowo sytuacja ma wyglądać następująco: wy w jednym pokoju, w drugim babka z wnukiem i wnukiem (a może wnuczką, to będzie jeszcze zabawniejsze), a po śmierci babki: siostrzenieć na mieszkaniu, a wy na bruku. 123 Piękne ! :) 123 To prowo musi być :)

Gość to wszystko rzecz wzgledna
w podobnych warunkach za komuny rodzila sie wiekszosc waszych rodziców. Mieszaknie przy rodzicach czesto i rodzenstwie malzenstwa z dziecmi bylo powszechne, i nie w zadnej patologii. Dobrze, jak byl osobny pokój. Nie bylo mieszakań na wynajem, tylko co najwyzej pokoje, bo nie wolno bylo miec drugiego mieszknia i w nim nie mieszkac, wiec nie mial kto wynajmowac. A na wlasne mieszkanie czekało sie latmi ( ja np. 18). Jednak duzo sie zmieniło...

Gość niunkapolklo
a co sadzicie o tym zeby ten balkon zabudowac i tam zrobic maly pokoik dla tesciowej?

Gość 8765
ja tego nie rozumiem... dlaczego tesciowa splaca za siostrzenaca kredyt? jemu placi, a wy ja utrzymujecie, placicie za mieszkanie a ona moze przepisac JEMU mieszkanie. kurde to niech on ja utrzymuje. powiedzial, ze da wam czas sie wyprowadzic? pewno taki czas, jak teraz placi raty. a pomyslalas, ze babcia moze kiedys zostac leżącą? i co wtedy? jak sobie wyobrazasz syna lub dwojke dzieciakow w pokoju z niedołężną starownika? to ja majac 100m2 mieszkanie, z jednym wolnym pokojem zastanawiam sie czy postarac sie o dziecko, a ty ledwo ciagnac koniec z koncem, bez zadnych warunkow mieszkaniowych chcesz drugie? kurcze skoro tesciowa taka madra to sie wyprowadzcie i ciekawe co wtedy zrobi, czy siostrzeniec dalej bedzie taki kochany.

Gość niunkapolklo
tesciowa jest po prostu wpatrzona w tego siostrzenca jest jej oczkiem w glowie

supoer pomysł, zainwestujecie kupe kasy, a potem i tak mieszkanie będzie na siostrzeńca. Najpierw sprawa z mieskzaniem, a potem cala reszta. A w ogóle to się da tak zrobić?? Pewnie trzeba mase pozwoleń, i co na to teściowa??

Gość Podsumujmy bo to komiczne
Ale to WY pozwalacie na tę sytuację! Niech się mąż rozmówi z matką, uświadomi pewne rzeczy. Przecież wy się mozecie wyprowadzić i sami się utrzymywać, mieszkanie wynająć, a ona niech sobie żyje z emerytury, jak tak kocha siostrzeńca. Jak syn może pozwalać, żeby jakis gówniarz się rządził, to jakaś ciota ten Twój mąż, już ja bym się rozmówiła z gnojkiem. Chce mieszkanie? To razem z babcią i swoimi długami.

Gość dziecina
To fakt,że kiedyś dzieci chowały się w jednym pokoju i jakoś to było,że ludzie mieszkali całymi rodzinami.Ale tu sytuacja jest patologiczna i dziwie się,że tak na spokojnie do tego podchodzicie.Zrozumiałabym,że utrzymujecie teściową bo jest chora czy w życiu jej się nie ułożyło, czy nawet,że wzięłaby kredyt na siostrzeńca a ten ją oszukał i musi teraz to spłacać.W waszym przypadku jest jednak inaczej, musi mieć dobre relacje z siostrzeńcem skoro chce mu przepisać mieszkanie ( tak w ogóle to niezły pazerniak z niego).W życiu nie pozwoliłabym na taki układ. A na długo ma teściowa ten kredyt?bo nie odpisujesz na to pytanie.

autorka nie odpisuje też dlaczego siostrzeniec nie spłaca kredytu. Ale widać że sieroty z nich, teściowa robi co chce oni jeszcze są jej wdzięczni.

Gość jdsfsijfsijfv
i co??

Gość niunkapolklo
tesciowej kredytu zostalo jeszcze 9 lat...

Gość niunkapolklo
a siostrzeniec nie splaca bo po tym jak tesciowa wziela na niego kredyt to stracil prace i ona sie zobowiazala ze to zaplaci a teraz on juz pracuje a ona nadal placi niby mowi jej ze kiedys jej odda te pieniadze z nawiazka ale ja w to nie wierze

Gość ???????????
współczuję....wiesz moja teściowa zajmuje 2 pokoje..my jeden wwe wrześniu kupujemy mieszkanie...i nie obchodzi nas że nie będzie miała za co żyć!!!!

Gość niunkapolklo
up