Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cojamamm39

pomóżcie błagam co ja mam robić??

Polecane posty

Gość cojamamm39

mam 17 lat mieszkam z rodzicami. ojciec alkoholik ja już się przyzwyczaiłam ,że ten gad nigdy się nie zmieni.najbardziej szkoda mi mojej mamy ten sku..syn się nad nią znęca psychicznie.ciągle drze tą pijacką mordę i jej dokucza.ona nie odejdzie nie wiem co robić...na policje kiedys dzwoniłam nic nie daje.

Gość cojamamm39
czy ktos mi odpowie na powazny temat czy tylko umiecie odpowiadac na zalosne tematy?

Gość komsi9000
Dlaczego Twoja matka nie chce od niegi odejść?

Gość cojamamm39
na jaką obdukcję co ty czlowieku piszesz . napisalam znecanie psychiczne nie fizyczne... nie moge sie wyprowadzic ?gdzie haha chodze do liceum nie mam pracy

Gość cojamamm39
nieprawda moja mama poprostu nie ma sily nie ma kto nam pomóc . jesteśmy sama nie mamy od nikogo sparcia. nie osadzaj ludzi.!!!!!!!!

Gość Goldi 2011
A dochodzi do rękoczynów?

Gość agnes18223
idz do opieki powiedz jaka jedt sytuacja. moze zmusza go do leczenia. powinni ci pomoc w opiece.

Gość Goldi 2011
Ok, nie wyświetliły mi się wcześniejsze posty. A dlaczego policja nie chce pomóc?

Gość cojamamm39
to nie jest zadna prowokacja.. poprostu naprawde twoja porada była na tyle zalosna ,ze nie moglam tego inaczej skomentować 17-letnia dziewczyna ma sie wyprowadzić?dokad ? mysl czlowieku

Gość lalale
Na początek może jakiś tel. zaufania żeby mamie ktoś pomógł , potem psyholog! Można nagrać jak sie ojciec znęca na kamerke nawet tel. i już masz dowód na policji .Myśle że nie bedzie łatwo jeśli trwa to długo ale jesli mama nie podejmnie żadnych kroków radykalnych to skonczy sie żle.

Gość cojamamm39
z roku na rok jest gorzej,czym starszy tym gorzej

Gość Ciężko się czyta takie posty.
Witaj, w tej sytuacji proponuję nagrać bluzgi ojca i udać się z tym na policję.Przecież muszą zareagować; znęcanie psychiczne tez jest karalne!Jeżeli policja nie zareaguje napisz skargę do prokuratury, zobaczysz jak prędko przyjmą zgłoszenie. Są również telefony zaufania które mają rozeznanie co z Twoim ojcem zrobić?!

Gość --madralla---
www.dda.pl topik Dorosle dzieci alkoholikow poza tym to: wszelkie sluzby beda splawiac, aby nie miec problemu i zajecia z dziadem. Mozna dziada zmusisc do leczenie o ile zagraza sobie lub wam, w praktyce to wyglada tak, ze musi dojsc do tragedi zeby cos sie ruszylo

Gość --madralla---
aha-dziad moze probowac odebrac sobie zycie, bo jemu alkohol tez szkodzi, wiec w pewnej chwili bedzie probowal sie np.powiesic (sytuacja autentyczna opowiedziana podczas mityngu dda przez syna alkoholika)

Miałam podobn sytuację.. Może porozmawiaj z nim jak jest trzeźwy, może namówiłby się na terapie.. niech zrobi to dla rodziny