Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czterdziestka dwojka ;)

czy sa tu Panowie kolo 40-tki?

Polecane posty

hahaha Raven_na ...no mnie się tak właśnie widzi idealny związek :) z miejscem na szaleństwa, zaskakiwanie partnera, swoją przestrzeń tyle tylko że trzeba uważać aby ta własna przestrzeń nie powodowała oddalenia partnera. Zresztą większa część tej dyskusji jest akademicka bo od początku nie zdefiniowano pojęć i stąd pozorne różnice zdań. Pisząc o rezygnacji z części siebie o poświęceniach i kompromisach nie miałem na myśli jakiejś symbiozy, patologicznego uzależnienia czy rezygnacji z siebie ...przede wszystkim każdy z nas jest indywidualna osobą z własnymi zaletami, ułomnościami, zdolnościami, potrzebami i każda ze stron jeśli zdecydowała się z kimś być musi mieć tego świadomość i zdecydować czy chce i umie być z kimś tak "wyposażonym" przez naturę i ukształtowanym przez dotychczasowe życie. Nie powinno tu być miejsca na spekulacje ....aaaa tam, nie pasuje mi to czy tamto ale dla mnie on/ona się zmieni i będzie dobrze. Nawet kiedy nie spekulujemy po dłuższym byciu razem może okazać się że wyszły dopiero jakieś sprawy "w praniu" i tu jeżeli nam zależy zaczyna się sprawa kompromisów i rozmawiania o tym co nam nie odpowiada ...

Ta nadmierna ufnosc w zmiane partnera wykazuja chyba czesciej kobiety ;) Poza tym i tak nie jestesmy w stanie sie do konca poznac. Przeciez nie znamy nawet samych siebie tak na 100%... Powiedziala, co wiedziala :D Jakos samo mi tak wyszlo. x

ja kiedys uslyszalam, ze jestem tak "upierdliwa, ze mi nawet niespodzianki zrobic nie mozna" :D chodzilo o to, ze ktos sie staral z impreza-niespodzianka plus nocleg w obcym miejscu. No ale o tym to ja juz musialam wiedziec, bo bym bez swojej szczoteczki do zebow, kremu itp.nigdzie "z marszu" nie zostala :D I macie tu ideal - stara sie, a druga strona taka niedopasowana, ze strach :) ...skonczylo sie na tym, ze o zabraniu szczoteczki do zebow musialam sie dowiedziec przed wyjsciem z domu. I wtedy uslyszalam co powyzej ;)

....szczoteczkę i Twoje potrzebne rzeczy można Ci było zabrać i zapakować bez Twojej wiedzy :) i dopiero na miejscu byś się dowiedziała :)

rzecz byla w tym, ze ja bylam umowiona "na miescie" z kolezanka. Potem chcialam wracac do domu. A ona (wmieszana w spisek) miala mnie zatrzymac i namowic do zmiany lokalu.. Znajomy wciaz sie dopytywal co bede robic wieczorem (a mieszkal kilkaset km ode mnie) i wkurzal sie, ze wracam do domu po kawie z kolezanka. A ja nie wiedzialam o co mu chodzi??? :D co on sie tak przejmuje, ze nie chce swietowac urodzin???

42 to nie byl ideal ;) Ideal wiedzialby czego ci potrzeba a nawet co zamierzalas ubrac nastepnego dnia (najlepiej kilka opcji). Wszystko spakowane w bagazniku i wio ... x

to na pewno nie jest idealem, chocby z tego wzgledu, ze...jest gejem :D ale i tak milo mi bylo, ze chcialo mu sie najpierw zdobywac telefony do moich znajomych, z ktorymi nie mial kontaktu (nie liczac tych, ktorych bardzo dobrze znal), planowac caly podstep i...zrealizowac go, mimo przeszkod :D

42 czesto sie slyszy skargi kobiet ... gdyby nie byl gejem, bylby idealny :) Niestety nie bylo mi dane nigdy sprawdzic empirycznie. x

eeeeee, bez przesady :) geje tez ludzie i swoje wady maja ;) to, co kobiety moze jednak pociagac (i grac na niekorzysc wiekszosci mezczyzn heteroseksualnych, bo w porownaniu wypadaja o wiele gorzej), to ich zdolnosc ubrania sie, pewnego...wystylizowania, ktory sprawia, ze nawet nieatrakcyjny zewnetrznie mezczyzna wyglada bardzo dobrze. No i ta umiejetnosc prowadzenia rozmow - blizsze chyba nam, kobietom, bardziej skupiona na szczegolach i emocjach. Ot, taka meska wersja "kolezanki" ;) tyle, ze mozna "w parze" pojsc na impreze, potanczyc i w doborze sukienki wczesniej Ci doradzi ;)

Dzien dobry 42 -bingo :) Bardzo ciekawe stwierdzenia zawarte w twojej ostatniej wypowiedzi dotyczące zadbanych ,gustownie odzianych samców :) Dla większości kobiet facet zadbany już jest seksi -proste jest piękne :)

Tak jak drazni mnie krzykliwa inteligencja tak wymuskana elegancja, czy jak to sie teraz ladnie okresla stylizacja, u panow mnie odstrasza. Zadbany owszem, szczegolnie dlonie, na ktore przede wszystkim zwracam uwage, ale tak normalnie. Nie mam zamiaru bic sie z facetem o miejsce przy lustrze ;) A jakby tak pociagnac was za jezyki to na co zwracacie uwage u plci przeciwnej? Chodzi mi tylko o "zewnetrze". Ja jak juz powiedzialam zwracam uwage na dlonie. No i jeszcze oczy, bo sa zwierciadlem duszy... x

Raven_na Oczywiście ,że nie chodzi mi o jakiś metroseksualny szlif ,ale można być zadbanym i fajnie -zmyślnie ubranym .Wcale nie trzeba godzinami sleczec przed lustrem :) Ja np lubię styl sportowo -elegancki :)taki trochę specyficzny -broń boże gejowski :) U kobiet lubię kiedy są zadbane ,pachnace ,usmiechniete i gustownie ubrane . Już w stylu jaki ma wysyła pewne informacje .

Gość aniol0000
nie czytałem wszystkich postów wiem jedno jak żona nie chce zaspokoić męża prędzej czy później pójdzie do agencji sam próbowałem być wierny ale nie da się , miałem przed małżeństwem kilka dziewczyn i brakuje mi czegoś .

Gość aniol0000
chętni poznam kobietę (czytaj kochanką ) która nie ma uprzedzeń Pozdrawiam

Ravena, i to nas ratuje przed zakochaniem sie w jakim homoseksualiscie - kosmetyki i czas spedzony w lazience ;) nie da sie zyc z facetem, ktory ma lepsze perfumy, markowe ciuchy (skad na to maja kase???) i przed wyjsciem na impreze potrzebuje wiecej czasu niz my! :D ale nie wszyscy sa tacy. To generalizowanie. Geje sa i bardziej mescy, i tacy "z kolorowym piorkiem w d..." ;) i ci posredni. Metroseskualni sa tez heterycy. Tak, czy siak to juz dla ,nie za duzo, zgadzam sie.

Gość ruda38
czesc .........co slychac?

42 chyba musimy grzeczniej, bo wyjdzie na to, ze splawiamy konkurencje ;) x

Gość ruda38
:)