Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszę proszę o pomoc

DIETA PO WYCIĘTYM WORECZKU ŻÓŁCIOWYM proszę powiedzcie co można jeść a co nie

Polecane posty

moja mama 1,5 tyg temu miała wycięty woreczek żółciowy w szpitalu nie dali żadnej rozpiski co może jeść a co nie. czytam w sieci i mam juz dość w jednym artykule żeby ni ejeść szpinaku a w drugim znowu że wolno :/ ale mama szpinak jadła i nic jej nie jest jeszcze w szpitalu jej podali i dzisiaj jej zrobiłam na obiad ciągle je udka i kartofle na obiad + marchew a dizisaj szponak :/ proszę was pomózcie mi co mogę dać mamie do jedzenia ? może któraś z was miała wycinany ?

Gość Starsze dzieci lubią się
Nie pytaj na forum, tylko zadzwoń do lekarza.

po co będę dzwonić skoro w szpitalu pytałąm co mama może jeść to mi powiedział wszystko oprócz smażonego wieć jak zadzwonie pewnie powie mi to samo albo jeszcze opierniczy bo nie był ten lekarz zbyt miły

Gość Starsze dzieci lubią się
Jak to po co? Bo tu ludzie głupoty ci napiszą i możesz kobiecinie zaszkodzić. Jak nie ten lekarz to inny ci powie. Mało to lekarzy i szpitali w Polsce? Możesz zadzwonić do innego szpitala i zostać połączona z konsultantem medycznym, albo gastroenterologiem. Trochę sprytu.

Ja miałam usunięty woreczek.Stosowałam przede wszystkim dietę lekkostrawną.Jadłam potrawy gotowane na wodzie bądź parze.Warzywa i owoce bez ograniczeń chude mięso ryby. Diete stosowałam ok.1 mies. później pomału przechodziłam na normalne jedzenie.Dziś jem wszystko