Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pauliannaaaaa

ruchy dziecka

Polecane posty

Gość Pauliannaaaaa

Mam pytanie do bardziej doświadczonych - to moja pierwsza ciąza kończe 20 tydzień. Czuję już ruchy wczoraj nawet małą przemieściła się tak że miałam z lewej strony brzucha piłeczkę tenisową i ogólnie była bardzo aktywna, dziś natomiast nie bardzo ją czuję czy to normalne? Zaczynam się martwić i nie wiem czy już jutro mam biec do lekarza...

Gość to normalne!!!!!
możesz nawet i dwa dni jej nie czuć dziecko jest jeszcze malutkie a miejsca w macicy ma sporo , nic się nie martw Ruchy mają znaczenie po 29 tygodniu ciąży

Gość Pauliannaaaaa
Bardzo dziękuję za odpowiedź, trochę ze mnie "matka wariatka" bo dwie ciąże straciłam stąd nadwrażliwość...

Gość zgadzam sie z ta wyżej
To zupełnie normalne. Ja też tak miałam że na początku jednego dnia czułam a innego nie...

Gość lenaaaaaa776820
Jestem w 30 tc. I dopiero teraz czuję jak maleństwo fika i to tak od tygodnia, dwóch. A w 20 tc to raz będziesz czuć raz nie :). To normalne :). Bez paniki :).

Gość to normalne!!!!!
dziecko w łonie przesypia do 20h może się tak zdazyć ze podczas Twojego snu ona będzie grasować i nie poczujesz tego :) Nic się nie martw, jak będziesz np w 24tc a ona się nie bedzie długo ruszac to zjedz słodkie i połóż się na lewym boku . Dziecko tez budzi się po posiłku :) To jest 20tc nic złego się nie stanie, kryzys minął :)

Gość Pauliannaaaaa
Jeszcze raz bardzo wam dziękuję :)

Gość to normalne!!!!!
no moje też było takie delikatne z przerwami po 2, 3 dni a od 3 tygodni daje czadu, teraz jest ułożone miednicowo i mam w brzuchu hulaj dusza i ręce i nocy rozłożone i wali po bokach a że duzy to boli...oj boli :)

Gość Pauliannaaaaa
no ja to wczoraj az paniki nasiałam że mi się coś dzieje bo zabolał mnie brzuch i patrzę a tu piłeczka tenisowa z jednej strony :-)