Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

justa86

Ile planujecie dzieci i w jakim odstepie czasu piszcie

Polecane posty

Ja mam dwójkę- różnica między nimi to 3 lata- chcieliśmy mniejszą ale ze względu na pracę trochę nam się to w czasie przesunęło. Kiedyś myśleliśmy o większej ilości dzieci - trójce na pewno- ale obawiam się kolejnej ciąży zagrożonej, mój stan zdrowia też się pogorszył i nie wiem czy jest sens ryzykować- czasem obawiam się, że nasz limit szczęścia się wyczerpał . Myślę sobie, że i tak mamy dużo więc może lepiej już nie kusić losu- chociaż zawsze o dużej rodzinie marzyliśmy. Świadomie więc chyba więcej się nie zdecydujemy ale z wpadki pewnie byśmy się ucieszyli :)

Gość mam jedno, drugie w drodze
Roznica będzie 2 lata i jak będzie mozliwosc to jeszcze 2 spokojnie moglaby się przytrafic :-P

Gość zawsze chciałam mieć dwójkę
żeby było raźniej , mam jedno której urodziłam mając 21 lat, teraz ma 30 i nie chce już dzieci,

Gość mikaw
ja mam 6 latkę i bym chciala 2 bardzo ale zawsze cos wyskoczy :( jak nie urodze do 35 to juz sie nie zdecyduję a mam 32 lata

Gość anndz
Mam 27 lat i 2,5 rocznego Synka. Chciałabym już drugie bo zawsze chciałam mieć małą różnicę wieku między dziećmi ale niestety ze staraniami muszę poczekać jeszcze przynajmniej rok. A w przyszłości chciałabym mieć trójeczkę :)

Mam 3 letnią córę . Puki co nie planuję kolejnego i bardzo się staramy aby nie było niespodzianki :)

mam dwie córki: 9lat i 2 lata więcej nie planuję,po ostatniej ciąży zdrowie mi sie pogorszyło (kręgosłup najbardziej),mąż może i by chciał ale ja mówię stanowczo NIE!

Ja puki co jestem w ciąży ale nastepne planujemy-w sumie to jedna rozmowa była na ten temat-dopiero jak się przeprowadzimy do domu, czyli pewnie 4-5 lat. Sama mam 22 lata a mąz 27 czyli jak pewnie bedę miała ze 27-8 a mąz po 30dziestce. i Jak bysmy mieli warunki to też napewno wczesniej jak za 3 lata bym się nie zgodziła bo przeraża mnie co się dzieje u niektórych(nie u wszystkich) z mała różnicą wieku-u mnie w rodzinie jedno poszło w odstawke-to starsze, matka wiecznie niewyspana narzekająca...poprostu moze jestem troche wygodnia.

Gość julita28
Witam. Jestem mama dwoch chlopcow. Starszy w kwietniu konczy 2 latka, a drugi w czerwcu roczek. Chce 3 ale pragne coreczke.Wspomne,ze jestem po cc.Zawsze chcialam mala roznice wieku. Wiec nie czekaj za dlugo.

Gość a ja będę mieć 4
Pierwsze 19 lat, drugie 10 lat, trzecie 7 lat, czwarte już niedługo będzie z nami. Dla mnie nie ma znaczenia czy 10 lat różnicy czy 3.

Gość Mama dwójki supermaluchów
Ja mam dwójkę - synka 5 lat (rocznikowo 6) i córcię półtoraroczną. Różnica między nimi to niecałe 4 lata. Wg mnie super różnica. Oczywiście jeszcze ze wspólną zabawą jest różnie, czasem tak, a czasem synek chce się pobawić malutkimi klockami, czy poukładać puzzle i wówczas ciężko z siostrą malutką się bawić, ale ogólnie jest super. Poza tym ja jestem cały czas aktywna zawodowo (nie mam innego wyjścia, nie dalibyśmy sobie rady z pensji męża), więc różnica mniejsza nie mogła być. Myślę nad trzecim jeszcze. Chciałabym urodzić maksymalnie do 34 - 35 roku życia. Mam 30 lat.

Gość Ewa i Marek
Cześć, Mam 6-letnia córcie oraz bliźniaki Olka i Pawełka . Chłopcy mają 3 ,5 roczku. Teraz jestem w kolejnej ciąży . To juz 6 m-c. Pracuje tylko mój mąż. Ja póki co chcę poświęcic się rodzinc ei dzieciakom. W przyszłości planujemy jeszcze jedno lub dwoje dzieci. Mam obecnie 30 lat.Więc myślę, że mam jeszcze pare lat. Mój maż ma obecnie 41 lat dlatego nie chcemy długoi zwlekać. Myśle , że już za pare miesiący po porodzie będziemy starać sie o następne.

Gość gość
Ja mam 25lat i 6letniego syna i jestem w trakcie staran o drugie dziecko.

Gość gość
zadnycg dzieci w ogole no wlasnie :) www.youtube.com/watch?v=fM3i2-hdbiQ

Gość gość
Z tymi planami to nie zawsze jest do konca tak.jak by sie chcialo dotyczacych dzieci ja zawsze chcialam.miec dwoje niestety los sprawil.ze czekam juz na dziecko 6 lat i ciagla walka o to by byc MAMA

Gość gość
córka za kilka dni skonczy 4 latka, synek w drodze - termin na sierpien. jak maly skonczy roczek planujemy postarac sie o trzecie i na tym koniec :)

Gość gość
jestem w ciąży, pierwsze dziecko, myślałam o 3, ale 2 w zupełności wystarczy

Gość gość
1- 4,5 roku 2- za rok :-) 5,5 roku różnicy będzie- za długo się zabierałam, wolałabym mniejszą różnicę

Gość gość
U mnie różnica 8lat dlatego że pierwsze było wcześnie a na drugie trudno się było zdecydować w konkretnym terminie:) chcielibyśmy może jeszcze kiedyś trzecie maz chce czwórkę ale niech sobie marzy. Zobaczymy:)

Gość gość
a kto was utrzymuje? można wiedziec?

Gość gość
Moj maz raz pracuje, raz nie pracuje.... wiec zastanawiam sie kto was utrzymuje, ja zebym nie pracowala to bym nie miala na czynsz

Gość gość
ja mam 25 lat, w tym roku wychodzę za mąż i myślę o jednym dziecku za jaakieś dwa lata... Jestem w szoku ile z Was w tak młodym wieku urodziło pierwsze dziecko i myśli ciągle o kolejnych...

Gość gość
Może zdecyduję się na jedno przed 40ką. Teraz nie mam ani czasu, ani ochoty na dzieci.

Gość gość
A ja tak panicznie boję się porodu, że pewnie nigdy nie zdecyduję się na dziecko mimo że bardzo bym chciała

Gość ewa i marek
I 03.08-urodził sie kolejny synus...maż chciał corcie wiec powiedzial, ze da mi pare miesiacy i zaczynamstarania od nowa:)

Gość gość
Ja mam 2, syna i córkę. Różnica miedzy nimi 4 lata i 10 dni. Mialy być 4 lata ale nie zgodzilam się na wywolanie porodu w dzień urodzin syna ( nie byli 100% wskazań) :-)

Gość gość
A odnośnie tego kto nas utrzymuje. Pracuje ja oraz maż ponieważ z jednej pensji przy dwójce dzieci ( 2 i 6 lat) byloby ciężko się utrzymać.