Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

oh karol

Problem z alimentami i moją drugą miłościa

Polecane posty

Witam!Mam duży problem,krótko go opiszę.Mam alimenty na trójkę moich dzieci z nieudanego małżeństwa.Poznałem wspaniała kobietę pannę bez dzietną.Jesteśmy ze sobą już rok i do póki nie zamieszkaliśmy razem było wspaniale, mieszkamy już razem 6 miesięcy.Zaczęły się kłótnie o pieniądze i to jest bardzo żle.Kochamy się bardzo jest super prócz kasy.Ja na wypłatę dostaje 500zl iż reszta idzie na alimenty,mama moja trochę mi dosyła i opłacam mieszkanie które wynajmujemy.Natomiast z wypłaty mojej partnerki żyjemy,ale na wszystko brakuje, życie jest drogie.I zaczęły się kłótnie i wypominanie ze przez moje alimenty nie starcza nam.W dodatku spodziewamy się dziecka to już 15tydzień.Co dalej robić.Bo ja nie wiem.Pracy nie mogę zmienić bo była żona podniesie alimenty od razu.Na czarno nie chcą przyjmować.Kółko się zamyka,a przecież jak się urodzi dziecko to wtedy będą większe wydatki.Boje się że stracę kobietę mojego życia którą kocham bardzo.Czy jak ktoś ma alimenty to już nie może sobie godnie żyć?Proszę o pozytywne porady.I bez krytyki proszę iż głupich tekstów już się nasłuchuje od ukochanej.

Gość kuczka30
Współczuje, ale Twoja obecna partnerka nie wiedziała o alimentach?teraz sie obudziła? W ciazy, przezywa wszytsko, nie dzis sie jej.

wiedziałą o alimentach od początku, powiedziałem jej prawdę o sobie i to zaakceptowała.A teraz w ciąży dostaje jakiejś nerwicy o kase. NIe wiem czy nie zniszczyłem jej życia bo zakochała się i teraz chyba tego załuje

Gość na rower
Nie stać cie na troje dzieci - to zrobiłeś sobie czwarte. To już nie jest nawet głupota - to utrata instynktu samozachowawczego. Dalej to będzie tak - twoja wspaniała weźmie te twoje 500 zł (w formie alimentów) i sama wynajmie sobie mieszkanie. Najprostrza logika tak podpowiada.

Gość takie tam duperele nic więcej
z nieudane małżeństwa masz trójkę dzieci????? to z ukochaną kobietą ile planujesz, siódemkę???? faceci to jednak idioci....

W temacie napisałeś problem z a...i DRUGĄ MIŁOŚĆIĄ. A więc, tamta kobieta była Twoją pierwszą MIŁOŚCIĄ? Więc jak zrobiliście sobie trójkę dzieci to trzeba było tę miłość pielęgnować, a jeśli był jakiś problem naprawić. TRÓJKA? Rozumiem jedno- to może być wpadka i pomyłka, ale trójka. I Tak masz racje zmarnowałeś NOWEJ MIŁOŚCI życie. Albo zarób tyle by utrzymać tamte, to i siebie- chociaż! Nie powiem już że jak kobieta jest w połogu to i ją powinieneś mieć jak utrzymać!!!!! Nie widziałam większej głupoty! 500 zł- przecież to na samego Ciebie nie wystarczy? Związałeś się z kobietą by ci pomogła się utrzymać! Tragedia.

Gość jakslkl;;kl
Posłuchaj sprawa jest jasna, normalna kobieta nie zwiąże się z facetem, który po opłaceniu alimentów ma 500zł i jego matka mu dokłada. Facet też nie może zmienić pracy, bo boi się, że pierwsza żona podniesie mu alimenty, cóż to za argument śmich na sali. Jak zmienisz pracę na lepiej płatną o 500zł, to nawet jak żona dostanie podwyżkę 200zł, to zostaje ci 300zł. Twoja kobieta to pewnie jakaś stara panna, która chciała na siłę mieć w domu portki, więc jej to nie przeszkadzało, że bierze sobie niezaradnego faceta, który nie jest w stanie utrzymać na normalnym poziomie 3 dzieci i byłej żony. Jak już cię ciążą udupiła, to wychodzą różki. Ja nie widzę innego wyjścia, jak zakasać rękawy i zapierdalać, na obie panie. Gołodupce napłodzą 3 dzieci i chcą nowych miłości. A co z twoją pierwszą miłością?? Co jej zagwarantowałeś?? Życie w tych ciężkich czasach z 3 dzieci i skazałeś je na biedę. O drugą miłość mniej bym się martwiła, wszak wiedział w jaki układ wchodzi. Żona jak rodziła wasze dzieci w pełnej rodzinie, to pewnie nie wiedziała, że zostanie sama na lodzie, ta druga sytuację mogła przewidzieć, czym jej ciąża się może skończyć. Proponuję dać z liścia parę razy (jestem przeciwko przemocy, jednak głupocie jeszcze bardziej). Tyle mam w tej sprawie do dodania. Pozdrawiam.

A ktoś wypowiadający się powyzej, jest jak mniemam "pierwszą żoną" tak?

Tylko taki ktoś może napisać- o druga miłość bym się mniej martwiła. Chyba bardziej!!!! To kobieta w ciąży! Co ma tu za znaczenie czy wiedział, czy nie gdzie się pcha. Tamta ma dzieci pewnie już odchowane. A co ma zrobić ciężarna, a potem matka z noworodkiem. A CO DO GŁUPOTY- to cała 3. Bez wyjątków.

Gość kajka.najka
To może niech powie jakie te alimenty płaci.Bo może z wypłatą 1500 sobie czwóreczkę strzelił.

Gość skoro jest w ciąży to
sytuacja sie zmienila, bedzie miala dziecko, za ktore bedzie odpowiedzialna, ktore trzeba wychowac, dac co najlepsze...moze sie obawia tego co bedzie, skoro teraz Wam nie starcza....pozatym pewnie chcialabym zeby Wasze wspolne dziecko bylo najwazniejsze

Gość na rower
i dlatego każda normalna matka wywali takiego dziada dziecioroba na zbitą twarz. Z prostej matematyki jej to wyjdzie: - łatwiej wykarmić dziecko? - czy dziecko i dziecioroba?

Gość na rower
A! I libido jej spadło. I jeszcze spadnie.

Gość jaja pospolite :):):)
"Tylko taki ktoś może napisać- o druga miłość bym się mniej martwiła. Chyba bardziej!!!! To kobieta w ciąży! Co ma tu za znaczenie czy wiedział, czy nie gdzie się pcha. Tamta ma dzieci pewnie już odchowane. A co ma zrobić ciężarna, a potem matka z noworodkiem. A CO DO GŁUPOTY- to cała 3. Bez wyjątków. " Ma się jebnąć o ścianę, tak po prostu ma!! Wzięła dziecioroba, mogła skalkulować, czy po zapłaceniu tych alimentów ma jeszcze!! Na swoje życie, nie miał!! Ja idę za tym, że ten post napisała druga żona!! Pierwsza o drugiej nie wie!! I wiedzieć nie będzie na pewno!! Druga o pierwszej wie!!

I co z tego? Ma noworodka utrzymać sama czy utopić?

Ależ oczywiście, że nie wychowamy go my wszyscy, całe społeczeństwo, przecież fakt jest taki oczywisty, że do mopsu się zgłosi, dostanie zasiłek i dalej będziemy zapierdalać na bezmózgie panie, co rodzą sierotom pospolitym dzieci, co nie potrafią dodać 2 plus 2, że w żaden sposób nie wyjdzie 5 lub 6.

Gość kajka.najka
Tak ma go utrzymać sama bo doskonale wiedziała że grosza nie ma.Chciała mieć za wszelką cenę dziecko to będzie mieć.Kto nie mając na życie robi kolejne dzieci??Ma rozum to trzeba było znaleźć dodatkowy dochód potem płodzić.A jak rozumku brak to po macierzyńskim dziecko do żłobka i zasuwać.

Gość t8utyyu
zmien robote nie podniosa ci alimentow bo bedziesz mial druga rodzine na utrzymaniu

Gość kajka.najka
Tak masz jaja racje poleci do mopsu i dostanie bo tam niestety nie ma rubryki dlaczego zachodzę w ciążę z perspektywą biedy z nędzą.A szkoda bo głupków należało by wyedukować.I niestety głupie baby po 30 z parciem muszę mieć dziecko.Chcesz poszukaj faceta bez dzieci bo moim zdaniem to też i wpierdolenie tego głupiego faceta na minę.

:) Powinien przestać płacić na te dzieci! Są byłe, stare, przeszłość. Niech ich mamusia idzie po zasiłek! A wtedy będą szcześliwi we 3.

Gość kajka.najka
To niech przestanie a już komornik zadba by mu mniej zostało.Posiadanie dziecka za wszelką cenę???Ludzie mają po jednym dwoje dzieci bo nie stać ich na więcej a tu beztrosko jest trójka to bach czwarte i kombinacja co odebrać by było.Po to było pytanie ile płaci tych alimentów bo może się okazać że i tamta trójka ma tą nędzę.Sorry pani x 79 ale jak czytam o starych babach co to budzą się koło 35 i mają parcie na dziecko bo już ostatni gwizdek to się zastanawiam czy ci faceci wiedzą co robią.Tobie żal tyłek ściska bo kalendarz ucieka.i nic.Nawet gdybyś chciała coś świsnąć z alimentów to nie masz dla kogo.I takie baby są najgorsze nieważne jakim kosztem nieważne wszystko dookoła bo ja chcę.Chciała to i ma może trzeba się faceta zapytać czy on też tego chciał.....

kajka.najka a moze ta pierwsza laskawie by faceta zapytala czy ma ochote na 3? Bo ona jak na moje bezrobotna, bo jak tu pracowac z 3 dzieci? A meza wydoic i zostawic mu 500zl bo on jej biednej 3 dzieci zrobil i odszedl. A Twoja uwaga na temat kobiet ktore pragna dzieci jest zalosna. Pomysl dwa razy zanim cos powiesz.

Piszesz jak byś miała o czymś pojęcie a nie masz! Czemu na mnie najeżdzasz. To co napisałam, było dla żartu. Bo jak zwykle rzuciły się ... że tej która teraz jest w ciąży zabrać oddać więcej tamtym, bo ta mogła myśleć... A może tak dużo jakaś hiena z niego ciągnie by samemu nie musieć dawać tyle, że nie starczy mu na nic więcej. Takiego scenariusza nikt nie piszę. A tak w ogóle najbardziej winny jest byczek rozpłodowy, bo baby z 3 dzieci się nie zostawia. Mi żal nic nie ściska! Wole mieć koło 30. Dom i ustabilizowane finanse. I całą rodzinę. Niż koło 20 jak była mojego męża i być samą!I jak wiele tu Pań pewnie. Bo miały parcie na dziecko, a same dziećmi były!

No właśnie- ciekawe jak do tego doszło, że mają trójkę. Kto ich chciał?

Gość kajka.najka
Xx przecież po całym forum piszesz o tym jak bardzo ci brak dzidziusia dokucza i jak bardzo pieni cię fakt że inna osoba ma jest z twoim facetem.Wiedziała że jest trójka dzieci??Wiedziała że ma takie grosze???To czego chce teraz było parcie na kalendarz a teraz facetowi wierci dziurę co będzie dalej.Myśl że donrej rady jej udzielą miliony samotnych matek które alimentów latami nie widzą.Zachodzisz w ciąże z dupą wołową to i z nią masz dziecko.Facet który nie podejmuje dodatkowej pracy bo mu alimenty podniosą hehe nawet jeśli to i tak mu zostanie.

Gość kajka.najka
Xx tylko nie zapomij że dom o finanse to nie wszystko i choćbyś tu pieprzyła cholera wie co to twoja kasa nie zastąpi ci braku dziecka i tego że twój facet ma z kimś innym to czego ty mu nie możesz dać.Przecież ty nic innego nie powiesz ale wiesz co nigdy bym się z tob na te pustą chałupę nie zamieniła.Wolę swoje przeciętne życie i fakt że mam nagrodę za to życie.

do xxx79 " Powinien przestać płacić na te dzieci! Są byłe, stare, przeszłość. Niech ich mamusia idzie po zasiłek! A wtedy będą szcześliwi we 3." Tobie powinni zaszyć macicę!!, mózgu nie masz na pewno!!

Trudno najwyżej nie będę miała. Będę miała więcej czasu dla męża. Jemu aż tak dzieci nie potrzebne. Z jednego zrezygnował przecież:) Kupie sobie kilka zwierzątek i też będzie fajnie.I będziemy podróżować po świecie. Niech tylko skończy 18 i alimenty się skończą. A skoro tak wolicie swoje życie, to czemu tak na mnie najeżdzacie i na te kobiety co mają dzieci z waszymi misiami i tak tej kasy chcecie byle by one nie miały.

I tak dla jasności, ja jestem płodna, to inny problemik ale będziemy miec, jak tylko domek stanie. Już ty się o to nie martw. :)