Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

oh karol

Problem z alimentami i moją drugą miłościa

Polecane posty

Gość bedwyn
Ale o jakim położeniu ty mówisz? Takim, że kogoś nie stać na dzieci i je płodzi? Nie stać cię - nie masz dzieci, obojętnie czy jesteś pierwszą, drugą czy dziesiątą żoną. Nie rozumiem takiej sytaucji - partnerka autora wie, że na dziecko ich nie stać, ale się na nie decyduje i teraz ma pretensje o brak pieniędzy, a przecież doskonale o tym wiedziała. Nie postawię się w sytuacji osoby bezmyślnej, bo nie potrafię i nie ma znaczenia, którą żoną jest.

Gość kajka.najka
XXX ja nie jestem żadnym wrogiem posiadania kolejnych dzieci w nowych związkach jak najbardziej każdy może je mieć.Ale posiadanie kolejnych kosztem poprzednich to zupełnie inny problem.Ten facet zadał jedno pytanie czy facet płacący alimenty nie ma już prawa do życia,,ależ ma musi tylko nauczyć się jak na te alimenty zarobić.

Nasza rozmowa zeszła troche na inny tor. Co do tego tematu, to facet powinien męczyć się z tą której zrobił 3. A jeśli już ją rzucił i związał się z inną kwestia dzieci kolejnych powinna być załatwiona odrazu. I jeśli Pani b chce mieća tego Pana nie stac to niech zmieni faceta. Albo facet dla Pani b idzie i zarabia tyle by ich było stać ja uszczęśliwić a nie unieszczęsliwić. Ale mi się coś wydaje że Państwo Ci wpadli! I nie mówcie, że trzeba było sie pilnować! Bo sądzę że to będzie śmieszne! Ja jestem 3 dzieckiem w rodzinie- i nie byłam w pełni zaplanowana. I sądzę, że poprszednia 3 tez nie. I połowa, albo 3/4 waszych dzieci.

Poprzednia 3 u tych Państwa :) cała 3 bo któreś pewnie było :)

Ale ja to też napisałm w 1 poście- kajka najka

Ale w zaistniałej sytuacji, gdy jest już w ciąży- tekst typu, ze ma się o nią nie martwić bo wiedziała, tylko o tamte- sorry, ale nie jest ok. Ma iść i zarobić więcej. Ale była też nie powinna zaraz lecieć i podnosić. Bo on jej nie zabierze tego co daje. Tylko zarobi na to co przyjdzie.

Gość oh ty karol
Dyskusja potoczyła się nie po myśli? Nie w te strone? Nie tak miało być? ;)

Gość kajka.najka
Pan karol myślał sobie że mu powiedzą jaki to on dobroduszny że na tą trójkę z nieudanego małżeństwa z pierwszą miłością chce w ogóle coś płacić.Tylko pan karol nie sądzę żeby chętnie pomyślał że nie tak łatwo w obecnych czasach poradzić sobie z trójką dzieci. Jak widać pan karol z jednym nienarodzonym nie może sobie poradzić,ale jego pierwsza miłość ma to wszystko razy trzy i musi.

Żadna z samotnych mam nie powie, że za mało??? No tak zapomniałam- za mało dla 1 żony, dla 2 to penie za dużo...

Gość posłuchaj X-ie 79
Ty chyba nie rozumiesz co to znaczy ojciec trojga dzieci W dzisiejszych czasach troje dzieci to duże obciążenie dla faceta jeśli on sobie nie radzi, i nie potrafi zarobić na wszystkie posiadane dzieci, to niech nie płodzi następnych jeśli go nie stać Prezerwatywy kosztują znacznie mniej niż kolejne dziecko Albo niech zrezygnuje z seksu aby nie zapładniać kolejnej zdesperowanej biologicznie starzejącej się niuni A niunia pewnie z desperacji zaszła w ciążę bo jej zegar biologiczny wybija ostatnie minuty A jeśli jednak bezmyślnie płodzą kolejne dzieci na które ich nie stać, to niech je dadzą do adopcji, ktoś je zafinansuje, albo niech zarobią dodatkowo na utrzymanie swojego potomstwa. T Ten facet jest ojcem tłumu dzieci i niech zapieprza w dodatkowej pracy aby na nie zarobić, a nie tłumaczenie że lepiej na dzieciach oszczędzać bo on zarabia mało i więcej nie chce zarabiać bo po co skoro i tak wszystko pójdzie na dzieci. leń i podlec, i tyle. A zdesperowane kolejne jego baby, chyba wiedzą że on ma pełno dzieci, więc chyba wiedza na co idą, muszą same zapewnić swemu dziecku kawałek chleba lub oddać do adopcji, albo nie uprawiać seksu z takim facetem żeby nie zachodzić w ciążę. Ale zawsze taka baba ma wyjście finansowe...oddać dziecko do adopcji., albo liczyć tylko na siebie a nie na rozpłodowego buhaja co płodzi kolejne dzieci bez poczucia odpowiedzialności za ich utrzymanie.

Z tym oddaniem do adopcji to puknij się w łepek najlepiej pare razy. Albo oddaj swoje, powiedz czy to takie proste, a potem się wypowiadaj.Albo jeszcze lepiej niech oddają poprzednią dwójkę, każda z Pań będzie mieć wtedy po jednym. :) A tak w ogóle to po co piszesz do mnie? Przeczytałaś pierwszy post tego pana, potem ostatni mój i to daje ci prawo odpowiadać mi nie wiedząc co pisałam na jego temat!??? Czyli tak ja zwykle...

Gość kajka.najka
A wiesz dlaczego pisze ten ktoś do ciebie???Bo cały.czas dywagujesz co ma ta kobieta zrobić jak już jest w ciąży,szkoda tylko że nie pomyślałaś nawet przez moment o tej drugiej która ma trójkę.Nie wiesz czy dzieci nie są małe co ona robi i z czym przychodzi jej się borykać.Ale wiesz jaki problem ma obecna pani,tylko ona ma prawo iść też do sądu po alimenty.Skoro tak skamle że za dużo z wypłaty ubywa na alimenty to przecież też może je mieć.

Napisałam, że powinien siedzieć z tą 3. Ale chyba już za późno. Pozatym obrońców pierwszych, porzuconych jest już wystarczająco dużo, a ja nie lubię podąrzać za ogółem, dla poklasku.

I nie pytałąm ciebie! I jestem pewna, że nie przeczytała ta osoba mojej krytyki tego Pana.

Gość odpowiesz czy uciekniesz
no to teraz bedziesz płącił alimenty na 4 dzeici ... współczóje .