Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ziga22

jeszcze nigdy w zyciu nic mnie tak nie ZSZOKOWALO jak to co wlasnie

Polecane posty

Gość ziga22

przeczytalam o historii Sylvi Likens!! nawet sobie nie wyobrazam ile ta biedna dziewczynka musiala wycierpiec i jakim diablem musiala byc ta kobieta ktora do tego dopuscila ;( to jest poprostu straszne, powstaly o tym 2 filmy dzisiaj sprobuje obejrzec ale nie wiem czy dam rade

Gość kiedyś to
Kiedyś to czytałam. Okropna historia, aż mi się niedobrze zrobiło jak mi przypomniałaś :/

Gość ziga22
a ogladalas ktorys z tych filmow? ja wlasnie sie troche boje ze mi zryje psyche ten film juz calkiem

Gość ojj tez tak mialam
bylam w szoku po zapoznaniu się zhistorią tej biednej dziewczyny, filmy też są dość konkretne, ale najbardziej mi chyba zryło psyche jak weszłam na you tube i zobaczyłam filmik z domu w ktorym to wszystko się wydarzyło, został wyburzony nie tak dawno temu, poszukajcie sobie....ktos tam nawet widywał jakiegoś ducha czy cos :o

Gość hanababadbdbddb
a jest jakaś ksiązka wydana czy w internecie o tym czytałas?

Gość podobno tak jest
a jakie sa tytuly tych filmow,mozesz prosze podac? leze chora w lozku,pol dnia przespalam i chetnie bym cos obejrzala ciekawego

Gość Gertrude Baniszewski
I po chuj drążysz temat? Stało się to się stało :O

Gość ziga22
jest ksiazka o takim samym tytule jak film "dziewczyna z sasiedztwa" ale ja przeczytalam w internecie dokladnie tutaj ale czytajcie tylko jak macie mocne nerwy http://killer.radom.net/sermord/zbrodnia.php?dzial=mordercy&dane=likens jak nie wejdzie to wpisze w googlach sylvia likens i to jest 3 link od gory www.zbrodnia.of.pl tam pisze czy cos takiego

Gość ja nie mgoe co fsfs
"Amerykańska zbrodnia "

dziewczynę z sasiedztwa, ogladałam oba filmy, szczerze powiem polecam, ksiażki niestety nie czytałam, ale podobno jest przerażająca,

Gość ziga22
tytuly tych filmow to Amerykanska Zbrodnia a drugi Dziewczyna z sasiedztwa z 2007 r bo drugi to jakas komedia o tym samym tytule

no właśnie amerykańska zbrodnia, ob aogladałam super, warty zobaczyć,

Gość ojj tez tak mialam
jej oprawczyni była Polką z pochodzenia :o :o :o

Gość esssperimente
straszna historia :( co za zwyrodnialce :O

Gość xsddrf
a powiecie w skrocie co ja takiego spotkalo?o co chodzi?

Gość podobno tak jest
a ten 2 film to dziewczyna z sasiedztwa?

Gość podobno tak jest
a skad moge sciagnac te filmy?

rodzice pozostawili 2córki pod opieka za 20dolarów tygodniowo, starsza dziewczyna (przez fałszywe oskarżenie)była torturowana, gwałcona, wypalono jej na brzuchu że jest dziwką, dzieci oprawczyni wszystko widziały i uczesticzyły z tych torturach, dziewczyna umiera,

Gość bguhkn
majtki se ściągnij

Gość ziga22
tu w skrocie opisane co jej zrobila ta szmataa!!! Jako, że Likens nie był człowiekiem zamożnym, zapłata za opiekę nad córkami często nie przychodziła w terminie. Wtedy Gertrude karała za to Sylvię i Jenny, bijąc je pasem po pośladkach. Wkrótce zaczęła wyładowywać złość głównie na Sylvi. Zaczęła oskarżać ją o to, że namawia inne dzieci do kradzieży, że jest rozwiązła i nie dba o czystość. Bicie i poniżanie dziewczyny nasilały się z miesiąca na miesiąc. Do praktyk przyłączyła się również córka Gertrude, nastoletnia Paula. Pewnego razu biła Sylvię tak mocno, że złamała sobie rękę. Przemoc wobec nastolatki, wkrótce stała się niemal codziennością - była wyzywana, kopana w krocze, przypalana papierosami, zmuszana do jedzenia własnych wymiocin i odchodów, wrzucana do wanny wypełnionej wrzącą wodą. Za karę Gertrude kazała jej nawet stać z butelką po coli w pochwie, w obecności innych swoich dzieci. Ponadto mieszkała w piwnicy i nie mogła z niej wychodzić bez pozwolenia.W okropnych praktykach z czasem zaczęły uczestniczyć pozostałe dzieci Gertrude, a nawet chłopiec z sąsiedztwa, Richard Hobbs. Wszystkim (poza Jenny) bardzo podobały się sadystyczne ''zabawy'' młodą dziewczyną. Kiedy któregoś dnia Sylvia zmoczyła łóżko, Gertrude po raz kolejny wpadła we wściekłość. Kobieta związała, rozebrała i zakneblowała dziewczynę, a następnie wypaliła rozgrzaną igłą na jej brzuchu napis ''I'am'' (jestem). Dalej zdanie dokończył Richard Hobbs. Wypalony napis brzmiał ''Jestem prostytutką i jestem z tego dumna!''. Następnie dziesięcioletnia Shirley (córka Gertrude) miała wypalić jeszcze jedną literę na ciele Sylwii - ''S''. Zrobiła to jednak tak nieudolnie, że wyszła z tego cyfra ''3''. Tego dnia dziewczyna została także dotkliwie pobita. Następnego dnia Gertrude wykąpała Sylvię (tym razem w letniej wodzie) i zmusiła do napisania listu do rodziców, w którym nastolatka informowała, że została pobita i okaleczona przez grupę chłopców. Gertrude wpadła na pomysł, aby wywieźć dziewczynę na wysypisko śmieci i tam zostawić. Sylwia próbowała jednak uciec. Znów została pobita. Była bita jeszcze przez następne dni. 26 października 1965 roku, po kąpieli skatowanej Sylvii, domownicy zauważyli, że dziewczyna nie oddycha. Jak się okazało, zmarła na skutek uszkodzenia mózgu, szoku i wycieńczenia. Na miejsce została wezwana policja. Gertrude przedstawiła funkcjonariuszom list Sylvii licząc, że uwolni ją on od wszelkich podejrzeń. Zanim jednak policjanci zdążyli się z nim zapoznać, podeszła do nich wystraszona siostra Sylvii - Jenny - i powiedziała ''Zabierzcie mnie stąd, a wszystko wam opowiem''. 19 maja 1966 roku Gertrude została skazana na dożywocie. W 1985 roku warunkowo wyszła na wolność za dobre sprawowanie. Zmarła na raka płuc 16 czerwca 1990 roku

Gość xsddrf
kurde przeczytalam na googlach nieprawdopodobne

Gość ojj tez tak mialam
doczytalam wlasnie na wiki ze nie byla Polką. Polskie nazwisko to miała po mężu. Pochodziła z Holandii!

Gość podobno tak jest
dziekuje

Gość jenny s.
gertruda nie była polką, była holenderką. wyszła za człowieka o polskim nazwisku (zapewne potomka emigrantów) i nazwisko to zachowała. mam nadzieje ze w piekle sie smazy suka. wraz z wszytskimi bachorami ktore przyczyniły sie do smierci tej biednej dziewzyny.

Gość podobno tak jest
buuuuuuuuu nie moge zobaczyc,nie jestem z pl a tam jest napisane ze tylko dla widzow z pl :( macie inny pomysl?

Gość jsdibjk
Straszne ale choć to brzmi okrponie, słyszałam rzeczy, które mnie zszokowały jeszcze bardziej. Posłuchaj którejkolwiek starszej osoby, która pamięta wojnę. Tam były historie o wiele gorsze każdego dnia i doświadczało tego wiele milionów ludzi. Przykład? Jeden z miliona. Mengele na żywca otwiera brzuch człowieka i wyciąga mu serce. Wyobrażasz sobie to? Ja nie jestem w stanie zrozumieć nawet 1% okropności jakie się tam działy. Im więcej wiem tym mniej rozumiem.