Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ziga22

jeszcze nigdy w zyciu nic mnie tak nie ZSZOKOWALO jak to co wlasnie

Polecane posty

Gość oletkac
a to te dzieci jej juz nie zyja wszystkie??

ja obejrzałam te filmy na kinomaniaku ale jak narazie on jest zamknięty

o ile wiadomo one były sądzone jako dorosłe, ale czy zyja, to nie wiadomo,

Gość ojj tez tak mialam
inne straszne rzeczy podczas wojny: otwierają żywej, świadomej ciężarnej brzuch i wyjmują z niej dziecko np w 5 miesiącu ciąży, ono oczywiście umiera, kobieta też ale najpierw patrzy na śmierć swojego dziecka :o nienawidzę ludzi są zdolni do strasznych rzeczy :o

Gość oletkac
drobny złodziejaszek a czy one sa po polsku?

Gość ogladalam oba filmy
jedyne co mnie najbardziej obrzydzilo i zapadlo w pamieci to bylo wypalanie lechtaczki na zywca w Dziewczynie z sasiedztwa:P ale tylko dlatego, ze wstrzasnelo mna to podczas ogladania. Ogolnie to jako dziecko przeczytalam wspomnienia ludzi z Auschwitz i chyba dzieki temu do dzis nie robia na mnie wrazenia takie rzeczy. To znaczy to jest straszne i okrutne, ale kompletnie bez emocji do tego podchodze.

Gość drobny złodziejaszek
Nie, ale napisy ściągniesz przez napi-projekt albo z napisy24.pl

Oglądałam oba filmy, filmy są słabe, ale historia to prawda przerażająca! Gdyby chodziło o samą Gertrude pewnie wszyscy powiedzieliby, że wariatka, ale o tym co się działo w domu wiedziało mnóstwo dzieci sąsiadów. Nie tylko obserwowali, ale brali też czynny udział w zbiorowym, powolnym mordzie Sylvii. Zgodzę się też z osobą, która napisała, że zdarzały się jeszcze bardziej szokujące rzeczy, jednak wojna to czas odwróconego dekalogu, matki wyrzekały się swoich dzieci, byle przetrwać, a tu nie było żadnego powodu. Przerażająca historia. Jeżeli lubisz takie poryte historie obejrzyj film Mom and dad- Mamusia i tatuś. Film nie jest arcydziełem, ale ogólnie postawa tych ludzi jest tak irracjonalna i chora, że przeraża mnie świadomość, iż tacy ludzie chodzą po świecie. Historia także inspirowana prawdziwymi wydarzeniami.

Gość rt54e5
przerażająca historia, nie mam odwagi obejrzeć filmów

Gość kokoszkaaa77
ta szmata wyszła za dobre sprawowanie, żyła spokojnie 5 lat i umarła sobie spokojnie? NIe no, to jakieś zarty.

Gość magdixx
to jakas paranoja nie wierze ze ludzie sa zdolni do takich potwornosci :(

Gość kakajaka
Ogladałam to kilka lat temu ...Skad w ludziach taka potwornosc ?

Gość każda taka historia
jest szokująca i straszna Jej oprawczyni musiała być obłąkana i każdy kto dopuszcza sie takich czynów jest niestety do odstrzału-nic z takiego człowieka nie będzie bo zawsze będzie mu się mieszać w głowie,nawet jakby chiał być normalny to nie ma na to najmnejszych szans. To takie genetyczne wynaturzenie umysłowe Tak jak niektórzy rodzą się zniekształceni fizycznie tak inni są tacy psychicznie.

Gość każda taka historia
A co do okresu drugiej wojny światowej to dla mnie to pokolenie które ją przeżyło jest wyjątkowe Aż ciężko sobie wyobraźić przez co musieli wtedy przejść. Zawsze jak wracam myślami to tamtego okresu mam przed oczami film,,Pianista" i wyobrażam sobie że w rzeczywistości to musiało być tysiąc razy straszniejsze,bo wszyscy słyszeliśmy co się wtedy wyprawiało Kiedy sobie pomyślę że świat wciąż nie jest wolny od wojen i wygrywa handel bronią min. i wielcy wolą liczyć zyski niż przejmować sie krzywdą ludzką to czuję ogromny smutek Wiem że takie historie straszne i okrutne są na porządku dziennym:(

Gość la princessa
ludzie sa gorsi niz hieny....obejrzyjcie sobie serial paradokumentalny deadly women"kobiety niosace smierc" (youtube). to jest dopiero okropne co ludzie, zwłaszcza kobirty potrafia robic

Gość wlasnie skonczylam
ogladac: MATKA TERWSA OD KOTOW oparty na faktach,masakra...

Gość wlasnie skonczylam
mialo byc TERESA :::

Gość Nie rozumiem czegos
Ten film 'Dziewczyna z sasiedztwa' jest historia Sylvi Likens, tak? Tylko w filmie jej rodzice gina, a w wikipedii wyjezdzaja pracowac, wysylaja pieniadze za opieke... jak to jest? A nie ogladalam jeszcze 'Amerykanskiej zbrodni', jak to wyglada w tym filmie?

Gość a w amerykanskiej
zbrodni rodzice wyjezdzaja pracowac,polecam ciekawy film

Gość knąbrna
bo ten "dziewczyna z sąsiedztwa" jest oparty na historii sylvii, ten drugi to jej historia.

Gość cassiii90
ogladalam wczoraj amerykanska zbrodnie i powiem szczerze ze myslalam ze bedzie gorzej, przedstawili ta historie w dosc lagodny sposob, podobno dziewczyna z sasiedztwa jest o wiele bardziej drastyczna i oddajaca realizm tego co tam tak naprawde sie dzialo

Gość cassiii90
a i jeszcze jedno, jezeli to was tak zszokowalo to poczytajcie sobie historie o Junko Furuta, ktora miala miejsce ponad 20 lat temu bodajze w Japonii. To poprostu koszmar

Gość cassiii90
25 Listopada 1988 roku czterech chłopców (tak chłopców, najstarszy miał wtedy 17 lat) Porwało uczennicę 12 klasy Junko Furutę i przetrzymywali ją przez 44 dni w domu rodziców jednego z nich. W celu uniknięcia poszukiwań jeden z nich zmusił Furutę aby zadzwoniła do rodziców i powiedziała im, że uciekła z domu i jest bezpieczna z przyjaciółką. W związku z tym, że cała akcja toczyła się w domu rodziców jednego ze zwyrodnialców jego rodzice o wszystkim wiedzieli, jednak nie zdecydowali się pomóc w ucieczce Junko (pomimo jej błagań) ani nie zawiadomili policji, gdyż jeden z nich był niskiej rangi liderem yakuzy. Wedle ich zeznań dziewczyna była gwałcona, bita kijami golfowymi oraz metalowymi kijami, wkładali jej do waginy wiele różnych obiektów (w tym żarówki), zmuszali ją do jedzenia karaluchów, picia własnego moczu, masturbowania się przed nimi, wkładali jej petardy do odbytu po czym odpalali je, przycinali sutki za pomocą obcęgów, zrzucali jej na brzuch hantle, przypalali ją zapalniczkami i papierosami. Jedno z przypalań było karą za próbę powiadomienia policji. Oprócz tego sprawcy zawiązywali Furucie na końcówkach palców sznureczki aby zatrzymać dopływ krwi i umartwiać jej palce aby nie mogła się bronić. Sami sprawcy twierdzą, że dziesiątki innych ludzi wiedziało co się działo w tamtym domu. Podobnież gdy chłopcy odmawiali jej możliwości opuszczenia domu, błagała ich wielokrotnie o to by ją po prostu zabili i z tym skończyli. 4 Stycznia 1989 roku, po partyjce w mahjonga dziewczyna została oblana benzyną po twarzy, rękach, nogach i brzuchu a następnie podpalona. Leżała w szoku przez parę godzin, sprawcy myśleli, że symuluje, aż w końcu przyszło jej ukojenie. Zmarła. 5 Stycznia mordercy wsadzili jej ciało do beczki i zalali cementem.

Gość abigail z
o matko :(:(

Widziałam oba filmy. I to nie jest nic, do czego chcę wracać i o czym chcę dyskutować. To stara sprawa, co mieli do powiedzenia to powiedzieli już dawno.

Gość ffdrfrfr
widzialam ten film, plakałam jak bóbr!!!