Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CzerwcowaMama

Mamusie proszę powiedzcie mi...

Polecane posty

Gość CzerwcowaMama

ile przytyłyście w ciąży? Ja jestem prawie w 26 tyg i narazie 7 kg na plusie... Praktycznie 20 tyg było tylko 3,5 kg ale w ostatnim czasie rosnę z dnia na dzień(lekarz mówi że nie ma się czym martwić bo waga jest ok)

Gość 090-0
módl się o zdrowie dla dziecka i rozum dla siebie a nie o kg.

Gość tikal
w pierwszej ciazy w summie 17kg (2 tyg po zostalo ok. 6) teraz jestem w 37 i mam ok 11 na plusie, ale najwicej w pierwszej ciazy utylam na koncu. Przypieranie na wadze nie jest jednoznaczne z tyciem, woda i itp gromadza się i to wszystko tyle wazy. Zreszta waga bym sie nie przejmowala, raczej jakoscia jedzenia

Ja jestem w 11tc i mi lekarz powiedział że częsć z tego co się tyje to woda w organiźmie-ja przytyłam do tej pory 2kg, nie wymiotowałam ani razu. Przed ciązą waga to 59kg.

Gość CzerwcowaMama
nie no akurat jakość jedzenia jest dla mnie ważna więc codziennie wcinam owoce, warzywa, świeże soki, chude mięso itp Ale wiadomo niekiedy jest tak że potrafie w ciągu dnia wpierdzielić tabliczke czekolady... :I Mogę wyglądać jak słoń byle mały był zdrowy dlatego pytam z czystej ciekawości

Gość Lena204
ja przed ciaza wazylam 52kg jak szlam do porodu 65kg

Gość mamusiaNatalki22
ja przytylam 15, do 20 tc nic, potem 3-4 kg na miesiac, pod koniec waga stanela w miejscu

Gość CzerwcowaMama
Mała czarna kawka 22 ja też nie wymiotowałam tylko do 3 miesiąca byłam "uczulona" na wszelkie zapachy... :/ tak że mdłości na porządku dziennym :P w pierwszym trymestrze właśnie od tego schudłam kilo :) Mam 172 wzrostu i przed ciążą ważyłam 69 kg teraz 76 :)

Gość fffttt
14 kg -książkowo :)

Gość oliwiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
przed ciaza 62kg, w 1 trymestrze najpierw troszke schudlam potem przybralam jakos do 64kg, natomiast masakra byla w 2 trymestrze, tylam z dnia na dzien po prostu i dobilam do 72 kg. W 3 trymestrze przytylam tylko 2 kg. Wiec w sumie w calej ciazy wyszlo 12 kg na plusie. Idac do porodu wazylam 74kg, po 2 dobach w szpitalu po powrocie do domu waga wskazywala 70kg (dziecko urodzilo sie 3100g). W ciagu nastepnych 2 tygodni waga sama spadla do 66kg i w zasadzie utrzymuje sie z niewielkimi wahaniami do dzis (jestem 6 tyg po porodzie, karmie i nijak nie moge zrzucic tych nieszczesnych ostatnich 4 kg). Mam nadzieje ze jak przestane karmic to w kocu wroce do wagi sprzed ciazy.

Gość hehehhheedeheeh
mała czarna kawka ile jestescie po slubie?